Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Jao Mins kļūst par Ķīnas Basketbola asociācijas prezidentu

Rolands Eliņš

Jao Mins kļūst par Ķīnas Basketbola asociācijas prezidentu
Jao Mins Ķīnas Basketbola asociācijas kongresā
Foto: Xinhua/Sipa USA/Scanpix

Par Ķīnas Basketbola asociācijas vadītāju vienbalsīgi ievēlēts bijušais Hjūstonas "Rockets" centrs un NBA Slavas zālē uzņemtais Jao Mins.

36 gadus vecais Jao Mins ir sekojis citas bijušās NBA zvaigznes Andreja Kiriļeko piemēram Krievijā un kļuvis par savas valsts basketbola dzīves oficiālo vadītāju. Viņš saņēmis vienbalsīgu Ķīnas asociācijas biedru atbalstu, un viņa ievēlēšana tiek uzskatīta par svaigu vēsmu asociācijas vadībā. Iepriekšējos gados prezidenta amatā bija Ķīnas valdības pārstāvji, kuru paveiktais netiek vērtēts viennozīmīgi pozitīvi.

2,29m garais Mins par savas darbības prioritāti izvirzījis vietējās līgas drafta reorganizāciju, kā arī Ķīnas basketbolistu aktīvāku iziešanu starptautiskajā arēnā. Mins pēc ievēlēšanas arī izteicās, ka vēlas Ķīnas basketbola augstākajā līgā ieviest zinātniskākas treniņu metodes, likt lielāku uzsvaru izdarīt uz taktisko sagatavotību, kā arī veicināt sadarbību ar ASV un Eiropas basketbola līgām.

Mins jau iepriekš bija aktīvs basketbola funkcionārs, jo viņam jau vairākus gadus pieder Ķīnas augstākās līgas komandas Šanhajas "Sharks".

Mins ir viens no vislabāk pazīstamākajiem Ķīnas sportistiem pasaulē. Viņš NBA ienāca 2002. gadā un nospēlēja tur astoņas sezonas, taču daudzo savainojumu dēļ karjeru bija spiests noslēgt priekšlaicīgi, jau 2011. gadā. Astoņkārtējais NBA Zvaigžņu spēles dalībnieks par saviem karjeras sasniegumiem (četrreiz bijis NBA sezonas simboliskajās izlasēs) tika uzņemts NBA Slavas zālē.

Ķīnas Basketbola līga pēdējos gados kļuvusi par populāru ceļamērķi vairākām bijušajām NBA zvaigznēm (Treisijam Makgreidijam, Dž. R. Smitam, Džilbertam Arenasam), kā arī spēlētājiem, kuri līdz stabilai NBA vietai neaizsniedzas.

Izmantotie resursi:
Yao Ming unanimously voted president of Chinese...

     [+] [-]

, 2017-02-23 21:02, pirms 7 gadiem
AK47 - RUS, Yao - Ķīnā.. Biedriņ, kur esi?

  +1 [+] [-]

, 2017-02-23 21:21, pirms 7 gadiem
asta rakstīja: AK47 - RUS, Yao - Ķīnā.. Biedriņ, kur esi?
coyote fly