Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Brazīlija kā piektā no Amerikas zonas nodrošina vietu Pasaules kausā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Brazīlija kā piektā no Amerikas zonas nodrošina vietu Pasaules kausā
Leandru Barbosa. Foto: AP/Scanpix

Brazīlijas izlase kļuvusi par Amerikas zonas piekto komandu, kas kvalificējusies 2019. gada Pasaules kausam basketbolā. Ceļazīmi izdevās iegūt, izbraukumā ar 104:80 pieveicot ASV Virdžīnas.

Jau iepriekš dalību Pasaules kausā bija nodrošinājušas Argentīnas, Kanādas, ASV un Venecuēles izlases, bet par piekto kļuva Brazīlijas valstsvienība. Vēl atlicis noskaidrot divas dalībnieces no Amerikas zonas.

Brazīlijas uzvaru izbraukumā ar 22 punktiem kaldināja Markinjuss Souza, kurš bija nekļūdīgs no distances – pieci tālmetieni no pieciem. Tāpat viņa kontā deviņas atlēkušās bumbas. Vitors Benite piebalsoja ar 20 punktiem (4/6 tālmetienis), bet par vienu punktu mazāk iemeta Leandru Barbosa.

Brazīlijas basketbolistiem bija iespēja ceļazīmi iegūt jau iepriekšējā kārtā, tomēr tika piedzīvots zaudējums pret kanādiešiem. Brazīlija Pasaules kausā piedalīsies 18. reizi, un divas reizes izdevies kļūt par čempioni, taču pēdējais gadījums fiksēts tālajā 1963. gadā. Savukārt 2014. gadā Brazīlija sasniedza ceturtdaļfinālu, piekāpjoties Serbijai.

Šonakt tika aizvadītas vēl divas spēles. Kanāda savā laukumā ar 85:46 sagrāva Čīli, bet Dominikāna mājās ar 72:67 pārspēja Venecuēlu.

Šobrīd noskaidrotas 19 no 32 Pasaules kausa dalībniecēm. Starp komandām, kas vēl cer kvalificēties, ir arī Latvijas valstsvienība, kurai šovakar mačs savā laukumā pret Spāniju.

Amerikas kvalifikācija

VE grupaU-ZF grupaU-Z
1.Argentīna9-1Venecuēla9-2
2.ASV8-2Kanāda9-2
3.Urugvaja6-4Brazīlija8-3
4.Puertoriko6-4Dominikāna7-4
5.Panama4-6Čīle2-9
6.Meksika3-7ASV Virdžīnas2-9