Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Freimanis

Ričmonds Vilde: "Mērķis ir tikt izlasē un septembrī spēlēt EČ"

Ričmonds Vilde: "Mērķis ir tikt izlasē un septembrī spēlēt EČ"
Ričmonds Vilde

211 centimetrus garais un 116 kilogramus smagais Ričmonds Vilde Latvijā atgriezās sestdien pusdienlaikā. Diennakts laikā gulējis vien trīs stundas lidmašīnā, taču gana možs, lai vakarpusē dotos uz Mežaparka zāli, pamētāt pa grozu. Jābūt formā, jo jau trešdien sākas Latvijas izlases otrā sastāva īsā treniņnometne.

Ričmonds Latvijā uz divām nedēļām bija ieradies jau maijā, bet pēc tam atkal devās pāri okeānam, lai nokārtotu mācības Hjūstonas Baptistu universitātē, vienlaikus arī trenējoties un gatavojoties Latvijas izlases treniņnometnei. „Tur sporta zāle un svaru zāle ir pieejama 24 stundas diennaktī septiņas dienas nedēļā, klāt ir arī treneri. Šeit ar to ir problēmas.”

Oficiāli valstsvienības kandidātu saraksts tika paziņots jūnija sākumā, taču par savu iekļaušanu otrā sastāva četrpadsmitniekā Ričmonds bija padzirdējis jau mēnesi iepriekš. „Protams, ka biju priecīgs. Galu galā pirmoreiz esmu iekļauts izlases kandidātos. Gribu tikt izlasē, citādāka mērķa nemaz nevar būt. Neesmu atbraucis vienkārši patrenēties. Tad nebūtu jēgas braukt. Vēlos iekļūt sastāvā un septembrī spēlēt Eiropas čempionāta finālturnīrā,” apņēmības pilns ir Ričmonds. „Beidzot jāsāk spēlēt. Visu mūžu esmu trenējies, laiks kļūt par profesionāli, kas arī ir bijis mans mērķis. Redzēsim, kā man veiksies valstsvienībā, no tā arī būs atkarīgs, kur tikšu spēlēt. Jau tagad ir bijuši piedāvājumi, ieskaitot Vācijas bundeslīgu, tomēr es pagaidīšu līdz izlases maču beigām un tad izlemšu par klubu.”

"Diemžēl maģistra grādu tā arī nedabūju, jo pietrūka divu priekšmetu. Tos neļauj nokārtot ne pēc gada, ne tālmācībā, vienīgi rudenī, tādējādi man vajadzētu palikt Amerikā līdz pat decembrim. Taču augstskolā es vairs nevaru spēlēt basketbolu un tas nozīmē, ka nāktos izlaist pusgadu. Tam es nevaru piekrist. Varbūt pabeigšu pēc basketbola karjeras beigām.” Ar iegūto izglītību Ričmonds jau tagad varētu iekārtoties ofisā un strādāt ienesīgā darbā, taču basketbols viņu vilina vairāk. „Vienmēr esmu gribējis spēlēt basketbolu. Arī tēvs [izcilais latviešu volejbolists Raimonds Vilde] saka, ka jāsāk beidzot spēlēt. ”

Neskatoties uz raženo augumu, Vildem ne pārāk patīk spēlēt groza apakšā, lai gan universitātē no viņa to prasīja. „Noteikti nepatīk spēlēt tikai pa postu, ar muguru pret grozu. Daudz labāk jūtos, spēlējot ar seju pret grozu. Tad arī sanākušas veiksmīgākas spēles. Savā ziņā esmu līdzīgs Kasparam Bērziņam – varu iemest trīnīti vai aiziet garām un iespraust, bet varu arī uzspēlēt ar muguru pret grozu, ja pretinieks ir vājāks. Tīrs centrs neesmu.”

