Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Somijas sporta ministrs lūdz spāņu klubiem atbrīvot Koponenu un Salinu uz izlases spēlēm

Andrejs Siliņš

Somijas sporta ministrs lūdz spāņu klubiem atbrīvot Koponenu un Salinu uz izlases spēlēm
Peteri Koponens
Foto: imago / Scanpix

Somijas Eiropas lietu, kultūras un sporta ministrs Sampo Terho vērsies pie spāņu basketbola klubu "Barcelona" un Malagas "Unicaja" vadībām ar lūgumu atbrīvot uz Somijas valstsvienības spēlēm Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā aizsargus Peteri Koponenu un Sasu Salinu.

"Barcelona" šonedēļ ceturtdienā mājās aizvadīs spēli pret Telavivas "Maccabi", bet "Unicaja" piektdien savā laukumā tiksies ar Maskavas CSKA. Terho lūdzis abu klubu vadību ļaut Koponenam un Salinam doties uz Somijas izlases spēli - somiem piektdien viesos jātiekas ar Bulgāriju.

Tāpat Terho lūdzis ļaut spēlētājiem piedalīties arī spēlēs, kas paredzētas decembrī. Somija kvalifikācijas turnīrā spēlēs F grupā pret Bulgāriju, Islandi un Čehiju.

"Unicaja" atbildējusi, ka neaizliedz Salinam piedalīties izlases spēlē, bet, ja viņš neieradīsies uz komandas maču Eirolīgā, tad tiks sodīts.

Koponens Barselonas komandas rindās Eirolīgā vidēji spēlējis 20 minūtes un guvis 6,1 punktu. Savukārt Salins, kurš Eirolīgā aizvada savu pirmo sezonu pēc četriem gadiem, Malagas rindās vidēji 19 minūtēs guvis 6,4 punktus.

"Barcelona" šobrīd ar trim uzvarām astoņos mačos atrodas desmitajā pozīcijā, bet "Unicaja" ar tādu pašu bilanci ieņem 14. vietu.

"Barcelona" savukārt esot atļāvusi Bulgārijas izlasei pievienoties uzbrucējam Aleksandram Vezenkovam.

Izmantotie resursi:
https://www.sportando.com/