Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Krievija pirms spēles pret Latviju sastāvā iekļauj Mozgovu un Švedu

Krievija pirms spēles pret Latviju sastāvā iekļauj Mozgovu un Švedu
Aleksejs Šveds
Foto: FIBA

Krievijas vīriešu basketbola valstsvienības galvenais treneris Sergejs Bazarevičs uz Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas "trešā loga" spēlēm pret Beļģiju un Franciju izsaucis visus 12 spēlētājus, kuri izcīnīja ceturto vietu 2017. gada Eiropas čempionātā.

Krievi pirmajos divos kvalifikācijas logos startēja bez NBA un Eirolīgas spēlētājiem, tai skaitā Timofeja Mozgova, Andreja Voronceviča un Alekseja Šveda. Maskavas apgabala “Khimki” nelaida Švedu uz novembra un februāra spēlēm, jo klubam bija svarīgas spēles Eiropas spēcīgāko klubu turnīrā.

Šveds kļuva par “EuroBasket 2017” rezultatīvāko spēlētāju – vidēji spēlē 24,3 punkti – un tika iekļauts finālturnīra simboliskajā pieciniekā, bet Krievija sasniedza labāko rezultātu kopš 2012. gadā izcīnītās bronzas Londonas spēlēs. Turnīra laikā izskanēja runas, ka Šveds varētu neturpināt karjeru izlasē, tomēr vēlāk situācija mainījās.

Himku līderis kļuva arī par Eirolīgas sezonas rezultatīvāko spēlētāju. Šveds 34 Eirolīgas spēlēs vidēji sameta 21,76 punktus un nopelnīja Alfonso Forda balvu (Alphonso Ford Trophy). Snaiperis sasniedza jaunu Eirolīgas rekordu vienā sezonā gūtajos punktos (740), par 131 punktu pārspējot UNICS spēlētājam Kītam Lengfordam piederošo rekordu.

“Uzskatām, ka esam uzaicinājuši spēcīgākos spēlētājus,” teica Bazarevičs. “Vienlaikus dodam iespēju atsevišķiem basketbolistiem, kuri sevi labi parādīja pirmajos divos “logos”. Voronceviča savainojums gan kļuva par nepatīkamu pārsteigumu. Priecātos viņu redzēt komandā, taču, iespējams, tas nenotiks. Diemžēl, tā mēdz notikt.”

Krievijas bilance Pasaules kausa kvalifikācijā ir 2-2. Komanda savā laukumā novembrī pieveica Beļģiju un februārī Bosniju, taču izbraukumos zaudēja gan Bosnijai, gan Francijai. Lai iekļūtu turnīra nākamajā kārtā, jāizcīna vismaz trešā vieta grupā.

Treniņnometne sāksies 19. jūnijā Novogorskā, bet 25. jūnijā krievi pārbaudes spēlē Rīgā tiksies ar Latvijas valstsvienību. Sekos divas treniņdienas Novogorskā un divas oficiālās cīņas – 29. jūnijā izbraukumā Antverpenē pret Beļģiju un 1. jūlijā Krasnodarā pret Franciju.

Francija ir E grupas līdere (4-0), Krievija apsteidz Bosniju, pateicoties labākiem rezultātiem savstarpējās spēlēs (2-2), bet Beļģija zaudējusi visās četrās cīņās. Trīs labākās komandas sacentīsies pret kaimiņu četrinieka – Čehija, Somija, Islande, Bulgārija – spēcīgāko trio, bet trīs vislabākās vienības kvalificēsies Pasaules kausa izcīņai.

Krievijas kandidāti 22. maijā

SpēlētājsPoz.AugumsKlubs
Jevgeņijs BaburinsG189Lokomotiv
Dmitrijs KulaginsG197Lokomotiv
Mihails KulaginsG193CSKA
Ivans UhovsG193PARMA
Vitālijs FridzonsG195CSKA
Dmitrijs HvostovsG190Lokomotiv
Aleksejs ŠvedsG198Himki
Semjons AntonovsF202CSKA
Andrejs VoroncevičsF207CSKA
Pjotrs GubanovsF207Nizhny Novgorod
Andrejs ZubkovsF205Himki
Sergejs KarasjovsF201Zenit
Ņikita KurbanovsF202CSKA
Vladimirs IvļevsC207Lokomotiv
Artjoms KļimenkoC214Avtodor
Timofejs MozgovsC216Brooklyn Nets

Rezervisti: Vjačeslavs Zaicevs (Himki), Ņikita Balašovs (Pieno žvaigždes, Lietuva), Jevgeņijs Vaļijevs (Zenit), Staņislavs Iļņickis (Lokomotiv).

Izmantotie resursi:
https://russiabasket.ru/news/34155/...
Mozgov, Shved strengthen Russia squad for third...
https://iz.ru/705044/timur-ganeev/s...


