Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Kurucs par spēles laiku Barselonā: "Ir neliela vilšanās..."

Andrejs Siliņš

Kurucs par spēles laiku Barselonā: "Ir neliela vilšanās..."
Rodions Kurucs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

"Man tas viss šķita smieklīgi. Dažreiz palasu, ko raksta cilvēki, bet lielos vilcienos neiedziļinos. Man nav saprotama šo cilvēku motivācija [iebilst pret manu spēlēšanu izlasē], varbūt tie ir aģentu savstarpējie strīdi. Tā ir tāda mazu bērnu uzvedība," pēc treniņa Latvijas valstsvienības rindās pirms Pasaules kausa kvalifikācijas spēles pret Turciju Rodions Kurucs komentēja atsevišķu basketbola darboņu iebildumus par viņa spēlēšanu izlasē. Tāpat Kurucs dalījās iespaidos par pirmajiem treniņiem izlasē un situāciju ar savu spēles laiku "Barcelona" klubā.

"Ļoti labas sajūtas atgriezties Latvijā. Sen šeit neesmu bijis. Izlases treniņos ir ļoti laba atmosfēra, visi čaļi mani [kā debitantu] normāli pieņēma. Ļoti, ļoti patīkami šeit atrasties," pēc otrdienas rīta treniņa sacīja Kurucs. "Ar treneri neesam runājuši par manu spēles laiku. Šis ir mans pirmais gads un pieņemšu to, ko man dos - cik man treneris dos spēlēt, tik arī spēlēšu. Darīšu visu pēc iespējas labāk, lai palīdzētu komandai.[..] Klubs par manu spēlēšanu izlasē neiebilda, jo manā situācijā tas pat dod vairāk plusus - palīdzēt savai izlasei, iegūt pārliecību, censties sevi pierādīt lielajā basketbolā."

"Latvijas izlasē vairāk ir uzbrukuma basketbols. Barselonā vairāk strādājam tieši uz aizsardzību, šeit vairāk uz uzbrukumu. Mana spēle, protams, ir uzbrukums, lai gan arī aizsardzībā man patīk spēlēt," iespaidus par Latvijas izlases plānoto basketbolu atstāsta Kurucs. "Mūsu dūzis ir uzbrukums - metieni, trīspunktnieki, apspēlēšana, bumbas kustība."

"Daudz spēlēt nesanāk, treneris nedod daudz minūšu, vairāk spēlēju pie otrās komandas, lai gan trenējos ar pirmo. Ar katru dienu kļūstu labāks, jo trenēšanās ar lielo komandu tomēr dod lielāku atdevi, nekā treniņi ar otro komandu. Sezonas otrajā pusē kļūšu par Spānijas basketbola pilsoni un ACB līgā tikšu uzskatīts par vietējo - varbūt tad spēlēšu vairāk," par savu līdzšinējo sezonu stāstīja Kurucs.

"Ir neliela vilšanās, jo man solīja 10-15 minūšu spēles laiku ACB līgā. Gribējās spēlēt vairāk. ACB līgā pieteikumā uz spēli jābūt vismaz četriem spāņiem un mums jau ir Navarro, Ribass, Klavers un Oriola. Pēc decembra, kad kļūšu par vietējo spēlētāju, būšu piektais un Navarro vai kāds cits varēs vairāk atpūsties," situāciju skaidroja jaunais basketbolists, norādot, ka viņa rīcībā neesot informācija par to, ka varētu tikt izīrēts kādam citam ACB līgas klubam.

Noteiktā daļā basketbola sabiedrības bijusi šūmēšanās par Kuruca nespēlēšanu vairākās jaunatnes izlasēs un piesaukta pat diskvalificēšana, taču pats Rodions šīm runām cenšas uzmanību nepievērst: "Zinu, ka man neviens nav aizliedzis spēlēt, vienkārši man bija savainojums, kādēļ arī nevarēju spēlēt. Man tas viss šķita smieklīgi. Dažreiz palasu, ko raksta cilvēki, bet lielos vilcienos neiedziļinos. Man nav saprotama šo cilvēku motivācija [iebilst pret manu spēlēšanu izlasē], varbūt tie ir aģentu savstarpējie strīdi. Tā ir tāda mazu bērnu uzvedība. Par savainojumiem nav jādiskvalificē no izlases. Cilvēki nedomā uz priekšu - kāda būs mana attieksme pret viņiem pēc tam."

