Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Pļavnieks: "Pārsteidzām serbus ar agresivitāti"

Andrejs Siliņš

Pļavnieks: "Pārsteidzām serbus ar agresivitāti"
Kristaps Pļavnieks
Foto: organizatoru

"Kaut kāds gandarījums ir - labi sagatavojāmies, kopumā aizvadījām labu maču, diemžēl ne līdz galam," pēc zaudējuma vienai no Pasaules Universiādes favorītēm Serbijai saspringtā galotnē sacīja Latvijas studentu izlases trenera asistents Edijs Šlesers. Komentārus sniedza arī spēlētāji Kristaps Pļavnieks un Guntis Sīpoliņš.

"Neliela mazuma piegarša, jo galotnē nolūzām. Tomēr kaut kāds gandarījums ir - labi sagatavojāmies, kopumā aizvadījām labu maču, diemžēl ne līdz galam," pēc spēles sacīja trenera asistents Edijs Šlesers. "Serbiem bija labs saspēles vadītājs, varēja just viņa asumu, piespēli, spēles vadīšanu. Viņš labi uzņēmās līdera lomu. Tāpat arī spēka uzbrucējs bija bīstams, īpaši sākumā mums sagādāja problēmas. Otrajā puslaikā viņš guva savainojumu un galotnē nespēlēja. Pārējie serbi bija mazliet zemāka līmeņa spēlētāji."

Studentu izlases bāzes komanda ir "Latvijas Universitāte", taču vairāki spēlētāji piesaistīti arī no citām LBL komandām. Šlesers norāda, ka visi jau paspējuši iejusties komandā: "Sadarbības nejauc, saprot visu, ko darām gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. Viņi saprot savus uzdevumus. Šodien abi Ogres spēlētāji Sīpoliņš un Pļavnieks uzņēmās līderu lomu un veda komandu uz priekšu."

"Esmu iejuties normāli, saprotu visu, ko treneris no manis grib. Arvien vairāk saprotu arī to, ko citi komandas biedri var un nevar, ko viņi darīs un ko nedarīs. Domāju, ka, ejot uz priekšu, būs tikai labāk," norādīja Kristaps Pļavnieks. Arī Guntis Sīpoliņš atzina, ka savstarpējā sapratne kļūst aizvien labāka: "Zinām, ko kurš darīs katrā situācijā, tā kā ceru, ka saspēlēsimies pēc iespējas ātrāk."

Pļavnieks norādīja, ka, iespējams, serbi nebija gaidījuši tik labu Latvijas sniegumu: "Spēlējām ar viņiem [pārbaudes turnīrā] Ķīnā un zaudējām ar lielu punktu starpību. Šodien iznācām uz spēli labi sagatavojušies - vairāk emocionāli, nekā tieši spēles ziņā. Domāju, ka sākumā pārsteidzām viņus ar agresivitāti." Sīpoliņš pievienojās Pļavnieka domu gājienam: "Viņi nebija gatavi, ka sāksim spēli tik agresīvi. Domāju, ka pēc pārbaudes spēles Ķīnā šodien viņi mūs nenovērtēja."

Pļavnieks atzina, ka Serbiju tik un tā jāuzskata par vienu no turnīra favorītēm: "Serbi vienmēr basketbolā ir favorīti. Ņemot arī vērā to, kas redzēts no pārējām komandām, un to, kādi serbiem ir spēlētāji, viņi noteikti ir vieni no galvenajiem favorītiem."

Gan pret Meksiku, gan pret Serbiju zaudējumi piedzīvoti galotnēs. Sīpoliņš norādīja, ka galotnēs prasītos nospēlēt aukstasinīgāk: "Pietrūka veiksmes un mazliet pacietības. Dažās epizodēs nenospēlējām līdz galam gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. Diemžēl tā nav pirmā reize, kad tas nes negatīvu iznākumu."

No spēlēm brīvajā dienā Latvijas komandai paredzēta ekskursija, bet laukumā jāatgriežas jau ceturtdien, kad priekšpēdējā grupas spēlē jātiekas ar Ungārijas vienību.

Kristaps Pļavnieks un Guntis Sīpoliņš pēc zaudējuma Serbijai

  -1 [+] [-]

, 2017-08-22 13:10, pirms 7 gadiem
Šie abi liekas ir no Jelgavas.

     [+] [-]

, 2017-08-22 23:42, pirms 7 gadiem
Karogspliivo rakstīja: Šie abi liekas ir no Jelgavas.
Sīpoliņš Ogre!