, 2018-05-23 14:19, pirms 6 gadiem
Krieviem sastāvs labs būs intresanta spēle.Viņiem muskuļu zem groziem ir vairāk jo mums salīdzinot ar EČ nebūs KP.
, 2018-05-23 14:54, pirms 6 gadiem
Meieram groza apakšā būs kārtīga gaļas mašīna, cerams, ka palīdzēs arī Mejeris!
, 2018-05-23 15:11, pirms 6 gadiem
Sodiņš rakstīja: Meieram groza apakšā būs kārtīga gaļas mašīna, cerams, ka palīdzēs arī Mejeris!
vēl jau Pasečņiks varbūt un kas zina varbūt uz šo maču vajag vēl kādu garo (Iļjins vai Rozītis)
, 2018-05-23 15:47, pirms 6 gadiem
Uz šo maču toč neko nevajag. Vot, pēc tam gan ir svarīgi mačiem, uz kuriem jākoncetrējas.
, 2018-05-23 16:54, pirms 6 gadiem
Par mozgova statistiku neviena vārda.he he-viss parmaksatakais nba.
, 2018-05-23 17:09, pirms 6 gadiem
народ, недавно нашел уникальный способ как быстро накачать пресс (и другие мышцы) без физических усилий, диет и прочей лабуды. После двух недель использования миостимулятора убрал пивное пузу и начали проступать кубики, подкачал бицепс и ноги, а жена убрала в талии пару сантиметров и сделала красивый живот. Дa и прикoл что нe надo ничeгo дeлать прocтo надeл и включил, этo рeальнo cамый лeнивый и быcтрый cпocоб похудеть и подкaчатьcя, да и стоит копейки. Вот здесь я о нем и вычитал--- Блог Домашнего качка
, 2018-05-23 18:22, pirms 6 gadiem
Pēdējā spēlē, kad bija Šveds pret LV, tad mācējām labi viņu neitralizēt, bet tagad jau cits sastāvs un cits stāsts.
Švedu saprotams, ka laiž manuprāt, jo Khimki šosezon ir visu nolaiduši un izlaiduši, kas vien iespējams, atliek vēl VTB pirmajā sērijā 3-0 zaudēt un, tad pilna laime sezonai!
Mozgovs manuprāt vairs neko baigi nevar izdarīt, tas pats Meiers var viņu modernāk apspēlēt
, 2018-05-23 19:35, pirms 6 gadiem
taspatspuisis rakstīja: Pēdējā spēlē, kad bija Šveds pret LV, tad mācējām labi viņu neitralizēt, bet tagad jau cits sastāvs un cits stāsts.
Švedu saprotams, ka laiž manuprāt, jo Khimki šosezon ir visu nolaiduši un izlaiduši, kas vien iespējams, atliek vēl VTB pirmajā sērijā 3-0 zaudēt un, tad pilna laime sezonai!
Mozgovs manuprāt vairs neko baigi nevar izdarīt, tas pats Meiers var viņu modernāk apspēlēt
Es ceru, ka khimki izlidos, viss vtb bija dusmīgs, ka khimki sāka spēles tankot
, 2018-05-23 21:06, pirms 6 gadiem
būs interesanta spēle. Vēl jau jautājums, cik maksimāli labu sastāvu mums izdosies salikt kopā. Nevejag noniecināt Mozgovu, lai arī karjera viņam nav īsti idevusies, tomēr kopumā viņš ir neslikts spēlētājs,spēja tikt NBA un brīžiem tur sevi tīri labi parādīja. Tai skaitā Eiropas čempī viņš visai labi atsevišķās spēlēs sevi parādīja. Pret Latviju pirmo puslaiku viņš diezgan pārliecinoši nodominēja, lidz brīdim, kad savāca kaudzi piezīmju. Vēl jāņem vērā, ka būs ne tikai Šveds, bet arī Karasjevs, kurš arī spēj vienatnē loti īsā laikā piemest grozu un izraustīt aizsardzību.
, 2018-05-23 21:11, pirms 6 gadiem
taspatspuisis rakstīja: Pēdējā spēlē, kad bija Šveds pret LV, tad mācējām labi viņu neitralizēt, bet tagad jau cits sastāvs un cits stāsts.
Švedu saprotams, ka laiž manuprāt, jo Khimki šosezon ir visu nolaiduši un izlaiduši, kas vien iespējams, atliek vēl VTB pirmajā sērijā 3-0 zaudēt un, tad pilna laime sezonai!
Mozgovs manuprāt vairs neko baigi nevar izdarīt, tas pats Meiers var viņu modernāk apspēlēt
Nesmīdini par Meiera prasmēm apspēlēt Mozgovu. Meieram pret Mozgovu nav nekādu priekšrocību, viņš nav ne lielāks augumā, ne stiprāks, ne ātrāks, nedz arī prot labāk, jeb , kā tu izteicies, modernāk, apspēlēt. Meiers pret Mozgovu labākajā gadījumā būs kā līdzeklis kaut mazliet piebremzēt Mozgovu. Vajag labāk atcerēties, cik reizes Mozgovs izgrūstija gan Porzinģi, gan Meieru, pārdankoja i vienam i otram. Bet šī noteikti būs laba pārbaudes spēle, lai parādītu mūsu vājās vietas un gatavību. Diemžēl šobrīd ir arī sajūta, ka taktiski Vecvagars īsti nevelk. Turēsim īkšķus un cerēsim uz to labāko. Cerēsim arī uz to, ka būs maksimāli labākais sastāvs
