Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Valters: "Citas iespējas "tusētāju paaudzei" nebūs"

Valters: "Citas iespējas "tusētāju paaudzei" nebūs"
Valdis Valters
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

Pēc Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra basketbolā, kad Latvija nodrošināja vietu finālturnīrā, Rīgas VEF galvenais treneris Valdis Valters laikrakstā "Diena" pašreizējos izlases spēlētājus nosaucis par "tusētāju paaudzi", kuriem čempionāts būšot pēdējā iespēja kaut ko sasniegt.

"Vēl nesen par jauniem dēvētie spēlētāji jau sasnieguši sportiskā brieduma gadus. Krājas nogurums, traumas un diemžēl arī negatīvas emocijas pēc spēlēšanas valstsvienībā. Līdz šim daudziem trūcis motivācijas un prasmes kaut ko ziedot, lai sasniegtu augstu sportisko rezultātu. Ja tāda motivācija netiks atrasta — pēc gada no Eiropas čempionāta brauksim mājās ar kārtējiem zaudējumiem," uzskata Valters.

"Bet motivācijas līmenis ir atkarīgs gan no katra spēlētāja individuāli, gan no kopējās gaisotnes, ko nosaka izlases vadītājs. Iespējams, pie valstsvienības stūres vajadzīgs autoritatīvs ārzemju speciālists. Iespējams, vajadzīgs visu Latvijas labāko treneru kopdarbs, kā 1996. gadā. Jādomā, jo citas iespējas šai Latvijas basketbolistu paaudzei, visticamāk, nebūs," strikts ir treneris.

"Viss notika serbu stilā — palēni, neelastīgi, paļaujoties uz individuālo meistarību. Taču pretinieki pamazām atšifrēja Andri, un augstākas klases komandas to izdarīs vēl ātrāk. Savukārt latviešu tradicionālais ātrums palika neizmantots. Neredzu iespēju, ka Trajkovičs varētu savākt šo komandu, tāpēc bez pārmaiņām komandas vadībā rezultāts finālturnīrā nebūs labāks kā pēdējos čempionātos, bet būs sliktāks, nekā varētu būt," savu viedokli pauž Valters.

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Diena"


Slēpts komentārs: astro
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-09-22 12:01, pirms 16 gadiem
Tiešām 80% sieviešu LV basketbola izlasē. Svarīgāk ir nevis spēlēt, bet uztaisīt labu frizūru un weekendos patusēt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-09-22 12:02, pirms 16 gadiem
Agrāk jau bija tas pats,bet tad vienīgais pluss bija 3-nīši, kad krita Bagatskim,Štelmaheram u.t.t. a zem groza spēlēja Cipruss un Grafs... spēlēja tikai uz 3-nīšiem un vinnēja... bet tagad nekas cits neatliek kā spēlēt uz groza apakšu, jo nav neviena laba tālo metēja...
, 2008-09-22 12:02, pirms 16 gadiem
Valteram pilnīga taisnība...
, 2008-09-22 12:03, pirms 16 gadiem
bet tieši tā, Trajkoviča stratēģija spēlēt tikai caur Andri nekam neder.. LV jāizmanto savi trumpji, respektīvi ātrums!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: niklas
Slēpts komentārs: Huntington
, 2008-09-22 12:08, pirms 16 gadiem
Valteram taisnība. Trajakovičs šai izlasei ir garām. Akūti pietrūkst tāds saspēles vadītājs kā Štelmahers, kas varētu savākt komandas spēli. K.Valters laukumā rada haosu un paniku.
, 2008-09-22 12:08, pirms 16 gadiem
pikriitu Valdim. pareizi viss teikts. pieljauju, ka ar sadu speli un treneri apaksgrupaa Polijaa paliksim pedeejie. Portugale ljoti labi paraadija,ka aptureet Biedrinju.
, 2008-09-22 12:09, pirms 16 gadiem
niklas rakstīja: Janichenoks, S. Valters
šīs spēles parādija, ka nav Janičenoks snaiperis... reti pa retam tālais iekrita... ja apskatās cik daudz viņš izmet spēles laikā un cik iekrīt tad % ir zemi.. a S Valters vispār nespēlēja...
, 2008-09-22 12:10, pirms 16 gadiem
Dīvaini, ka es to saku, taču Valteram ir taisnība. Tikai, ja es pareizi atceros tad, vai tikai pusi no šiem puišiem Valters uzskata par saviem audzēkņiem, ko tad tik sliktus izaudzināja ? Kas man liekas interasanti šajā sakarā, ka Valters kopā ar Sporta Avīzi šūpo LBS. Kas varētu nozīmēt to, ka LBS tiešām kritīs...
, 2008-09-22 12:11, pirms 16 gadiem
Tas taisniiba ka nevar visulaiku uz Biedrinu vienu pashu speleet. Visvairaak es nesaprotu to, kaapeec teiksim tam pasham jahovicam ir iespeeja mest vins nemet, bet gan par visaam gribaam censhas biedrinjam iespeleet?
Ok man nav nekas pretii pret to ka spelee caur Biedrinu, bet jabuut reaalistiem. Atceramies speeli ar igauniju kad Biedrinju tiesnesi dabuuja aara no speeles, paldies dievam ka tas bija tikai paaris minuutes liidz beigaam. Un kas buutu ja tas notiktu 3 ceturtdaljaa? caur ko tad mees speleetu? katraa zinjaa jameklee variants kaa speleet kad Biedrins nav.
, 2008-09-22 12:12, pirms 16 gadiem
>Jānis Bērziņš

