Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

U20 izlase gatavošanos EČ sāk ar sagrāvi pret Lietuvu

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

U20 izlase gatavošanos EČ sāk ar sagrāvi pret Lietuvu
Francis Lācis spēlē pret Azerbaidžānu. Foto: FIBA

Latvijas U20 vīriešu basketbola izlase ar smagu sakāvi sākusi gatavošanos jūlija vidū gaidāmajam Eiropas čempionātam, Kauņā ar 47:87 piekāpjoties Lietuvas vienaudžiem.

Lietuvas basketbolisti izvirzījās vadībā jau spēles ievadā, un pirmo puslaiku noslēdza ar 12 punktu pārsvaru (39:27). Turpinājumā pretinieku pārsvars pieauga, bet pagalam neizteiksmīga Latvijas izlases izpildījumā bija ceturtā ceturtdaļa, kad tika ielaisti 25 punkti, bet iemesti - vien septiņi. Spēles gala rezultāts 47:87 Latvijas U20 izlasei par sliktu.

Latvijas izlases sastāvā rezultatīvākais ar 11 gūtiem punktiem bija Francis Lācis, astoņus punktus pievienoja Rainers Hermanovskis, bet septiņi punkti Roberta Kāpostiņa rēķinā. Rīt pulksten 14:00 abas komandas tiksies atkārtoti. Kopumā Latvijas izlasei paredzētas vēl piecas pārbaudes spēles: rīt pret Poliju, 29. un 30. jūnijā Varšavā ar Polijas izlasi, bet 5. un 6. jūlijā viesos tiksies ar Igaunijas vienaudžiem.

U20 izlases galvenais treneris Kristaps Zeids: ''Savainojumu seku dēļ komandai tomēr nevarēs palīdzēt Niks Salenieks un Māris Ramanis, kuriem pateicām paldies par līdzdalību treniņos un novēlējām veiksmīgi atveseļoties. Traumas dēļ ar Lietuvu vēl nespēlēs Rolands Opaļevs, kuru gaidām atpakaļ ierindā uz nākamajiem pārbaudes mačiem. Savukārt Edgars Kaufmanis un Dāvids Atelbauers tuvākajās dienās atgriezīsies no ASV un mums pievienosies nākamnedēļ.

Vairākiem spēlētājiem sagatavošanās procesā bija mikrotraumas, ar kurām mūsu medicīniskais dienests veiksmīgi tika galā. Visi ir motivēti un raujas laukumā, visiem būs iespēja pierādīt sevi situācijā, kad nespēlēs vairāki potenciālie līderi.''

Gan Latvijas, gan Lietuvas komandas gatavojas Eiropas čempionātam, kas no 13. līdz 21. jūlijam risināsies Izraēlas pilsētā Telavivā. Latvijas komanda C grupas turnīrā cīnīsies ar Vācijas, Spānijas un Horvātijas komandām. Astotdaļfinālā C grupas četrinieks tiksies ar D grupas vienībām (Lietuva, Grieķija, Slovēnija, Polija). Uzvarētāji turpinās cīņu par 1.-8.vietu, zaudētāji par 9.-16.vietu.

Izmantotie resursi:
U20 vīrieši: pirmās pārbaudes Lietuvā |...
https://www.krepsinis.net/naujiena/...

     [+] [-]

, 2019-06-22 14:19, pirms 5 gadiem
U-20 šogad ies ļoti smagi tik jācer ka palīdzēs daži no U-19 pēctam un ka Kaufmanis un Atelbauers būs līderi.

     [+] [-]

, 2019-06-22 14:40, pirms 5 gadiem
Jā, nu diezgan tuvu sanāk U19 čempionāta beigas (7.jūlijs) no U20 sākuma (13.jūlijā), bet cerams, ka vismaz daži veči spēs palīdzēt arī šai komandai. Kristaps Zeids ir minējis, ka pēc U19 beigām kopā ar Visocki-Rubeni izvērtēs U19 spēlētāju emocionālo un fizisko kondīciju, tad varēs arī saprast, kuri no tiem basketbolistiem papildinās šo komandu. Ar U19 līderiem šī, protams, būtu pavisam cita komanda. Bet nevar jau arī puišus tā pārslogot.