Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Vilbekins: "Pilsonību vēl neesmu saņēmis, taču vēlos pārstāvēt Turciju"

Andrejs Siliņš

Vilbekins: "Pilsonību vēl neesmu saņēmis, taču vēlos pārstāvēt Turciju"
Skotijs Vilbekins
Foto: imago / Scanpix

Vēlmi spēlēt Latvijas pretinieces FIBA Pasaules kausa kvalifikācijā Turcijas izlasē apliecinājis Stambulas "Darussafaka" amerikāņu aizsargs Skotijs Vilbekins, kurš šosezon ir viens no labākajiem ULEB Eiropas kausa spēlētājiem.

"Ziņas par to, ka esmu jau saņēmis Turcijas pilsonību nav patiesas. Vēl neesmu saņēmis pasi, taču vēlos pārstāvēt Turcijas izlasi. Vēlos to darīt brīvprātīgi tāpēc, ka mīlu Turciju. Esmu šeit bijis jau trīs gadus, un gan "Darussafaka", gan Turcija ir man nozīmīgas," mīlestību pret savu pašreizējo dzīvesvietu pauda Vilbekins.

24 gadus vecais uzbrūkošais aizsargs šajā sezonā kļuvis par vienu no spožākajiem spēlētājiem ULEB Eiropas kausā, ar vidēji gūtiem 17,4 punktiem esot otrais rezultatīvākais turnīra spēlētājs. Vilbekina pārstāvētā "Darussafaka" iekļuvusi pusfinālā, kur jau izcīnīja uzvaru pirmajā spēlē, bet šovakar, Minhenē uzvarot vietējo "Bayern" izdotos iekļūt finālā.

"Domāju, ka Turcijas izlase ir veiksmīga. Man bijusi iespēja aprunāties par izlasi ar mūsu komandas kapteini Furkanu Aldemiru. Zinu, ka izlase kļūs vēl labāka, un neviens nebūs pārsteigts, ja tā izcīnīs uzvaras pēdējās divās [kvalifikācijas] spēlēs [vasarā]," pārliecināts ir Vilbekins. Turkiem jūnijā un jūlijā pēdējās šīs kvalifikācijas grupas spēlēs jātiekas ar Ukrainu un Zviedriju, turklāt abas spēles savā laukumā.

Līdz šim Turcijas izlasi pārstāvējis Stambulas "Fenerbahce" saspēles vadītājs Bobijs Diksons jeb Ali Muhameds, tomēr viņa iesaiste un palīdzība februārī notikušajās spēlēs bija tālu no cerētā. FIBA noteikumi paredz, ka valstsvienībās drīkst spēlēt tikai viens naturalizētais spēlētājs.

Pagājušajā vasarā tika vēstīts, ka Vilbekins saņēmis Bosnijas un Hercegovinas pilsonību un spēlēšot šīs valsts izlasē, tomēr tas nav noticis.

Vilbekins profesionāļa karjeru sāka 2014. gadā, sezonu aizvadot Austrālijā. Beidzoties sezonai tur, Vilbekins 2015. gada martā pievienojās Atēnu AEK, kur nospēlēja līdz sezonas beigām. 2015. gada rudenī Vilbekins parakstīja līgumu ar "Darussafaka", ko pagājušajā sezonā pagarināja. Vilbekins aizvadījis divas sezonas Eirolīgā.

Izmantotie resursi:
DHA Došan Haber Ajansż - son dakika haberleri -...

     [+] [-]

, 2018-03-23 13:55, pirms 6 gadiem
Bobijs Diksons nebija gana labs, tāpēc mēģināsim nākamo ASV caurkritušo spēlētāju. Super

  +1 [+] [-]

, 2018-03-23 14:11, pirms 6 gadiem
Cik vispār izlašu ir palicis kurās nav naturalizēto spēlētāju?JA NERĒĶINA VISAS 3 BALTIJAS VALSTIS.

     [+] [-]

, 2018-03-23 14:34, pirms 6 gadiem
Witslenamitea rakstīja: Cik vispār izlašu ir palicis kurās nav naturalizēto spēlētāju?JA NERĒĶINA VISAS 3 BALTIJAS VALSTIS.
Serbija, Itālija, Polija un tad ar imigrantu pēctečiem Spānija, Francija, Vācija, Grieķija.

     [+] [-]

, 2018-03-23 15:05, pirms 6 gadiem
loook ploik! rakstīja: Serbija, Itālija, Polija un tad ar imigrantu pēctečiem Spānija, Francija, Vācija, Grieķija.
Itālijai Daniel Hackett Polijai A. J. Slaughter tākā šīs izlases atkrīt.

     [+] [-]

, 2018-03-23 15:06, pirms 6 gadiem
Spānijai Mirotičš un Ibaka tākā arī atkrīt.

     [+] [-]

, 2018-03-23 15:07, pirms 6 gadiem
Grieķijai Dorsijs.

  +1 [+] [-]

, 2018-03-23 15:41, pirms 6 gadiem
nauda grib, nevis tu