Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Meiers: "Freimanis teica, ka Kazaņā viņam viss patika, atlika tikai strādāt"

Meiers: "Freimanis teica, ka Kazaņā viņam viss patika, atlika tikai strādāt"
Mārtiņš Meiers
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas basketbola izlases kandidāts Mārtiņš Meiers sarunā ar Sportacentrs.com atzina, ka jaunajā sezonā vēlējies spert nākamo soli karjeras attīstībā, tādēļ par līguma parakstīšanu ar Krievijas klubu Kazaņas "Unics" viņš uzskata par labāko izvēli.

Par interesi no Kazaņas "Unics" puses Mārtiņš uzzinājis aptuveni nedēļu iepriekš, kad arī sākušās sarunas. "Zinu, ka Jevgeņija Pašutina vietā galvenā trenera pienākumus pildīs grieķis Dimitris Priftis. Mazliet painteresējos par viņu un sapratu, ka viņš strādā ļoti taktiski, ir diezgan nosvērts. Personiski viņu nepazīstu, skatīsimies kā būs."

"Vai bija arī citi varianti? Šis tas bija. Patiesību sakot, bija daudz piedāvājumu," atzīst Meiers. "Bet centos domāt, kur man pašam būtu labāk turpināt karjeru. Kur būtu vieglāk iekļauties un vieglāk spēlēt. Domāju, ka izdarīju labāko izvēli. Bija piedāvājumi arī Latvijā, taču biju nospraudis mērķi - spert nākamo soli karjerā. Tādēļ laipni atraidīju piedāvājumu."

Meieram šī būs otrā pieredze leģionāra statusā. 2013./2014. gada sezonā Mārtiņš pārstāvēja Vācijas klubu "Mitteldeutscher". "Neuzskatu, ka tā bija neveiksmīga sezona. Devos uz ļoti labu līgu, kurā ir komandas ar dažādiem spēles stiliem. "Mitteldeutscher" klubs bija viens no pēdējiem līgā pēc budžeta, bet nostartējām labi. Tajā sezonā guvu labu pieredzi kā leģionāram. Tā noderēs, kad man būs jādodas uz Krieviju. Būs vieglāk iekļauties komandā, zināšu, kas mani sagaida."

"Ar krievu valodu man ir nelielas problēmas. Pārsvarā saprotu, ko man saka, bet grūtāk ir ar atbildēšanu. Treneris ir grieķis, tādēļ domāju, ka komunikācija vairāk būs angļu valodā. Bet treniņprocesa laikā, komunicējot ar komandas biedriem, droši vien būs vieglāk apgūt krievu valodu."

Pirms diviem gadiem Kazaņas klubā daļu sezonas pavadīja Rolands Freimanis. Mārtiņš nenoliedz, ka pirms līguma parakstīšanas vaicājis pēc padoma arī Rolandam. "Viņš teica, ka Kazaņā viņam ļoti patika, klubā viss bija organizēts augstākajā līmenī, atlika tikai strādāt. Jā, viņam sportiskajā ziņā tur nesekmējās tik labi, kā cerēts. Bet ceru, ka man tāda pieredze nebūs. Ar treneri vēl neesmu sazinājies, tādēļ par savu lomu komandā neko nemācēšu teikt. Domāju, ka tuvākajās dienās aprunāšos ar viņu."

"Nevarētu teikt, ka būtu stresojis par nākamo līgumu, tomēr nevar noliegt - ir lielāka drošības sajūta, kad jau vasaras vidū zini savu nākamo darba vietu un to, kur būs jādodas pēc valstsvienības," saka Meiers. "Izlases treniņos vietas zem groza šogad ir mazāk - kā jau mēs redzam, Kristaps Porziņģis valda. Bet es priecājos, ka viņš ir komandā. Man tā ir jauna pieredze, un ceru, ka arī viņam ir ko paņemt no treniņu darba izlasē."

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2017-07-22 11:31, pirms 7 gadiem
Lai veicas Mārtiņam jaunajā klubā, cerams spēs sevi pacelt jaunā līmenī!