Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Vujoševičs kļūst par Bosnijas un Hercegovinas galveno treneri

Andrejs Siliņš

Vujoševičs kļūst par Bosnijas un Hercegovinas galveno treneri
Duško Vujoševičs
Foto: AFP/Scanpix

Pazīstamais basketbola speciālists Duško Vujoševičs, kurš šajā sezonā strādā ar "Limoges" vienību Francijā, būs jaunais Bosnijas un Hercegovinas valstsvienības galvenais treneris.

Bosnieši pagājušajā vasarā nespēja kvalificēties šogad rudenī paredzētajam "EuroBasket 2017". Eiropas čempionāta finālturnīrā Bosnija un Hercegovina nespēlēs pirmo reizi kopš 2009. gada. Līdz šim labākais rezultāts bosniešiem ir astotā vieta, kas tika izcīnīta tālajā 1993. gadā, bet labākā bilance sasniegta 2013. gadā Slovēnijā - trīs uzvaras un divi zaudējumi, taču gala rezultātā vien 12. pozīcija.

Bosnijai un Hercegovinai augustā jāuzsāk ceļš uz 2019. gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīru. Kopā ar 12 citām izlasēm, kas neiekļuva "EuroBasket 2017", bosnieši no 2. līdz 19. augustam piedalīsies pirms-kvalifikācijas turnīrā. Bosnijai A grupā būs jātiekas ar Slovākiju, Zviedriju un Armēniju, bet tālāk no grupas tiks divas labākās vienības.

58 gadus vecais Vujoševičs, kurš visvairāk pazīstams kā Belgradas "Partizan" galvenais treneris (šai vienībā strādāja arī ar Dāvi Bertānu), šosezon veic galvenā trenera pienākumus franču "Limoges" vienībā. Komandai gan ir negatīva bilance (11-12) un tikai desmitā vieta tabulā, līdz ar to, visticamāk, Vujoševičs klubu vasarā pametīs.

Vujoševičs, kurš strādājis ar klubiem arī Spānijā, Itālijā un Krievijā (CSKA), pie izlašu stūrēm bijis jau iepriekš. 2003. gadā Vujoševičs kļuva par Serbijas un Melnkalnes galveno treneri.Savukārt no 2007. līdz 2010. gadam Vujoševičs bija Melnkalnes galvenais treneris un ar savu komandu viesojās arī Rīgā.