Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

ASV izlase otrajā pārbaudes spēlē ar 43 punktu pārsvaru sagrauj Dominikānu

ASV izlase otrajā pārbaudes spēlē ar 43 punktu pārsvaru sagrauj Dominikānu
ASV izlase
Foto: AFP/Scanpix

Aizvadītajā naktī Ņujorkā, gatavojoties Pasaules kausam Spānijā, pārbaudes spēli aizvadīja ASV izlase, kas tikās ar Dominikānas Republiku. Pakāpeniski palielinot pārsvaru, ASV izlase sagrāva pretiniekus ar 105:62.

Pirms mača kļuva zināms tas, ka laukumā nedosies Deriks Rouzs, kuram tika dota atpūta. Basketbolists bija izlaidis iepriekšējos divus izlases treniņus, tāpēc Maiks Križevskis izlēma atpūtināt aizsargu, kurš turpina atkopties no ceļgala savainojuma.

Rouza vietu starta pieciniekā ieņēma Kairijs Ērvings. ASV izlase nevienā no ceturtdaļām neļāva Dominikānas Republikai gūt vairāk par 17 punktiem, kamēr amerikāņi paši nerezultatīvākajās ceturtdaļās guva 25 punktus. Pēc pirmā puslaika ASV izlase atradās vadībā ar 22 punktiem, otrajā puslaikā starpību izdevās palielināt vēl par 21 punktu, kas beigās ļāva izcīnīt uzvaru ar 43 punktu pārsvaru - 105:62.

ASV izlases rindās seši basketbolisti guva vismaz 11 punktus, bet rezultatīvākie ar 13 punktiem bija Rudijs Gejs un Demars Derozans, savukārt Kairija Ērvinga kontā 12 punkti un 100% precizitāte (3/3 divpunktnieki, 2/2 tālmetieni). Rezultatīvākie Dominikānas komandā ar 14 punktiem bija Džeimss Feldeins un Francisko Garsija, kurš pagājušajā sezonā pārstāvēja Hjūstonas "Rockets".

Pagājušās nedēļas nogalē ASV izlase aizvadīja pirmo pārbaudes spēli, kura bija pret Brazīlijas izlasi. Naktī uz sestdienu pēc Latvijas laika ASV izlase Ņujorkā tiksies ar Puertoriko, savukārt 26. augustā amerikāņi Spānijā aizvadīs pēdējo pārbaudes spēli pirms Pasaules kausa, tiekoties ar Slovēnijas izlasi.

Kā atzinis ASV izlases galvenais treneris Maiks Križevskis, būšot grūti pieņemt lēmumu par to, kuri 12 basketbolisti dosies uz Pasaules kausu. Līdz spēlei pret Puertoriko treneris neplāno saīsināt sastāvu. Daži avoti vēsta, ka izlasē nepalikšot Demars Derozans un Andre Dramonds.

Jāpiemin, ka Pasaules kausā ASV izlase ir ielozēta C grupā kopā ar Dominikānas Republiku, Somiju, Jaunzēlandi, Turciju un Ukrainu. C grupa savas spēles aizvadīs Bilbao. Pasaules kauss sāksies 30. augustā un pirmajā dienā ASV tiksies ar Somijas basketbolistiem.

Izmantotie resursi:
USA Basketball | Official Site

  +2 [+] [-]

, 2014-08-21 14:30, pirms 10 gadiem
Grupa seksīga ASV, tikai 1 nopietna komanda

  -2 [+] [-]

, 2014-08-21 15:11, pirms 10 gadiem
Kairijs tač pirms Lonndonas spēlēm, skaitījās pie austrālijas izlases, tagad jau USA izlasē kaplē???

     [+] [-]

, 2014-08-21 17:58, pirms 10 gadiem
Viņam ir divas pilsonības, vecāki pārvācās uz Austrāliju, kad Kairijam bija divi gadi.
druupis87 rakstīja: Kairijs tač pirms Lonndonas spēlēm, skaitījās pie austrālijas izlases, tagad jau USA izlasē kaplē???