Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

"Thunder" centrs Adamss nepalīdzēs Jaunzēlandei Rio kvalifikācijā

"Thunder" centrs Adamss nepalīdzēs Jaunzēlandei Rio kvalifikācijā
Stīvens Adamss
Foto: AFP/Scanpix

"Oklahoma City Thunder" centra spēlētājs Stīvens Adamss (Steven Adams) vasarā nepiedalīsies Rio kvalifikācijas turnīrā Manilā, otrdien, 23. februārī, īpaši sasauktā preses konferencē Oklendā paziņoja Jaunzēlandes basketbola valstsvienības galvenais treneris Pols Henare (Paul Henare).

Divdesmit divus gadus vecā Adamsa prombūtne nav pārsteigums, taču tā nopietni iedragā Jaunzēlandes izredzes kvalificēties Rio spēlēm. Bez centra spēlētāja “garo meļņu” (Tall Blacks – Jaunzēlandes vīriešu valstsvienības iesauka) iespējas izcīnīt ceļazīmi ir daudz mazākas.

Ūsainais jaunzēlandietis NBA aizvada trešo sezonu un veic “Thunder” pamatcentra pienākumus, vidēji spēlē gūstot 7,2 punktus, izcīnot 6,4 atlēkušās bumbas un bloķējot 1,2 pretinieku metienus. Adamss vēl nav pārstāvējis valstsvienību un atkārtoti paziņojis, ka nevarēs tai palīdzēt, lai koncentrētos spēlēšanai NBA.

“Es nepiedalīšos Rio kvalifikācijā kopā ar “Tall Blacks”,” teikts Adamsa paziņojumā. “Tas bija ļoti sarežģīts lēmums, jo esmu ārkārtīgi lepns jaunzēlandietis. “Tall Blacks” vadība mani maksimāli atbalstīja un jutu, ka lēmumu vajadzēja publiskot tagad, jo gatavošanās kvalifikācijas turnīram jau ir sākusies.

Henare teica, ka Adamss informējis par atteikumu “pienākumu dēļ un neskaidrību par vasaras plānojumu”. NBA septītā finālspēle iespējama, vēlākais, 19. jūnijā jeb 15 dienas pirms kvalifikācijas sākuma (14 dienas, ja ņem vērā Filipīnu un ASV laika joslu atšķirības). “Thunder” spēlēšana finālā nav garantēta – lai to paveiktu, jāapsteidz “Warriors” un “Spurs”.

“Lai gan mēs – es pats un komanda – jūtamies sarūgtināti, mūsu attiecības un saziņa ar viņu, Oklahomsitijas klubu un viņa pārstāvjiem bijusi lieliska,” teica Henare. “No gaišās puses, mēs savlaicīgi zinām, ka viņš nespēlēs un varam attiecīgi veikt plānošanu, lai Manilā pulcētu iespējami labāko sastāvu.”

Bijušais Jaunzēlandes izlases spēlētājs teica, ka cerējis, taču nav bijis liels optimists jautājumā par Adamsa “trimdas” (exile) beigām. “Cerēt var vienmēr, taču viņš melno kreklu vēl nav uzvilcis ne reizi. Atteikumu gadījumā mums vienmēr bijuši puiši, kuri “sēdējuši ierakumos” un darīs to atkal.”

Henare norādīja, ka Adamsam durvis “vienmēr bijušas atvērtas” un atteicās viņa atteikumu novērtēt kā triecienu komandas izredzēm tikt uz Rio. “Stīvens Adamss komandu padarītu labāku, taču mēs joprojām mudinām sevi iet uz priekšu un uzvarēt Manilas turnīrā. Tas joprojām ir mūsu mērķis.”

Galvenajam trenerim tika uzdots jautājums, ko Jaunzēlandes sabiedrība var padomāt par Adamsa atteikumu, ja viņš turpina teikt, ka ir lepns spēlēt NBA, kamēr “Spurs” veterāns Tonijs Pārkers ir apņēmies spēlēt Manilā ar Francijas valstsvienību par spīti gaidāmajai bērna piedzimšanai.

“Nevaru runāt par citu cilvēku viedokļiem un kā viņi uz to skatīsies. Katram ir savi personiskie iemesli. Zinu, ka Tonijs Pārkers spēlēja Francijas valstsvienībā no 16 gadu vecuma. Mums ikviens “Tall Blacks” dalībnieks, kurš nonāk šajā vidē, saprot, cik tas ir svarīgi. Esmu pārliecināts, ka Tonijs Pārkers uz valstsvienību skatās tieši tā.”

