Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Vācijas izlasi vadīs bijušais "Brose Baskets" treneris Flemings

Andrejs Siliņš

Vācijas izlasi vadīs bijušais "Brose Baskets" treneris Flemings
Kriss Flemings
Foto: AFP/Scanpix

Vācijas Basketbola federācija apstiprinājusi vīriešu valstsvienības galvenā trenera amatā amerikāņu speciālistu Krisu Flemingu, kurš gan visu karjeru aizvadījis Vācijā un līdz pavasarim bija Bambergas "Brose Baskets" galvenais treneris.

44 gadus vecais Flemings deviņdesmito gadu sākumā pēc Ričmondas universitātes pabeigšanas pārcēlās uz dzīvi Vācijā un līdz 2000. gadam bija otrās divīzijas kluba Kvakenbrikas TSV (tagad "Artland Dragons") saspēles vadītājs. Jau spēlētāja karjeras izskaņā Flemings pievērsās arī trenera arodam, sākotnēji esot TSV asistents, bet no 2000. līdz 2003. gadam veicot galvenā trenera pienākumus.

Klubam mainot nosaukumu uz "Artland Dragons", Flemings saglabāja amatu un par komandas galveno treneri strādāja līdz 2008. gadam. Tā gada vasarā Flemings tika izvēlēts par Dirka Bauermana darba turpinātāju "Brose Baskets" klubā.Ar Bambergas vienību Flemings izcīnīja četrus Vācijas čempiontitulus, ieguva četrus kausus un trīs superkausus, bet 2011. gadā Flemings tika nosaukts par Vācijas gada labāko treneri.

Lai gan 2012. gadā Flemings pagarināja līgumu ar "Brose Baskets" līdz 2016. gadam, šī gada pavasarī pēc komandas zaudējuma jau izslēgšanas turnīra ceturtdaļfinālā Fleminga bijušajam klubam "Artland Dragons" abas puses vienojās par sadarbības pārtraukšanu. Tagad Flemings kļuvis par Vācijas izlases galveno treneri, un līgums būs spēkā līdz 2016. gadam.

Izlašu pieredze Flemingam bijusi ar U20 valstsvienību, to 2005. gada Eiropas čempionātā Krievijas pilsētā Čehovā aizvedot līdz divām uzvarām astoņos mačos (zaudēts arī Latvijai) un 13. pozīcijai 16 komandu konkurencē.

Vācija pagājušajā finālturnīrā izcīnīja divas uzvaras piecos mačos, paliekot vien 17. vietā. Šī gada augustā komanda izcīnīja četras uzvaras sešos mačos un kvalifikācijas turnīra grupā finišēja aiz Polijas, taču ar to pietika, lai kvalificētos finālturnīram. Vēlāk Vācija tika izvēlēta kā viena no četrām turnīra rīkotājām. Vācijas izlases grupa spēles aizvadīs Berlīnē.