Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Dominikānas izlasi pirms Pasaules kausa pamet potenciālais līderis

Andrejs Siliņš

Dominikānas izlasi pirms Pasaules kausa pamet potenciālais līderis
Edgars Sosa. Foto: Gravelines

Dominikānas republikas vīriešu basketbola izlase drīzumā gaidāmajā Pasaules kausa izcīņā būs spiesta spēlēt bez viena no potenciālajiem līderiem Edgara Sosas, kurš atstājis valstsvienību nesaprašanās dēļ.

Ņujorkā dzimušais Sosa pārstāvējis Dominikānu kopš 2011. gada un bija sastāvā arī iepriekšējā Pasaules kausa izcīņā pirms pieciem gadiem Spānijā. Arī šogad Sosa bija kandidātu sarakstā un jau sāka gatavošanos Pasaules kausam kopā ar komandu, taču nespēja atrast kopīgu valodu ar treneru štābu un medicīnisko personālu.

Proti, Sosa vēlējās, lai ne tikai pirms spēlēm, bet arī pirms treniņiem viņam tiktu īpaši noteipota iepriekš savainotā potīte, kas ir standarta ikdienišķa procedūra profesionālajā basketbolā. Sosa vēlējās lietot potītes aizsargu, kas palīdzētu iegūt drošāku stabilitāti. Tomēr izlases medicīniskais personāls to atteicās darīt, un arī saruna ar treneru štābu nelīdzēja. Līdz ar to Sosa sakravāja mantiņas un pameta komandu.

31 gadu vecais aizsargs Sosa aizvadītajā sezonā spēlēja "Gravelines", Francijas čempionātā vidēji gūstot 13,2 punktus un atdodot 5,2 rezultatīvas piespēles. Tāpat Sosa spēlējis Itālijā, Vācijā un Spānijā. 2014./2015. gada sezonā "Sassari" rindās Sosa spēlēja Eirolīgā, vidēji gūstot 10,7 punktus.

Pasaules kausa izcīņā Dominikāna spēlēs G grupā pret Jordāniju, Vāciju un Franciju. Pirmais mačs 1. septembrī pret jordāniešiem.