Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Britu basketbola zvaigzne Mensā-Bonsū pieķerts dopinga lietošanā

Andrejs Siliņš

Britu basketbola zvaigzne Mensā-Bonsū pieķerts dopinga lietošanā
Pops Mensā-Bonsū
Foto: AFP/Scanpix

Lielbritānijas valstsvienības spēka uzbrucējs Pops Mensā-Bonsū, kurš šajā sezonā pārstāvēja grieķu klubu Atēnu AEK, bet vairākas sezonas spēlējis arī Nacionālajā Basketbola Asociācijā (NBA) iekritis dopinga pārbaudēs - spēlētāja ķermenī konstatēta nandrolona klātbūtne.

Nandrolons ir anaboliskais steroīds, kas stimulē apetīti, veicina muskuļu masas, kaulu blīvuma un eritrocītu skaita pieaugumu. Mensā-Bonsū urīna analīzēs konstatēta lielāka nandrolona klātbūtne par Starptautiskās Olimpiskās komitejas atļautajiem 2 μg/l. Diskvalifikācijas apmērs vēl nav noteikts, taču tas būs vismaz vairāku mēnešu garumā.

Šajā sezonā 31 gadu vecais Mensā-Bonsū pārstāvēja Atēnu AEK komandu, palīdzot tai Grieķijas čempionāta regulāro turnīru noslēgt piektajā vietā. Mensā-Bonsū bija labākais punktu guvējs komandā - vidēji 15,1 punkts, kā arī 9,0 atlēkušās bumbas. Sezonu gan AEK jau noslēgusi - ceturtdaļfinālā ar 1-2 sērijā atzīts Saloniku "Aris" pārākums.

Džordža Vašingtona universitātes absolvents Mensā-Bonsū karjeras laikā četras sezonas spēlējis NBA, pārstāvot "Mavericks", "Spurs", "Raptors", "Rockets" un "Pelicans" komandas. Trīs sezonas Mensā-Bonsū spēlējis ULEB Eirolīgā, pārstāvot "Joventut", CSKA un "Galatasaray" vienības.

Lielbritānijas izlases rindās 206 centimetrus garais un 107 kilogramus smagais basketbolists spēlējis kopš 2008. gada, bet pēdējo reizi spēlējis 2012. gada Londonas olimpiskajās spēlēs.

     [+] [-]

, 2015-05-22 18:47, pirms 9 gadiem
aha, gribēja kuili uzdzīt, nekā nebija!

     [+] [-]

, 2015-05-22 19:54, pirms 9 gadiem
Gribēja tik liels, kā Kambis izaugt... Nekas, drusku atsēdēs Bet preparāts pēc apraksta dikti jauks izklausās...

     [+] [-]

, 2015-05-23 02:10, pirms 9 gadiem
jagris rakstīja: Gribēja tik liels, kā Kambis izaugt... Nekas, drusku atsēdēs Bet preparāts pēc apraksta dikti jauks izklausās...
Nu ja, ar gribeetu pameegjinaat, ne? Liidz Kambalam shim taalu. Muusu baalelinjsh veel ne taadus pekstinjus ir sastraadaajis.