Valdis Valters izaudzināja labus šos izlases puišus, bet nēesi sapratis lietas būtību, ka šiem puišiem ir jāstrādā pie trenera ar autoritāti un savu no bērnības iemīļoto ātro basketbolu.
, 2008-09-22 12:12, pirms 16 gadiem
Šeit nu gan es piekrītu!

Manuprāt kvalifikācija uzskatāmi parādija, ka Trajkovičs nespēj normali vadīt komandu. Vairakas maču galotnes tika pakāstas vai gandrīz pakāstas, manuprāt, tīri trenera dēļ. Iespējams, ka tas bija tādēļ, ka viņš nav ilgu laiku vadījis komandas, vēl jo vairak augstā līmenī. Tāpat iespējams, ka ar laiku viņš atgūst (ja ir ko atgūt) vai iemācīsies, tomēr uzskatu, ka LV izlase nav nekāds izmēginājumu poligons vai botaniskais dārzs, kur var patrenēties un iegūt pieredzi.

Starp citu vairākkārt arī no pašiem spēlētajiem bija noprotams, ka treneris nav pats ideālākais variants , tieši no komandas viedokļa.
Kā specs individuālajā darbā gan!

Tapēc uzskatu (vēlams ņemt verā, ka tas ir mans personiksais viedoklis, kuru nevienam neuzstiepju), ka būtu Trajkovičam jāpasaka paldies un ar steigu jāmklē jauns treneris...
, 2008-09-22 12:14, pirms 16 gadiem
zudusi paaudze,tusetaju... kas bus talak
, 2008-09-22 12:14, pirms 16 gadiem
Man tas treneris kaut kā "ņe-aļo"... ne komandas sniegums pārliecina, ne viņa stostīšanās minūtes pārtraukumos: "hey... hey... you... you..."
, 2008-09-22 12:15, pirms 16 gadiem
diemžēl diezgan precīzs iespēju raksturojums!!!!!!
, 2008-09-22 12:15, pirms 16 gadiem
Es domaaju, ka mums ir daudzpusiiga komanda, tomer speles stils to neparadija. Loti daudzas epizodes, kad kads no mazajiem bija bezmaz vai aizdriblejies lidz brivam metienam no groza apaksas vai pustalas distances, tik un ta beigas tika mekleets Andris. Mums ir labi un atri speletaji un snaiperi ka ari chalis(diemzel viens), kas prot spelet zem groza - sis lietinas ir jaapvieno, piemeram, atra pareja no aizsardzibas uzbrukuma, un ja tiek nobremzets, tad spelejam pacietigi uz groza apaksu, kur atkal ir divi varianti - vai nu apspele, vai dod ara! Lai gan ko es te muldu, neesmu jau nekads treneris.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-09-22 12:16, pirms 16 gadiem
tradicionālis Valters- es tak teicu... un bla bla bla.. Varētu padomāt, ka ar šiem resursiem mēs BAAIGI kardināli varam spēlēt savādāk. Neviens jau tīšām grozam garām nemet! Čaļi cīnījās cik varēja. Jā, piekrītu, trenera stratēģiskais plāns (ja tāds bija) izgāzās, bet tagad dzesēt muti nav jēgas! Vajadzēja toreiz cīnīties, kad tika apsvērta Trajkovica kandidatūra. Vajadzēja Valteram iet uz valdi un skaļāk izteikt savu viedokli, kaut vai mudināt LBS biedrus izteikties un likt jautājumu uz balsošanu. šitā d.irša.na pēc kara jau pieriebusies.
, 2008-09-22 12:16, pirms 16 gadiem
>Skeps

