Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Vācija pagarina līgumu ar izlases treneri Rēdlu

Andrejs Siliņš

Vācija pagarina līgumu ar izlases treneri Rēdlu
Henriks Rēdls. Foto: imago / Scanpix

Vācijas basketbola federācija pavēstījusi, ka pagarināts līgums ar vīriešu valstsvienības galveno treneri Henriku Rēdlu, kuram nākamgad būs jāvada komanda arī Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā.

Rēdls ir Vācijas izlases galvenais treneris no 2017. gada rudens, bet pirms tam bija asistents. Rēdla vadībā vācieši kvalificējās Pasaules kausa izcīņai 2019. gadā, kur ar trim uzvarām piecos mačos palika 18. vietā. Pateicoties vietai pasaules rangā, Vācija tik un tā tika pie iespējas piedalīties Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācijā. To Vācija aizvadīs Horvātijas pilsētā Splitā, kur grupā spēlēs pret Krieviju un Meksiku (otrā grupā spēlēs Tunisija, Horvātija un Brazīlija, uz olimpiādi brauks tikai turnīra uzvarētāja).

Rēdla līdzšinējais līgums paredzēja dabu pie izlases stūres līdz šī gada rudenim, tomēr, tā kā olimpiskās spēles pārceltas par gadu uz priekšu, tagad līgums pagarināts par gadu. Rēdlam pie izlases stūres asistē horvātu speciālists Silvano Poropats, kurš savulaik nepilnu pusotru sezonu (2010-2011) bija "Ventspils" galvenais treneris.

"EuroBasket 2022" kvalifikāciju Vācija februārī sāka ar panākumu pār Franciju (83:69) un neveiksmi Lielbritānijā (73:81). Tiesa, vietu finālturnīrā vācieši garantējuši tik un tā, jo ir viena no četrām organizatorēm.

51 gadus vecais Rēdls savulaik kā spēlētājs pārstāvēja Maikla Džordana augstskolu Ziemeļkarolīnas universitāti, spēlējot pie slavenā trenera Dīna Smita. Pēc koledžas pabeigšanas Rēdls atgriezās dzimtenē un aizvadīja 11 sezonas Berlīnes "Alba" rindās. Pēcāk Rēdls palika klubā kā jauniešu treneris, bet ar laiku uzdienējās līdz komandas galvenā trenera amatam un 2006. gadā izcīnīja Vācijas kausu. Vēlāk strādāja ar Trīres klubu, bet no 2014. gada strādā par treneri federācijā, sākotnēji esot otrās jeb studentu komandas galvenais treneris, vēlāk kļūstot par asistentu arī valstsvienībā.

Izmantotie resursi:
https://www.basketball-bund.de/