Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Slovēņiem Pasaules kausā būs jāiztiek bez "Barcelona" uzbrucēja E.Lorbeka

Slovēņiem Pasaules kausā būs jāiztiek bez "Barcelona" uzbrucēja E.Lorbeka
Erazems Lorbeks (ar bumbu)
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Spānijas kluba "Barcelona" un Slovēnijas izlases uzbrucējs Erazems Lorbeks nevarēs palīdzēt savai valstsvienībai Spānijā notiekošajā Pasaules kausa izcīņā, vēsta Slovēnijas Basketbola federācija.

30 gadus vecais slovēņu spēka uzbrucējs Erazems Lorbeks nespēlēs 2014.gada Pasaules kausa izcīņā ceļgala savainojuma dēļ. Problēmas ar celi basketbolistu mocīja jau pagājušajā sezonā, un tā pa īstam E.Lorbeks nav atveseļojies – izlases ārsti pagaidām vēl nav nonākuši pie slēdziena, kā būtu jārīkojas, taču iespējams, ka "Barcelona" uzbrucēju sagaida operācija.

E.Lorbeks "Barcelona" rindās spēlē jau kopš 2009.gada. Sākotnēji parakstītais trīs gadu līgums 2012.gadā tika pagarināts vēl uz trim sezonām, līdz ar to gaidāmā sezona Lorbekam ir noslēdzošā šīs vienošanās ietvaros.

Aizvadītajā sezonā E.Lorbeks piedalījās 34 spēlēs Spānijas čempionātā, gūstot vidēji 7,3 punktus un izcīnot 2,5 atlēkušās bumbas. Eirolīgā slovēņu uzbrucējam nedaudz labāka statistika – astoņi punkti un 2,7 bumbas zem groziem 19 spēlēs.

2005.gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftā slovēni ar 46.numruu izvēlējās Indiānas "Pacers", bet sešus gadus vēlāk aizmainīja tiesības uz Sanantonio "Spurs". Savas karjeras laikā E.Lorbeks ir spēlējis arī Maskavas CSKA, Itālijas klubos "Fortitudo" un "Lottomatica", kā arī spāņu "Unicaja". "Barcelona" uzbrucējs Slovēnijas izlasi ir pārstāvējis četros Eiropas čempionātos no 2005. līdz 2011.gadam.

Slovēnija Pasaules kausa izcīņā spēlēs vienā grupā ar Angolu, Austrāliju, Dienvidkoreju, Lietuvu un Meksiku. Pirmais mačs slovēņiem paredzēts 30.augustā pret austrāliešiem.

Izmantotie resursi:
Košarkarska zveza Slovenije: Naslovnica
European Basketball Main Page - EUROBASKET