Interesi par sevi Latvijā viņš sajutis pagājušās sezonas vidū, kad Sportacentrs.com tika publicēts raksts „Lielākais latvietis Amerikas basketbolā - Ričmonds Vilde”. „Droši vien daudzi tikai tad atcerējās par manu eksistenci, lai gan es jau saprotu, ka koledžu basketbolam daudzi Latvijā nemaz neseko līdzi. Daudzi man ir prasījuši, vai nebija škrobe, ka esmu aizmirsts? Taču, godīgi sakot, nebija gan. Zināju, ka agri vai vēlu likšu par sevi atcerēties. Bija kaut kāda iekšēja pārliecība.”

Pēdējā sezona Amerikā seniora statusā gan neizdevās tik veiksmīga, kā cerēts. Treneris esot sasolījies daudz, bet izpildījis maz. „Pērn viņš bija dzirdējis par man izteiktajiem piedāvājumiem un no citiem saklausījies, ka es grasos doties prom. Kad kļuva zināms, ka palikšu, treneris teica, ka pēdējā gadā varēšu spēlēt, kā vien gribu, kaut vai mest trīnīšus. Taču pienāca sezona un viņa darbi nesaskanēja ar vārdiem. Mums komandā bija 15-16 spēlētāji un viņš ļāva spēlēt visiem vidēji pa 15 minūtēm mačā. Mūsu konferencē vispār nebija garo spēlētāju. Domāju, ka tādēļ mani izmantos vairāk, taču patiesībā bija gluži pretēji. No otras puses – pats jūtu, ka pēdējā gada laikā esmu pielicis, lai gan statistikā to redzēt nevar. Vilšanās ir. Ne tik daudz par pēdējo sezonu, cik par komandas izvēli, kad no Dalasas pārcēlos uz Hjūstonu,” secina Vilde.

Ričmondu var pamanīt ne tikai raženā auguma, bet arī iespaidīgo muskuļu dēļ. Jau kopš aizbraukšanas uz Ameriku viņam iepatikās darbs trenažieru zālē, bet gads treniņos kopā ar amerikāņu futbolistiem vēl vairāk paātrināja muskuļu augšanas procesu. „Dalasā tik daudz netrenējos svaru zālē, bet skriešana basketbola treniņos masu tikai samazināja. Taču tajā gadā, kad mani uzaicināja uz amerikāņu futbolu, svaru zālē pavadījām pa trim stundām sešas reizes nedēļā. Bez lielām pauzēm. Atceros, ka pirmajās divās nedēļās kādas četras reizes izvēmos, jo treniņi bija ļoti intensīvi un ar lieliem svariem. Treneris tik pasmaidīja par jauniņo. Bet pēc tam jau pieradu un tad svaru zāles treniņi basketbolā likās kā pastaiga. Vēl tagad daudzi mani paziņas ir pārsteigti mani ieraugot, jo atceras mani vēl pirms aizbraukšanas uz ASV.”

„No dopinga pārbaudēm nebaidos. Pirms gada man jau vienreiz veica pārbaudes,” smejas Vilde. „Amerikāņu futbola treneris man jau reiz teica – ja tu uzturā lietotu vēl kaut ko papildus, tad droši vien izskatītos kā Dveins Džonsons („The Rock”). Viņš man piedāvāja, taču es atteicos, jo teicu, ka man tomēr vēl jāspēlē basketbols. Manuprāt, ja esi „tīrs”, tad par nekustīgu kluci nemaz nevar palikt. Esmu redzējis vīrus, kas ir vājāki par mani, taču izskatās divreiz lielāki, gluži kā piepumpēti.”