Vasarā pirms drafta Rodions trenējās ASV, aizvadīja "ProDay" un treniņu pie Losandželosas "Lakers", par ko palikušas labākās atmiņas: "Ļoti patika visa organizācija, bija interesanti un ieguvu lielu pieredzi. Gribu šovasar atkal uz turieni doties, jo tur ļoti labi strādā ar spēlētājiem individuāli. Var iemācīties dažādas kustības no amerikāņiem, kā viņi spēlē aizsardzībā - tas man deva motivāciju strādāt vēl vairāk."

Pagaidām par dalību nākamā gada draftā Kurucam vēl nav skaidrības: "Redzēsim. Ja man treneris dos minūtes, tad jā, bet, ja turpināsies sēdēšana uz soliņa vai pavisam malā, tad jāskatās, būs jādomā."

  +1 [+] [-]

, 2017-11-21 16:26, pirms 6 gadiem
Solīja 10-15 minūtes? Bet varbūt vaina ir sevī jāmeklē, kāpēc netiec sastāvā?

  +6 [+] [-]

, 2017-11-21 16:26, pirms 6 gadiem
Jāgaida Lauvas kārtējie tvīti.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2017-11-21 16:31, pirms 6 gadiem
Uz treniņiem viņš noteikti ir jāsauc, bet es ceru, ka viņš ir pielicis driblu ar kreiso roku!

  +4 [+] [-]

, 2017-11-21 16:31, pirms 6 gadiem
Kurucs diezgan neapskaužamā situācijā, bet es brīnos, kāpēc viņu neizīrē citam klubam, kur viņš var vairāk minūtes dabūt? Nevajag arī baigās cerības likt, viņš vēl jauns džeks un ja parādīs kaut ko, tad tas jau būs pietiekami

  -1 [+] [-]

, 2017-11-21 16:33, pirms 6 gadiem
Dikti interesanti, kā šis iet kopā ar EKT Bosmana spriedumu, ka ES pilsoni nevar uzskatīt par leģionāru "Gribējās spēlēt vairāk. ACB līgā pieteikumā uz spēli jābūt vismaz četriem spāņiem un mums jau ir Navarro, Ribass, Klavers un Oriola. Pēc decembra, kad kļūšu par vietējo spēlētāju, būšu piektais un Navarro vai kāds cits varēs vairāk atpūsties," situāciju skaidroja jaunais basketbolists, norādot, ka viņa rīcībā neesot informācija par to, ka varētu tikt izīrēts kādam citam ACB līgas klubam."

  -2 [+] [-]

, 2017-11-21 16:38, pirms 6 gadiem
Edgars rakstīja: Dikti interesanti, kā šis iet kopā ar EKT Bosmana spriedumu, ka ES pilsoni nevar uzskatīt par leģionāru "Gribējās spēlēt vairāk. ACB līgā pieteikumā uz spēli jābūt vismaz četriem spāņiem un mums jau ir Navarro, Ribass, Klavers un Oriola. Pēc decembra, kad kļūšu par vietējo spēlētāju, būšu piektais un Navarro vai kāds cits varēs vairāk atpūsties," situāciju skaidroja jaunais basketbolists, norādot, ka viņa rīcībā neesot informācija par to, ka varētu tikt izīrēts kādam citam ACB līgas klubam."
Bosmana štelle bija par leģionāru ierobežojumu... Pavisam cits gadījums. Šeit nav runa par leģionāru ierobežošanu, bet par konkrēta skaita vietējo spēlētāju pieteikšanu. Kaut gan saturiski jēga tā pati, bet realizēts pareizāk.

