Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Jānis Blūms: "Eirolīgas spēlētāji pārdzīvo, ka nevar pārstāvēt Latviju"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Jānis Blūms: "Eirolīgas spēlētāji pārdzīvo, ka nevar pārstāvēt Latviju"
Jānis Blūms un Latvijas valstsvienība: trešdien lidojums uz Stambulu
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

"Pirmajā uzrunā spēlētājiem teicu – ja spēsim kļūt par lielu ģimeni, būs iespējams sasniegt lielus mērķus," sākot gatavošanos 2019. gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēm, otrdien, 21. novembrī, preses konferencē "Elektrum" Olimpiskajā centrā teica Latvijas vīriešu basketbola valstsvienības galvenais treneris Arnis Vecvagars.

Valdis Voins, LBS prezidents

“Valstsvienība sāks dalību Pasaules kausa kvalifikācijā. FIBA starptautisko sacensību reformu plānoja četrus gadus, taču pagaidām esam ķīlnieku lomā. Konflikts ar Eirolīgu neļauj mums un citām izlasēm piesaistīt visus spēlētājus. Neraugoties uz to, jāgatavojas, jāspēlē.

Starptautiskā basketbola federācija jau daudzus gadus nodrošina apdrošināšanu Eiropas spēlētājiem, kuri piedalās FIBA rīkotajos valstsvienību turnīros. Visi basketbolisti, kuri trenējas un spēlē, reģistrēti FIBA elektroniskajā sistēmā un apdrošināti uz deviņām dienām. Katrā sabraukumā procedūra jāatkārto no jauna.

Valstsvienības pirmā mājas spēle Pasaules kausa kvalifikācijā notiks 26. novembrī – Latvijas Basketbola savienības 94. dzimšanas dienā. Aicinām visus līdzjutējus uz Rīgas arēnu. Biļešu cenas ir demokrātiskas un pieejamas, tās var iegādāties Iegādāties biļetes uz pasaules kausa... .”

Arnis Vecvagars, Latvijas vīriešu valstsvienības galvenais treneris

“Paldies par uzticēšanos! Vadīt Latvijas izlasi ir liels gods un atbildība reizē. Pirmajā uzrunā spēlētājiem teicu – ja spēsim kļūt par lielu ģimeni, būs iespējams sasniegt lielus mērķus. Ģimenes veidošanā jāpiedalās arī līdzjutējiem un visiem atbalstītājiem.

Valstsvienībā ieradušies 12 pašlaik labākie spēlētāji. Visu cieņu, ka viņi veltīs laiku Latvijai. Pastāv bažas par Rolanda Šmita piedalīšanos pirmajā spēlē – viņa slimība progresējusi, iespējams, ka brauciens uz Turciju izpaliks. Viņa vietā vakara treniņā piedalīsies Iļja Gromovs.

Rodions Kurucs ir viens no talantīgākajiem savas paaudzes spēlētājiem Eiropā. Par viņa meistarību šaubu nav – var aizsardzībā sekmīgi segt dažādu pozīciju spēlētājus, nosedz lielu laukumu, prasmīgs uzbrukumā. Kurucs vēl nav labi pazīstams pieaugušo basketbolā, būs iespēja pārsteigt.

Sagatavošanās laiks ir ierobežots. Pēc spēles pret Turciju sestdiena paies ceļā un trenēties nevarēsim – tā ir situācija, kuru nevaram ietekmēt (sākotnēji spēle pret Turciju tika plānota 23. novembrī, bet, meklējot kompromisu ar Eirolīgu, tika pārcelta dienu vēlāk – Sportacentrs.com). Pirms spēles pret Zviedriju būs tikai rīta treniņš.”

Jānis Blūms, Latvijas valstsvienības kapteinis

“Patīkami uzvilkt Latvijas formu. Patīkami atbraukt mājās, apciemot ģimenes. Izlasē šoreiz nav Eirolīgas spēlētāju. Runāju ar visiem, gan abiem Jāņiem (Strēlnieku un Timmu), gan Dairi Bertānu. Viņi lika pateikt, ka pārdzīvo par nespēlēšanu izlasē.

Sastāvs ir pietiekami labs. Visi puiši, izņemot Rodionu (Kurucu), ilgu laiku trenējušies un spēlējuši komandā. Izveidojusies savstarpēja sapratne. Mērķis ir cīnīties par uzvaru katrā spēlē. Jākoncentrējas, jāziedojas.

Sezonu Spānijā iesāku ļoti labi, citiem (komandas biedriem Saragosā) iejušanās prasīja vairāk laika. Tagad spēlējam kā komanda. Jūtu, ka mani sedz vairāk, neļauj izmest. Pirms viesošanās Bilbao cerēju, ka līdzjutēji apsveiks, taču negaidīju, ka mani sagaidīs tik daudz cilvēku. Dēļ tās spēles vien bija vērts atgriezties Spānijā.

Būtiskākās pārmaiņas ir ārējā līnijā. Klāt nākuši jauni spēlētāji – Kurucs, Artūrs Ausējs. Treniņos pārliecinājos, ka viņiem piemīt pārliecība un profesionalitāte. Abi nebaidās uzņemties, uzbrukt. Arni (Vecvagaru) pazīstu kā spēlētāju un treneri, viņa filozofija ir zināma un saprotama.”

     [+] [-]

, 2017-11-21 15:15, pirms 6 gadiem
Žēl, ka Šmitam būs jāizlaiž spēle.

  +1 [+] [-]

, 2017-11-21 15:42, pirms 6 gadiem
Par Kurucu gan man nav skaidrs. Zināms, ka pirms 3 gadiem diezgan normāli nospēlēja bērnu EČ, un tagad ir tālā rezervē Spānijas 2.līgā. Tas tiek uzskatīts par izlasei atbilstošu līmeni? Nē nu ok, var jau izsaukt, pārbaudīt, bet uzreiz pa taisno sastāvā? Tas pats Kuksiks, piemēram, beidzot ir labā formā, Kārlis arī, Zaķis šobrīd izskatās labāk par Gromovu...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2017-11-21 16:30, pirms 6 gadiem
eermss rakstīja: Par Kurucu gan man nav skaidrs. Zināms, ka pirms 3 gadiem diezgan normāli nospēlēja bērnu EČ, un tagad ir tālā rezervē Spānijas 2.līgā. Tas tiek uzskatīts par izlasei atbilstošu līmeni? Nē nu ok, var jau izsaukt, pārbaudīt, bet uzreiz pa taisno sastāvā? Tas pats Kuksiks, piemēram, beidzot ir labā formā, Kārlis arī, Zaķis šobrīd izskatās labāk par Gromovu...
Zināms kluva tas, ka Tu neko nezini par Kurucu šā gada griezumā!

     [+] [-]

, 2017-11-21 16:43, pirms 6 gadiem
eermss rakstīja: Par Kurucu gan man nav skaidrs. Zināms, ka pirms 3 gadiem diezgan normāli nospēlēja bērnu EČ, un tagad ir tālā rezervē Spānijas 2.līgā. Tas tiek uzskatīts par izlasei atbilstošu līmeni? Nē nu ok, var jau izsaukt, pārbaudīt, bet uzreiz pa taisno sastāvā? Tas pats Kuksiks, piemēram, beidzot ir labā formā, Kārlis arī, Zaķis šobrīd izskatās labāk par Gromovu...
Ir laba intervija ar Kurucu tvnet. Tur apstāstīts, cer uz spāņu sporta pilsonību, lai, tāpat kā Merzlikins Šveicē, nebūtu leģs.