“Stīvam, diemžēl, vēl nav tādas pieredzes un, kamēr neesi pa īstam pārliecinājies, ko nozīmē pārstāvēt savu valsti, ir grūti salīdzināt kaislību, kuru izjūti pret savu komandu. Cerams, ka tuvā nākotnē viņš iegūs šādu pieredzi, jo valstsvienība ir īpaša komanda. Pārstāvēt savu valsti starptautiskās sacensībās ir cits līmenis.”

Jaunzēlandes izlase ielozēta vienā apakšgrupā ar Franciju un mājinieci Filipīnām. Kaimiņu apakšgrupā sacentīsies Turcija, Senegāla un Kanāda. Rio spēlēm kvalificēsies tikai turnīra uzvarētāji. Pārējie divi kvalifikācijas turnīri notiks Itālijā un Serbijā.

Adamss ir divkārtējās Olimpiskās čempiones lodes grūšanā Valerijas Adamas (Valerie Adams) brālis.

Izmantotie resursi:
Steven Adams makes himself unavailable for Tall...


, 2016-02-23 19:10, pirms 8 gadiem
Stīvens Adamss (Steven Adams)
Pols Henare (Paul Henare)
un pārējie !
Kaut nu no Tevis, Novik spētu mācīties tie žurnaļugas kuri kropļo uzvārdus !
, 2016-02-23 19:16, pirms 8 gadiem
Nu ampļu bars. Sāciet riet. Džeks pat pēc 3. sezonas atsakās. A jūs jau gribējāt i pirms NBA karjeras i pēc pirmās sezonas. Nav ko teikt.
, 2016-02-23 19:41, pirms 8 gadiem
Tuliņ pokīši saleks un sāks cept Porziņģi!
, 2016-02-23 20:05, pirms 8 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Nu ampļu bars. Sāciet riet. Džeks pat pēc 3. sezonas atsakās. A jūs jau gribējāt i pirms NBA karjeras i pēc pirmās sezonas. Nav ko teikt.
Kaut pats uzskatu, ka Porziņģim karjeras un veselības dēļ nevajadzētu spēlēt vēl izlasē, bet šoreiz Tavs salīdzinājums nevietā, jo:
Šim čalim spīd NBA fināls, Kristapam toč nē, labākajā gadījumā, ja smagi paveicas -playoff.
NZL pat īsti nemaz nav izredžu tikt ārā no grupas, kur nu vēl uzvarēt finālā. LV tomēr mazliet vairāk iespēju.
, 2016-02-23 21:07, pirms 8 gadiem
tommy90 rakstīja: Kaut pats uzskatu, ka Porziņģim karjeras un veselības dēļ nevajadzētu spēlēt vēl izlasē, bet šoreiz Tavs salīdzinājums nevietā, jo:
Šim čalim spīd NBA fināls, Kristapam toč nē, labākajā gadījumā, ja smagi paveicas -playoff.
NZL pat īsti nemaz nav izredžu tikt ārā no grupas, kur nu vēl uzvarēt finālā. LV tomēr mazliet vairāk iespēju.
Doma LV spīd? Tu joko? Jūs domājat latvieši ir stipri un grupa pastaliņas, tā nav, puik! Visi cīnies un nepadosies!
, 2016-02-23 23:58, pirms 8 gadiem
KevinDurant#35 rakstīja: Doma LV spīd? Tu joko? Jūs domājat latvieši ir stipri un grupa pastaliņas, tā nav, puik! Visi cīnies un nepadosies!
Cerams, ka neesi latvietis.
, 2016-02-24 11:51, pirms 8 gadiem
Izskatās ka viņam būtu 32 nevis 22 gadi
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.
Luka Banki. Foto: FIBA
9

Latvijas izlase pirms OS kvalifikācijas aizvadīs divas pārbaudes spēles

Latvijas Basketbola savienība (LBS) informē, ka Latvijas vīriešu basketbola izlase 2024. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram sāks gatavoties 17. jūnijā, un divu nedēļu garumā gaidāmas divas pārbaudes spēles. Publiski ziņots par pārbaudes maču savā laukumā pret Ēģipti, taču gaidāma arī viesošanās pie Somijas.