  -1 [+] [-]

, 2017-11-21 16:43, pirms 6 gadiem
Edgars rakstīja: Dikti interesanti, kā šis iet kopā ar EKT Bosmana spriedumu, ka ES pilsoni nevar uzskatīt par leģionāru "Gribējās spēlēt vairāk. ACB līgā pieteikumā uz spēli jābūt vismaz četriem spāņiem un mums jau ir Navarro, Ribass, Klavers un Oriola. Pēc decembra, kad kļūšu par vietējo spēlētāju, būšu piektais un Navarro vai kāds cits varēs vairāk atpūsties," situāciju skaidroja jaunais basketbolists, norādot, ka viņa rīcībā neesot informācija par to, ka varētu tikt izīrēts kādam citam ACB līgas klubam."
Tas ir līdzīgi kā, ja Kāda Darbavieta pateiktu - pie mums kolektīvā nestrādās vairāk par trim krieviem. Tas skaitās diskriminācija, pārkāpums, krievi viegli iesniedz tiesā un panāk savu.
Cita lieta, ja Kāda Darbavieta uzraksta statūtos - šajā filiālē nodrošināsim darbavietas 70% latviešu jauniešiem. Tas uzreiz skaitās korekti un nav kur piesieties vairs.
Pilnīgi precīza analoģija tā nav, bet nu uz to pusi, variācija par tēmu, kā to noformē.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-11-21 16:57, pirms 6 gadiem
chubaki rakstīja: Uz treniņiem viņš noteikti ir jāsauc, bet es ceru, ka viņš ir pielicis driblu ar kreiso roku!
Viņam ir jāpieliek,jo viņš beigās bus tikai reāls otrā raunda sākuma picks..
Kalnītis varēs iet kārties sava stūlbuma dēļ...Vajadzēja,tad palikt draftā,un būtu aizgājis pirmajā kārtā....

     [+] [-]

, 2017-11-21 17:42, pirms 6 gadiem
cobham rakstīja: Kurucs diezgan neapskaužamā situācijā, bet es brīnos, kāpēc viņu neizīrē citam klubam, kur viņš var vairāk minūtes dabūt? Nevajag arī baigās cerības likt, viņš vēl jauns džeks un ja parādīs kaut ko, tad tas jau būs pietiekami
mierīgi varēja kā Kampaco gadījums Real komandai
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2017-11-21 18:36, pirms 6 gadiem
Ja pasekotu līdzi FC Barcelona Lassa komandai - tad uzreiz pēc pēdējiem pirkumiem bija skaidrs ka Radionam tikt pamatā vai vispār spēlēt ir diezgan nereāli. Jo ja viņš var spēlēt no 2-3 pozīcijā (izņemuma gadījumā 4.) (bet pamatā ir 3) - tad tur priekšā ir Hanga - paši redzējāt, ko viņš darīja EČ, un komandā ir viens no līderiem, tā kā viņam vieta ir rezervēta 100 %, un viņš parasti spēlē +20 min, savu laiku gaida un par dārgu naudu dabūtais Claver (kas spēlē Spānijas izlasē un kad bija Krievijā ik pa brīdim bija Eirolīgas labākais spēlētājs), vēl uz beņķa sēž Vezenkovs, kam arī ir ļoti ierobežotas minūtes - respektīvi visi ar Eirolīgas un savu valstu izlašu pieredzi. 2. un 4. pozīcijas arī nevar izkonkurēt - tur arī ir pieredzējuši spēlētāji ar izlašu un Eirolīgas pieredzi.
Kāds vēl teiks ok - bet citur tiek - paskatamies uz Mālmani - tur ir cits klubs, ja Baskonia nebūs sezonas beigās trijniekā ACB- neviens visticamāk nestresos, kamēr Alonso izmtīs 100 % jau pusezonā, ja kulsies pa apakšu. Plus vēl visam klubam spēle iet kā pa kalniem - vienā spēlē uzvelk Madrides Real, otrā zaudē Bambergai. Līdz ar ko Alonso sākumā nekādus eksperimentus netaisīs - kamēr nesāksies traumas, klubs stabili spēlēs savu spēli utt.
Visā visumā domāju, ka Radions var patīkami pārsteigt izlases sakarā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2017-11-21 19:09, pirms 6 gadiem
Domāju, ka otrās līgas statistika nenorāda uz Radiona gatavību startēt pirmajā komandā, te būtu nevis jādomā par solītajām minūtēm, bet paša neizdarīto, lai šīs minūtes nopelnītu

  +1 [+] [-]