, 2015-07-21 22:42, pirms 9 gadiem
Pirmo reizi dzirdu par šo spēlētāju, tāpēc bija interesanti lasīt!
, 2015-07-21 22:44, pirms 9 gadiem
Ričmonds buus lietaskoks!
, 2015-07-21 22:50, pirms 9 gadiem
KP arī varētu aiziet uz amerikāņu futbola treniņiem. Pieliktu 5-10 kg un būtu ok
, 2015-07-21 22:51, pirms 9 gadiem
principā šajā intervijā mēs dzirdējām, ka amerikāņu futbola treneris aicinājis viņu lietot aizliegtās vielas... parasti par tādām lietām nestāsta, negribot var sagādāt sūdus citiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-07-21 23:11, pirms 9 gadiem
No otrā sastāva visreālākās izredzes tikt izvēlētiem ir tieši garajiem, jo tur vismazākā konkurence, kamēr aizsargiem tiešām jārāda brīnumi, lai izceltos starp pārējiem... pēc auguma parametriem jau nu noteikti Vilde nebūtu sliktākais papildinājums izlasē
, 2015-07-21 23:11, pirms 9 gadiem
Es domaju , ka bus loti gruti tikt pamatsastava, bet nav neiespejami, ja tiesam kapasies un gribes tur tikt.
, 2015-07-21 23:21, pirms 9 gadiem
Vai tad treninjnometne tuvaakajiem kandidatiem nesaakaas vakar, 20.juulijaa?
Slēpts komentārs: eevelee
, 2015-07-21 23:29, pirms 9 gadiem
Nu nezinu, kāpēc gan šis milzis nevarētu tikt izlasē. Nav jau nekādi "stabilie" garie pagaidām. Vienīgi, kas ir 100% drošs par sevi noteikti ir K.Bērziņš, pārējiem jāpierāda.
2.izlase sāks rīt, 22.jūlijā un arī ceru, ka tiks translētas abas spēles, jo pārāk daudz labu čaļu, kas var kandidēt uz "lielo" izlasi tur spēlēs!
Veiksmi Ričmondam un izlasei!
P.S. Vairāk interesē, kurā LV klubā Ričmonds uzsāks karjeru. Es liktu uz BKV!
, 2015-07-21 23:30, pirms 9 gadiem
Līdzīgs Tretjakovam skeletonistam tikai būdīgāks un dusmīgāks.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-07-21 23:34, pirms 9 gadiem
mammal rakstīja: principā šajā intervijā mēs dzirdējām, ka amerikāņu futbola treneris aicinājis viņu lietot aizliegtās vielas... parasti par tādām lietām nestāsta, negribot var sagādāt sūdus citiem.
Domā, ka šāds atklāts paziņojums kādam amerikāņu futbolā izraisītu pārsteigumu un šoku?
Jebkuram skaidri domājošam cilvēkam skaidrs, ka amerikāņu futbolisti nepārtiek tikai no rupjmaizes un omītes zaptēm.
, 2015-07-21 23:36, pirms 9 gadiem
Avatars rakstīja: Nu nezinu, kāpēc gan šis milzis nevarētu tikt izlasē. Nav jau nekādi "stabilie" garie pagaidām. Vienīgi, kas ir 100% drošs par sevi noteikti ir K.Bērziņš, pārējiem jāpierāda.
2.izlase sāks rīt, 22.jūlijā un arī ceru, ka tiks translētas abas spēles, jo pārāk daudz labu čaļu, kas var kandidēt uz "lielo" izlasi tur spēlēs!
Veiksmi Ričmondam un izlasei!
P.S. Vairāk interesē, kurā LV klubā Ričmonds uzsāks karjeru. Es liktu uz BKV!
Ljoti gribeetos kluudiities, tachu neticu, ka translees speeles ar Tunisiju. Interesanti, cik speeciigs buus Tunisijas sastavs? "Real" centrs buus?
, 2015-07-21 23:48, pirms 9 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Ljoti gribeetos kluudiities, tachu neticu, ka translees speeles ar Tunisiju. Interesanti, cik speeciigs buus Tunisijas sastavs? "Real" centrs buus?
Spēle notiks Šauļos, tā kā nekas pārlieku tāls nav: atliek tikai vēlēties translēt, atrast filmēšanas grupu un uz priekšu! Nu vismaz vienu spēli.