Ko tu gribi, ja Kehrim bija rozā brilles uz acīm, kad ņēma Trajkoviču. Murgs, ne treneris. Pie normāla trenera Biedriņš varētu spēlēt savas 15-20 min. un pa to laiku atrastos vēl kādi varianti, kā varētu gūt punktus. Ar šādu Trajkoviča vienveidīgo stratēģiju mūs Polijā izģērbs vienos vārtos.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-09-22 12:17, pirms 16 gadiem
Nu kopumā piekrītu. Vienīgais negribas piekrist par to, ka Biedriņu atšifrēja. Vienkārši viņš nebija tajā labākajā formā un spēlējā ar bumbu sev neierasti daudz, tāpēc nedaudz pagura. Pietam lielās komandas necentīsies apturēt tieši Biedriņu, zinot, ka viņam praktiski neviens neseko. Mazajām komandām jā, apturot AB var cerēt uz uzvaru, bet liejamā komandām pietiek citu ieroču.
, 2008-09-22 12:17, pirms 16 gadiem
W taisnība... Ja man tādai sīciņai liekas, ka tas kas notiek ar pieaugušajiem cilvēkiem ir stulbi... Bezpatriotis personības savākušās... Ļoti labi ka vēl šogad savācās un knapi uz eč, be šitais variants neies cauri čempī... Ja vecāki un skola nevar ieaudzināt pietiekamu patriotismu, tād piedodiet, Latvijas izglītības sistēma nekam neder... Un treneiem šī tusētāju paaudze ir jāņem pie dziesmas.. Un arī klubiem, manuprāt vairāk ir jāgrib izlases spēlētaji, lai spēlējot izlasē labi var pie kluba laba tik... Būtībā, ja nekas nemainīsies, izlase dēl tusētājiem nebūs.
, 2008-09-22 12:18, pirms 16 gadiem
kino rakstīja: Nu kopumā piekrītu. Vienīgais negribas piekrist par to, ka Biedriņu atšifrēja. Vienkārši viņš nebija tajā labākajā formā un spēlējā ar bumbu sev neierasti daudz, tāpēc nedaudz pagura. Pietam lielās komandas necentīsies apturēt tieši Biedriņu, zinot, ka viņam praktiski neviens neseko. Mazajām komandām jā, apturot AB var cerēt uz uzvaru, bet liejamā komandām pietiek citu ieroču.
sahaubos vai te ir kaads sakars ar nogurumu. ja vins sezonaa spele 82 speles tad shaubos vai sho 6 speelju laikaa vinjam BAIGAIS nogurums bija sakraajies.
, 2008-09-22 12:18, pirms 16 gadiem
jā, šī tiešām ir paaudze, aks pec gada duadz varētu sasniegt! daudziem labs vecums baism, bet vel pēc gadiem 3-4 jau būs savādāk!
, 2008-09-22 12:19, pirms 16 gadiem
piekrītu VēVē tikai par to tusētāju paaudzi! tas ir tikai muļķīgs stereotips, ka letiņi māk tikai skriet un mest - tā var vinnēt spēli, bet nevar vinnēt turnīru! es uzskatu, ka Trajkovičs ved mūsu izlasi pa pareizo ceļu t.i. uz mūsdienu basketbolu, nevis uz pusamatieru līmeni(ja krīt, tad ok, ja nekrīt, tad žopā...) nav mums tāda saspēles vadītāja kā bija Miglinieks, Štelmahers, kuri tur spēli savās rokās, bet toties mums ir supercentrs Biedriņš, būs otrs supercentrs Kambala, būs Šķēle, būs S.Valters, apārstēsies Grafs un lietas aizies!
, 2008-09-22 12:20, pirms 16 gadiem
Creeper^ rakstīja: sahaubos vai te ir kaads sakars ar nogurumu. ja vins sezonaa spele 82 speles tad shaubos vai sho 6 speelju laikaa vinjam BAIGAIS nogurums bija sakraajies.
Es taču uzsvēru, viņš nebija labākajā formā, jo trenējās nepilnvērtīgi +liels spēles laiks+ļoti daudz spēle ar bumbu, kas NBA viņam nav.
, 2008-09-22 12:22, pirms 16 gadiem
Vai tad vins pats dalu no siem tusetajiem nav audzinajis? Pasa skola vien ir...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Aleksandrs Petrovičs (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
1

Petrovičs atgriežas Latvijas kvalifikācijā ielozētās Brazīlijas trenera amatā

Brazīlijas Basketbola federācija pavēstījusi par izmaiņām vīriešu basketbola izlases trenera amatā. Tajā atgriezies horvātu speciālists Aleksandrs Petrovičs, kurš tajā nomainījis līdzšinējo speciālistu Gustavo Konti. Brazīlija šajā vasarā Rīgā cīnīsies par vietu 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu turnīrā.
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.