, 2017-11-21 19:54, pirms 6 gadiem
Tikmēr Lauva ārdās

Martins Lauva @MartinsLauva

Īsti nesanāca pasekot līdz, bet vai kāds no žurnālistiem pajautāja Kurucam vai viņš nākamajā vasarā plāno pārstāvēt Latvijas U20 izlasi& palīdzēt tai izkļūt no B divīzijas? Vai arī par iemesliem, kāpēc viņš ir atteicis VISĀM LV izlasēm (4-5 reizes), kopš parakstīja līgumu ar FCB?
20m

Martins Lauva @MartinsLauva

Kurucam nāk smiekli par to, ka neskaitāmas reizes atteicis VISĀM Latvijas jauniešu izlasēm, kopš 2014. gada. Tikpat smieklīga viņam laikam šķiet viņa vecuma Latvijas U20 izlases izkrišana uz B divīziju. Tik tiešām ļoti smieklīgi.

  +4 [+] [-]

, 2017-11-21 20:09, pirms 6 gadiem
zaxx rakstīja: Tikmēr Lauva ārdās

Martins Lauva @MartinsLauva

Īsti nesanāca pasekot līdz, bet vai kāds no žurnālistiem pajautāja Kurucam vai viņš nākamajā vasarā plāno pārstāvēt Latvijas U20 izlasi& palīdzēt tai izkļūt no B divīzijas? Vai arī par iemesliem, kāpēc viņš ir atteicis VISĀM LV izlasēm (4-5 reizes), kopš parakstīja līgumu ar FCB?
20m

Martins Lauva @MartinsLauva

Kurucam nāk smiekli par to, ka neskaitāmas reizes atteicis VISĀM Latvijas jauniešu izlasēm, kopš 2014. gada. Tikpat smieklīga viņam laikam šķiet viņa vecuma Latvijas U20 izlases izkrišana uz B divīziju. Tik tiešām ļoti smieklīgi.
tur gadījumā jau nesāk putas pa mutīti velties laukā?

     [+] [-]

, 2017-11-21 21:07, pirms 6 gadiem
Tas ko Kurucs parādīs vai neparādīs - lai viņam veicas - lielajā izlasē būs pupu mizas! Viņš būs vecis tad, ja nākamvasar palīdzēs U20 tikt atpakaļ 1-jā divīzijā...

     [+] [-]

, 2017-11-21 21:17, pirms 6 gadiem
ACB līgā pieteikumā uz spēli jābūt vismaz četriem spāņiem..........
interesanti, kā baskonia spēlē viņiem reizēm ir tikai viens spānis un pieteikumā kopā tikai 3

     [+] [-]

, 2017-11-21 21:57, pirms 6 gadiem
tādsnesportists rakstīja: tur gadījumā jau nesāk putas pa mutīti velties laukā?
Bet viņam ir taisnība, daudz pateiks, vai uz u-20 atbrauks

     [+] [-]

, 2017-11-21 22:33, pirms 6 gadiem
Ka tik Lauva nesāk atkal ārdīties tviterī 😂

     [+] [-]

, 2017-11-21 22:40, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: Bet viņam ir taisnība, daudz pateiks, vai uz u-20 atbrauks
viņam ir gan taisnība, gan arī nevisai. jo viņš runā par visu šo 3 gadu periodu, kā laiku, kad Radions ir licis mīksto, bet vajadzētu ņemt vērā, ka pa šo laiku tur arī bija reāla trauma, operācija un rehabilitācija. tāpēc runāt tviterī vajadzētu tad arī visai konkrēti
jā, nenoliedzu, būtu pareizi,ja viņš būs u20, tomēr arī tur var būt dažādi faktori, kurus uz priekšu neviens nespēj prognozēt.

     [+] [-]

, 2017-11-21 23:09, pirms 6 gadiem
Varbut sirdsapzina trauce?

  +1 [+] [-]

, 2017-11-22 00:04, pirms 6 gadiem
Rodionu Kurucu nedraftēs pat 2. Kārtā. Ja pagājušo gad šāda iespēja bija tad šogad kaut kā nespīd. Ja ir sūdīga statistika Spānijas 2. Līgā tad ko tur NBA darīt!!?