, 2018-05-23 21:16, pirms 6 gadiem
tādsnesportists rakstīja: Nesmīdini par Meiera prasmēm apspēlēt Mozgovu. Meieram pret Mozgovu nav nekādu priekšrocību, viņš nav ne lielāks augumā, ne stiprāks, ne ātrāks, nedz arī prot labāk, jeb , kā tu izteicies, modernāk, apspēlēt. Meiers pret Mozgovu labākajā gadījumā būs kā līdzeklis kaut mazliet piebremzēt Mozgovu. Vajag labāk atcerēties, cik reizes Mozgovs izgrūstija gan Porzinģi, gan Meieru, pārdankoja i vienam i otram. Bet šī noteikti būs laba pārbaudes spēle, lai parādītu mūsu vājās vietas un gatavību. Diemžēl šobrīd ir arī sajūta, ka taktiski Vecvagars īsti nevelk. Turēsim īkšķus un cerēsim uz to labāko. Cerēsim arī uz to, ka būs maksimāli labākais sastāvs
EČ Krievija tika apspēlēta tieši dēļ tā, ka Meiers uznāca otrajā puslaikā un spēja tīri fiziski ar Mozgovu cīnīties.
, 2018-05-23 21:27, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: EČ Krievija tika apspēlēta tieši dēļ tā, ka Meiers uznāca otrajā puslaikā un spēja tīri fiziski ar Mozgovu cīnīties.
Nu nē, tu laikam skaitījies pavisam citu spēli. Es vēl samērā nesen pārskatīju gandrīz visas mūsu izlases spēles un Meieram varbūt bija tikai pāris sekmīgas epizodes. Nesaku, ka viņš neko nespēja pret Mozgovu, bet kopumā, Mozgovs otro puslaiku pats izgāza, zaudēja savaldību vai koncentrāciju un sapelnīja piezīmes. Pirms tam viņš smuki nodominēja gan pret Porzinģi, gan Meieru. smuki iedankoja pāri abiem.
, 2018-05-23 21:30, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: EČ Krievija tika apspēlēta tieši dēļ tā, ka Meiers uznāca otrajā puslaikā un spēja tīri fiziski ar Mozgovu cīnīties.
Uzvarējām spēli tīri kā komanda, nezaudējām savaldību un koncentrāciju, taktiski tomēr mūsu komanda bija viena no labākajām visā čemionātā, ar vislabāko bumbas kustību uzbrukumā, sakrita metieni un tas arī visu noteica.
, 2018-05-23 21:40, pirms 6 gadiem
tādsnesportists rakstīja: Nu nē, tu laikam skaitījies pavisam citu spēli. Es vēl samērā nesen pārskatīju gandrīz visas mūsu izlases spēles un Meieram varbūt bija tikai pāris sekmīgas epizodes. Nesaku, ka viņš neko nespēja pret Mozgovu, bet kopumā, Mozgovs otro puslaiku pats izgāza, zaudēja savaldību vai koncentrāciju un sapelnīja piezīmes. Pirms tam viņš smuki nodominēja gan pret Porzinģi, gan Meieru. smuki iedankoja pāri abiem.
Neatkarīgi no tā, Mozgovs sāka sliktāk spēlēt līdz ar lielāku pretspēku zem groza
, 2018-05-23 22:57, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: Neatkarīgi no tā, Mozgovs sāka sliktāk spēlēt līdz ar lielāku pretspēku zem groza
man izskatījās krietni savādāk, jo principā, Meiers iznāca lai glābtu Porzinģi no piezīmju pelnīšanas sedzot Mozgovu, tad Mozgovs vēl turpināja dominēt turpinājumā arī Meieri, tomēr pamanījās pie viena sapelnīt piezīmes nevainīgās situācijās, kas viņu izsita no līdzsvara, arī paši krievi pārstāja viņu barot ar labām piespēlēm, turpinājumā Mozgovu noņēma, lai pietaupītu vai arī ar domu uzlaist vieglāku ātrāku sastāvu. Skaidrs jau šobrīd, ja Anžejs būs izlasē, tad visticamāk tieši viņš būs galvenais centrs komandā, jo ar viņa kustīgumu un prasmi pieslēgties, ieņemt labu pozīciju laukumā , būs daudz noderīgāks uzbrukumā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Aleksandrs Petrovičs (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
1

Petrovičs atgriežas Latvijas kvalifikācijā ielozētās Brazīlijas trenera amatā

Brazīlijas Basketbola federācija pavēstījusi par izmaiņām vīriešu basketbola izlases trenera amatā. Tajā atgriezies horvātu speciālists Aleksandrs Petrovičs, kurš tajā nomainījis līdzšinējo speciālistu Gustavo Konti. Brazīlija šajā vasarā Rīgā cīnīsies par vietu 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu turnīrā.
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.