Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Mārtiņš Zībarts: "Piespiedām spānietes apjukt un 19 reizes kļūdīties"

Mārtiņš Zībarts: "Piespiedām spānietes apjukt un 19 reizes kļūdīties"
Kristīne Vītola cīņā ar Sančo Litlu
Foto: fiba.com

"Pēc Elīnas Babkinas savainojuma mums palika viena saspēles vadītāja ar pieredzi Latvijas un Austrumeiropas līgās, kamēr Spānijas rīcībā bija daudzas augstākā līmeņa mazās spēlētājas," Latvijas sieviešu basketbola valstsvienības galvenais treneris Mārtiņš Zībarts preses konferencē atzina, ka pietrūcis ieroču, lai apspēlētu meistarīgāko ārējo līniju Eiropā.

Mārtiņš Zībarts, Latvijas valstsvienības galvenais treneris

"Ceturtdaļfinālā spēlējām pirmo reizi sešu gadu laikā. Sākām labi, taču pēc veiksmīgajām starta minūtēm apstājāmies. Spānietes pirmajā ceturtdaļā iemeta 5 no 5 tālmetieniem un ātri ieguva lielu pārsvaru.

Turpinājumā centāmies un labi spēlējām aizsardzībā. Vienlaikus izmantojot trīs garās spēlētājas, izsitām spānietes no līdzsvara un neļāvām viņām gūt punktus. Mūsu aizsardzība izprovocēja 19 kļūdas – tajā bija liels garo spēlētāju nopelns.

Spānijai ir ļoti talantīgas un individuāli meistarīgas spēlētājas. Viņas labi spēlēja viens pret vienu vai uzņēmās iniciatīvu krīzes brīžos, piemēram, Laja Palau (trešās un ceturtās ceturtdaļas mijā) sameta septiņus punktus pēc kārtas.

Pēc Elīnas Babkinas savainojuma mums palika tikai viena saspēles vadītāja – Ilze Jākobsone. Viņa šosezon spēlēja Latvijas čempionātā un Austrumeiropas līgā, kamēr pretinieču mazās spēlētājas startēja Eiropas stiprākajos turnīros (četras spānietes – Torensa, Palau, Šargaja, Krusa – spēlēja Eirolīgas “Četru finālā”). Ārējā līnijā spēku samēri bija nevienlīdzīgi.

Komandas darbs aizsardzībā liecina, ka tā ir fiziski gatava pārbaudījumiem. Pirms nākamās spēles pret Itāliju mums būs laiks atjaunoties un sagatavoties. Muguras savainojuma dēļ šodien komandai pilnvērtīgi palīdzēt nevarēja Kitija Laksa (uzbrucēja neveiksmīgi piezemējās spēlē pret Serbiju)."

Kristīne Vītola, Latvijas valstsvienības spēlētāja

"Apsveicu Spāniju ar uzvaru un iekļūšanu pusfinālā! Pirmo ceturtdaļu iesākām ļoti cienījami, taču turpinājumā spānietes iemeta 5 no 5 tālmetieniem. Pārējās trīs desmitminūtēs labi spēlējām aizsardzībā, piespiedām pretinieces strādāt."


, 2017-06-22 21:58, pirms 7 gadiem
Piespiedām apjukt, piespiedām kļūdīties, piespiedām uzvarēt.
, 2017-06-22 22:19, pirms 7 gadiem
Virsraksts idiotisks kā paraksti šļupekstim novikam un izrauts no konteksta.Būs kādreiz kāds treneris jeb menedžeris kas tam pamuļķim izlabos dikciju ar fizisku manipulāciju apakšžokļa rajonā?
, 2017-06-22 22:28, pirms 7 gadiem
Bujumbura rakstīja: Virsraksts idiotisks kā paraksti šļupekstim novikam un izrauts no konteksta.Būs kādreiz kāds treneris jeb menedžeris kas tam pamuļķim izlabos dikciju ar fizisku manipulāciju apakšžokļa rajonā?
++
, 2017-06-22 22:29, pirms 7 gadiem
Šodien komandu spēku samēri un resursi bija nevienlīdzīgi, tomēr pat ar visu to gandrīz visu spēli mūsējās cīnījās līdzvērtīgi. Zaudējums slēpjas zem "gandrīz". Atslābuma brīdis pirmās ceturtdaļas otrajā pusē maksāja pārāk daudz, un izlieto ūdeni vairs sasmelt neizdevās. Spānietes ar savu agresīvo spēles stilu un dzelžaino aizsardzību arī neļāva to izdarīt, nelaižot tuvāk par -10. Mūsējām aizsardzība laba, bet uzbrukumā būtu daudz jāpieliek, arī kļūdu skaits jāsamazina. To var izdarīt, un izcīnīt uzvaru jau nākamajā spēlē pret Itāliju. Lai mūsu meitenēm izdodas!
, 2017-06-22 22:31, pirms 7 gadiem
lielīties ar savu paveikto spēlē, kas pakāsta ar -20, ir mazākais sakot nepieklājīgi
, 2017-06-22 22:41, pirms 7 gadiem
Pareizi treneris saka- šādās spēlēs jākrāj pieredze. Jākobsone tīri labi tika galā- dullu trīnīti iemeta un arī +/- koeficients viņai viens no labākajiem komandā.
, 2017-06-23 09:07, pirms 7 gadiem
Pareizi saka , aisardzība bija ok , neskatoties uzto ka Spānietes savus 67 sameta, bet loti redzama ir psihologiskā atšķirība metiena momentā, ja spanietes meta ar ticiibu ka kritīs, tad muusu meitenem ( nu varbuut Aijai bija kaut kas līdzīgs) bija - nu a varbūt iekritīs,un gadiem vecā vaina - neatbloks - grozs zaudēts tiri - 44/30. Cik metienus groza tuvumā aizmeta garam .spanietes, cik muusu meituki? Ja klāt vēl pierēķina ātros un pusatros uzbrukumus, un tās 3 kljudas kad bumba tika atdota pretiniecem, ( itka tadi sīkumi)bet kopumā tas veido spēli kopumā. 10 netrāpiti metieni pie salikuma 16/52 Latvijai un 26/59 Spānijai ,truļus metot vienādi 8/16... lūk arī rezultāts.Bet par aizsardzību un trenera norādijumu pildīšanu - 10!!!
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
36

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.
Luka Banki. Foto: FIBA
9

Latvijas izlase pirms OS kvalifikācijas aizvadīs divas pārbaudes spēles

Latvijas Basketbola savienība (LBS) informē, ka Latvijas vīriešu basketbola izlase 2024. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram sāks gatavoties 17. jūnijā, un divu nedēļu garumā gaidāmas divas pārbaudes spēles. Publiski ziņots par pārbaudes maču savā laukumā pret Ēģipti, taču gaidāma arī viesošanās pie Somijas.