Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Konstantīns Fjodorovs

U-18 meitenes neiemet nevienu tālmetienu un zaudē Somijai

U-18 meitenes neiemet nevienu tālmetienu un zaudē Somijai
Latvijas U-18 meiteņu izlase Baltijas kausā
Foto: basket.ee

Otro neveiksmi Baltijas kausā piedzīvoja Latvijas U-18 meiteņu basketbola izlase, kas nespēja nosargāt pārsvaru cīņā ar Somijas vienaudzēm un zaudēja ar 61:68. Spēles laikā komandai neizdevās iemest nevienu tālmetienu.

Latvijas U-18 izlase turpina gatavoties Eiropas čempionātam, piedaloties Tallinā notiekošajā Baltijas kausā. Pirms tā komanda aizvadījusi jau trīs pārbaudes spēles Polijā – pret Beļģiju, Lietuvu un turnīra mājiniecēm, nevienā no tām nav izdevies izcīnīt uzvaru. Uz Tallinu komanda atbraukusi atvieglinātā sastāvā – galvenais treneris Ainārs Čukste un sešas spēlētājās šobrīd atrodas Itālijā, kur Latvijas U-19 izlases rindās uzsāks cīņu pasaules čempionātā pret Franciju (spēles sākums plkst. 17:15), līdz ar ko U-18 izlasi šobrīd vada Aigars Nerips.

Vakar meitenes aizvadīja pirmo spēli Baltijas kausā, piedzīvojot zaudējumu pret Lietuvas vienaudzēm ar 55:65. Cīņa pret Somiju tika uzsākta veiksmīgāk. Pirmos punktus bija jāgaida līdz trešajai minūtei, kad rezultātu atklāja Sindija Smirnova – 2:0. Viņai palīdzeja Emīlija Grava – 4:0, bet tad spēlē atkal iestājās klusums līdz ceturtdaļas vidum, kad pretinieces realizēja divus soda metienus – 4:2. Spēlei turpinoties, Latvija nonāca iedzinējos ar 5:7, bet līdz ceturtdaļās beigām situāciju izdevās izlabot, gūstot deviņus punktus pēc kārtas, uz ko pretinieces atbildēja ar vienu – 14:8. Otrajā ceturtdaļā bija cita spēle – somietes rezultātu izlīdzināja, pēc tam izvirzījās vadībā – 18:19. Smirnova un Grava nebija mierā ar situāciju – pēc diviem precīziem metieniem rezultāts kļuva 22:19, bet Somija atkal spēja pārņemt iniciatīvu, iegūt viena punkta pārsvaru un saglabāt to līdz pirmā puslaika beigām – 26:27.

Sākoties trešajai ceturtdaļai, latvietes uzsāka pakaļdzīšanos. Lai gan vienā brīdī Somijas pārsvars sasniedza astoņus punktus, gandrīz visu izdevās atspēlēt – lielā mērā pateicoties 100% precizitātei soda metienos – visi astoņi tika realizēti, bet pirms pēdējā pārtraukuma rezultāts bija 44:46. Noķert pretinieces noslēdzošajās desmit minūtēs tā arī neizdevās, lai gan ceturtdaļas vidū Katrīna Kārkle ar precīzo metienu panāca 51:52. Pusotru minūti līdz pamatlaika beigām Latvijai bija divu punktu deficīts, bet izšķirošajā brīdī somietes nospēlēja labāk un novadīja spēli līdz uzvarai, bet U-18 meitenes piedzīvoja otro zaudējumu Baltijas kausā, šoreiz ar 61:68.

Par rezultatīvāko Latvijas izlases spēlētāju kļuva Emīlija Grava – viņai 13 punkti un 12 izcīnītās bumbas zem groziem. Komandai neizdevās atrast ieroci pret Somijas valstsvienības spēlētāju Lotu-Maj Lahtinenu, kura pabeidza spēli ar 22 punktiem. Pēdējo cīņu Baltijas kausā Latvijas izlase aizvadīs rītdien plkst. 14:00 pret Igaunijas komandu.

Eiropas U-18 čempionāts meitenēm norisināsies no 5. līdz 13. augustam Ungārijas pilsētā Šopronā. Turnīrā piedalīsies 16 komandas, Latvijas izlase ir ielozēta vienā grupā ar Ungāriju, Grieķiju un Turciju. Neatkarīgi no ieņemtās vietas, visas komandas kvalificēsies astotdaļfinālam un turpinās cīņu par medaļām.

Latvija – Somija 61:68 (14:8; 12:19; 18:19; 17:22)
Latvija: Grava 13 + 12 ab, Kārkle 12, Ozola 10, Mickāne 8, Smirnova 7, Čumika 5, Čevere 4, Dude 1, Okuņeva 1, Zumenta 0, Vīksne 0

Latvijas U-18 meiteņu izlases sastāvs: Baiba Čevere (Rīgas 3.BJSS), Laura Okuņeva, Liza Čumika (abas Daugavpils), Katrīna Kārkle, Sindija Smirnova, Diāna Dude (visas Jelgava), Emīlija Krista Grava, Anna Mickāne (abas Liepāja), Nikola Ozola (Jūrmala), Elizabete Zumenta (BJBS “Rīga/Rīdzene”), Robija Vīksne (BJBS “Rīga/TTP”)

Latvijas U-18 meiteņu izlases pārbaudes spēles

DatumsSpēleRezultāts
14/07/2017Latvija – Beļģija42:76
15/07/2017Latvija – Polija44:72
16/07/2017Latvija – Lietuva47:72
21/07/2017Latvija – Lietuva55:65
22/07/2017Latvija – Somija61:68
23/07/2017Latvija – Igaunija-

Izmantotie avoti:
Latvijas Basketbola savienība
Eesti Korvpalliliit


Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.
Luka Banki. Foto: FIBA
9

Latvijas izlase pirms OS kvalifikācijas aizvadīs divas pārbaudes spēles

Latvijas Basketbola savienība (LBS) informē, ka Latvijas vīriešu basketbola izlase 2024. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram sāks gatavoties 17. jūnijā, un divu nedēļu garumā gaidāmas divas pārbaudes spēles. Publiski ziņots par pārbaudes maču savā laukumā pret Ēģipti, taču gaidāma arī viesošanās pie Somijas.