Bieži mūsējie pret eksotiskajiem nespēlē: neesam ne Olimpiādē, ne pas.čempī bijuši (ceru, ka tikai pagaidām) :-)
, 2015-07-21 23:53, pirms 9 gadiem
Vēlētos redzēt, kā viņš var gūt punktus un spēlē pārbaudes spēlēs
, 2015-07-21 23:58, pirms 9 gadiem
Avatars rakstīja: Spēle notiks Šauļos, tā kā nekas pārlieku tāls nav: atliek tikai vēlēties translēt, atrast filmēšanas grupu un uz priekšu! Nu vismaz vienu spēli.
Bieži mūsējie pret eksotiskajiem nespēlē: neesam ne Olimpiādē, ne pas.čempī bijuši (ceru, ka tikai pagaidām) :-)
vieniigaa ceriiba uz SC.
, 2015-07-22 00:10, pirms 9 gadiem
cerību nav. prasi Bagijam kaseti pēc tam.
H.E.N.R.Y. rakstīja: vieniigaa ceriiba uz SC.
, 2015-07-22 00:22, pirms 9 gadiem
Pareiz ir , kārtībai jābūt , baskets nr.1 Latvijā!
, 2015-07-22 00:24, pirms 9 gadiem
Lūūdzu, lūdzu translējiet sporta centr!
, 2015-07-22 00:30, pirms 9 gadiem
Krokodils rakstīja: Pareiz ir , kārtībai jābūt , baskets nr.1 Latvijā!
Tev tachu, kaa 1 neveiksmiiga speelee, taa uzreiz visi ir meesli...
, 2015-07-22 00:35, pirms 9 gadiem
Gan jau torrentos pēc tam spēle būs ielikta (ar Tunisiju), varēs nokačāt un skatīties cik grib!
, 2015-07-22 00:36, pirms 9 gadiem
Diezgan liela škrobe par to maģistru, ka Ričmonds nepabeidza. Jo skaidrs, ka nekādi NBA līgumi viņam nebūs, un tas diploms varētu palīdzēt iekārtoties, ja nu netiek izlasē.
, 2015-07-22 06:43, pirms 9 gadiem
Šis ir zvērs, 211cm un 116kg, kvalitatīvā muskuļu masā. Zingera mērķis uzdzīt tādu fizo.
, 2015-07-22 08:17, pirms 9 gadiem
playthegame rakstīja: Domā, ka šāds atklāts paziņojums kādam amerikāņu futbolā izraisītu pārsteigumu un šoku?
Jebkuram skaidri domājošam cilvēkam skaidrs, ka amerikāņu futbolisti nepārtiek tikai no rupjmaizes un omītes zaptēm.
It kā viņi to nedrīkstētu!
, 2015-07-22 10:20, pirms 9 gadiem
Onslovs rakstīja: Šis ir zvērs, 211cm un 116kg, kvalitatīvā muskuļu masā. Zingera mērķis uzdzīt tādu fizo.
Tapēc jau Vilde ir aiz šeļakova un zaķa, bet KP ir knicks sastāvā! AB taču ziedu laikos arī neuzlika virsū nemaz tik daudz kg vajag spēku max 7 kg ne vairāk.
, 2015-07-22 13:05, pirms 9 gadiem
Bus interesanti paskatiities ka vins izskatas parbaudes speles pret Tunisiju
, 2015-07-22 14:13, pirms 9 gadiem
Krokodils rakstīja: Pareiz ir , kārtībai jābūt , baskets nr.1 Latvijā!
1.Skeletons
2. BMX
3. Pludmales volejbols
4. Florbols
5. Ledus hokejs
6. Rallija kross
7. Monopols

... 94. Basketbols
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-07-26 01:20, pirms 9 gadiem
ar viņa uzvārdu butu ticis labā turcijas volejbola kluba!
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.
Luka Banki. Foto: FIBA
9

Latvijas izlase pirms OS kvalifikācijas aizvadīs divas pārbaudes spēles

Latvijas Basketbola savienība (LBS) informē, ka Latvijas vīriešu basketbola izlase 2024. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram sāks gatavoties 17. jūnijā, un divu nedēļu garumā gaidāmas divas pārbaudes spēles. Publiski ziņots par pārbaudes maču savā laukumā pret Ēģipti, taču gaidāma arī viesošanās pie Somijas.