Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Galvanovskis: "Ne tik skaisti, kā gribējās, bet esam atgriezušies A divīzijā"

Andrejs Siliņš

Galvanovskis: "Ne tik skaisti, kā gribējās, bet esam atgriezušies A divīzijā"
Agris Galvanovskis
Foto: FIBA

"Izdarījām to, kāpēc braucām uz šo čempionātu. Varbūt ne tik skaisti, kā pašiem gribējās, bet esam atgriezušies A divīzijā," pēc uzvaras pār Krieviju un bronzas izcīnīšanas, kas ļāva atgriezties A divīzijā, sacīja Latvijas vīriešu U20 izlases galvenais treneris Agris Galvanovskis.

"Izdarījām to, kāpēc braucām uz šo čempionātu. Varbūt ne tik skaisti, kā pašiem gribējās, bet esam atgriezušies A divīzijā," basket.lv rezumēja treneris Galvanovskis. Šodien aizvadītajā mačā Sofijā latviešiem neizdevās labs spēles sākums, taču pamazām izdevās sakārtot spēli, atspēlēties un otrajā puslaikā jau izcīnīt drošu panākumu, kas ļaus nākamā gada U20 izlasei atkal spēlēt A divīzijā jeb spēcīgāko sabiedrībā.

"Divas pārbaudes spēles, kurās krieviem zaudējām Rīgā, palīdzēja sagatavoties šodienas cīņai. Zinājām viņu līderus, bija skaidrs, kas jāizdara, lai viņus apturētu. Pirmajā puslaikā vienubrīd pietrūka disciplīnas, turklāt pretinieki labi trāpīja. Taču sakārtojām savu spēli un otrajā puslaikā jau kontrolējām cīņas gaitu," maču pret krieviem komentēja Galvanovskis.

Arī par turnīru kopumā treneris palika apmierināts: "Visi deva savu ieguldījumu – gan līderi, gan spēlētāji, kam bija epizodiskas lomas. Ļoti produktīvi nospēlēja Roberts Blumbergs, mazie paveica lielisku darbu aizsardzībā. Prieks par visiem. Arī maniem palīgiem un mūsu fizioterapeitēm, kuras profesionāli palīdzēja lieliski sagatavoties čempionātam tā, lai spēka pietiktu līdz izšķirošās cīņas beigām."

No šogad izlasē bijušajiem spēlētājiem nākamā gada turnīrā teorētiski drīkstēs piedalīties četri - Dāvids Atelbauers, Edgars Kaufmanis, Māris Koltons un Francis Gustavs-Lācis. Pārējiem nākamais solis - nostiprināties pieaugušo basketbolā un mērķēt uz vietu Latvijas valstsvienības kandidātos. "Puišiem netrūkst talanta, bet tagad svarīgi to attīstīt un realizēt. Tas būs sarežģīts process," sacīja Galvanovskis.


Izmantotie resursi:
| Latvijas Basketbola savienība

  +3 [+] [-]

, 2018-07-22 22:42, pirms 6 gadiem
Skatījos spēles un reāls prieks par Agri ! Ļoti nosvērts un korektys treneris kas jūt spēles ritējumu un lieki pats neraustās un tadējādi grūtos brīžos iedveš papildus pārliecību spēlētajiem arī ... Cerams ka normāls klubs kāds viņam atradīsies nākamajā sezonā !

     [+] [-]

, 2018-07-22 23:36, pirms 6 gadiem
kuklitis rakstīja: Skatījos spēles un reāls prieks par Agri ! Ļoti nosvērts un korektys treneris kas jūt spēles ritējumu un lieki pats neraustās un tadējādi grūtos brīžos iedveš papildus pārliecību spēlētajiem arī ... Cerams ka normāls klubs kāds viņam atradīsies nākamajā sezonā !
vienīgi Polijas spēles tāda šaubīga

     [+] [-]

, 2018-07-23 00:48, pirms 6 gadiem
O, Strautiņa mamma joprojām elementā

  +2 [+] [-]

, 2018-07-23 07:28, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: vienīgi Polijas spēles tāda šaubīga
Tur džeki toto uzrāva uz niču

     [+] [-]

, 2018-07-23 09:18, pirms 6 gadiem
Gribētu zināt, kāda bija loma trenerim Vairogam, kādi bija viņa uzdevumi. Jo no malas izskatījās pēc bērna, kurš ir paņemts tēvam (Galvanovskim) līdzi uz darbu.

  +1 [+] [-]

, 2018-07-23 16:20, pirms 6 gadiem
Būtu stulbāk, ja krievi aizliktu kāju priekšā poļiem, bet tagad gan latviešu vilki paēduši, gan krievam vieta ieradīta...