Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Eiropas spēles sākušās ar Latvijas 3x3 basketbolistu uzvaru pret Turciju

Eiropas spēles sākušās ar Latvijas 3x3 basketbolistu uzvaru pret Turciju
Latvijas 3x3 basketbolisti Eiropas spēlēs. Foto: twitter.com/basketbols

Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā startējušas otrās Eiropas spēles. Ar mainīgām sekmēm mačus aizvadījušas Latvijas vīriešu un sieviešu 3x3 basketbola komandas. Tikmēr pārliecinošu zaudējumu boksa turnīrā supersmagsvaru kategorijā (virs 91 kg) piedzīvojis Latvijas pārstāvis Evanders Servuts.

Vīriešu komandai atklāšanas spēlē izdevās ar 22:10 pieveikt Turcijas basketbolistus. Rezultatīvākais ar 13 punktiem bija Roberts Pāže, bet Armands Seņkāns pievienoja piecus punktus. Mūsējie bija krietni sekmīgāki tālmetienu izpildīšanā – realizēti deviņi, bet sāncenšiem bija tikai trīs.

Sievietēm tik labi neklājās – 8:14 pret Ukrainas komandu. Iegāza neveiksmīgais mača ievads, jo pirmos sešus punktus pēc kārtas iemeta ukrainietes, un izrāpties no bedres neizdevās. Pa trim punktiem guva Ligita Līga Golovko un Laura Okuņeva. Savdabīgi, ka Ukrainai uzvaru neliedza pat 0/11 precizitāte no perimetra.

Tāpat piektdien vēl pirms atklāšanas ceremonijas notika priekšsacīkstes loka šaušanā, Jānim Bružim rekursīvā loka klasē ar 619 punktiem ieņemot 44. vietu starp 48 atlētiem. Izslēgšanas turnīrs sāksies 24. jūnijā, Bružim 1/32 finālā tiekoties ar mājinieku Kirilu Firsau, kurš priekšsacīkstēs bija 21. vietā.

Latvijai ceļazīmi uz Eiropas spēlēm nopelnīja Inārs Dubkevičs, kurš pērn kontinenta čempionātā salīdzinoši negaidīti aizkļuva līdz 1/16 finālam. Tomēr ceļazīmi izmanto Bružis, kurš aprīlī Rumānijā kvalifikācijas sacensībās bija labākais no mūsu valsts.

Vēl pirmajā dienā uz starta izgāja bokseris Evanders Servuts, kurš svara kategorijā virs 91 kilograma tiksies ar Francijas pārstāvi Muradu Alijevu. Bokss ir viens no sporta veidiem, kurā Eiropas spēļu ietvaros notiks arī Eiropas čempionāts.

Diemžēl Latvijas atlētam cīņa izvērtās pagalam neveiksmīga - trīs raundu duelī piedzīvots zaudējums. Visi pieci ringa tiesneši uzvaru atdeva francūzim Alijevam - 30:27, 30:27, 30:26, 30:25 un 30:26.

Pirmās Eiropas spēles notika 2015. gadā Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku, šoreiz tās notiek Minskā, bet vēl pēc četriem gadiem sacensības uzņems Krakova Polijā. Baku notikušajās sacensībās Latvija izcīnīja trīs godalgas – Aleksejs Rumjancevs bija trešais 200 metru kanoe sprintā, Anastasija Grigorjeva ieguva bronzu cīņā, bet Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža tika kronēti par čempioniem.

Latvijas sastāvā Eiropas spēlēm pieteikti 52 sportisti, kuri startēs 13 sporta veidos. Pilna komanda mums būs vieglatlētikā – 15 sportisti, plus seši rezervisi. Latviju pārstāvēs Madara Palameika, Sindija Bukša, Līga Velvere, Gunta Vaičule, Elvijs Misāns, Jānis Leitis, Dmitrijs Jurkevičs un citi. Pieci sportisti piedalīsies kanoe sacensībās, bet četri būs šosejas riteņbraukšanā.

Sacensības notiks no 21. līdz 30. jūnijam. Oficiālā atklāšanas ceremonija norisināsies šovakar, un Latvijas karogu nesīs džudists Jevgeņijs Borodavko, kurš piedalījies trīs olimpiskajās spēlēs – 2008. gadā Pekinā, 2012. gadā Londonā un 2016. gadā Riodežaneiro.

"No 52 dalībniekiem 37 sportistiem šīs būs pirmās kompleksās sacensības Latvijas komandas sastāvā," bilda LOK ģenerālsekretārs Žoržs Tikmers. "Kaut gan sastāvā ir gan pieredzējuši, gan jauni sportisti, ir visi līderi, un ceru, ka viņi šajās sacensībās parādīs savus labākos rezultātus. Uz Baltkrieviju dosies deviņi olimpisko spēļu dalībnieki, un astoņos sporta veidos Eiropas spēlēs notiks olimpiskā atlase, boksā un džudo Eiropas spēlēs tiks sadalītas Eiropas čempionāta medaļas."

Latvijas komandas sastāvs II Eiropas spēlēs

Sporta veidsSportistsPersonāls
BadmintonsIeva PopeDonovans Kantepejs
BasketbolsLigita Līga GolovkoNauris Metnieks
Felicita Liepiņa-Liepa
Laura Okuņeva
Anete Blūma
Armands Seņkāns
Armands Ginters
Mārtiņš Šteinbergs
Roberts Pāže
BokssMihails PavlovsVladislavs Sokolovs
Genādijs Merkulovs
Evanders Servuts
CīņaAnastasija GrigorjevaArmands Zvirbulis
Karalina TjapkoJānis Indārs
Dmitrijs Mihailovs
DžudoJevgeņijs BorodavkoVladimirs Grils
KanoeMadara AldiņaGenādijs Zujevs
Aleksejs RumjancevsSergejs Bobkovs
Roberts Lagzdiņš
Aivis Tints
Gatis Pranks
KarateKalvis KalniņšRolands Družoks
Loka šaušanaJānis BružisMarina Rjabkova
RiteņbraukšanaMāris BogdanovičsToms Flaksis
Aleksejs SaramotinsViktors Belovs
Andris Vosekalns
Kristers Ansons
SamboViktors ReškoJurijs Poļakovs
ŠaušanaAgate RašmaneZigfrīds Markainis
Lauris StrautmanisVilnis Celmiņš
VieglatlētikaSindija BukšaViktors Lācis
Paula SprudzāneMārīte Lūse
Madara PalameikaGints Palameiks
Lauma GrīvaKaspars Gabaliņš-Briška
Patrīcija Sarmule
Marija Medvedeva
Līga Velvere
Gunta Vaičule
Elvijs Misāns
Kristaps Sietiņš
Rihards Bremze
Austris Karpinskis
Aleksandrs Kucs
Dmitrijs Jurkevičs
Jānis Leitis
RezervistiIlona Dramačonoka
Daniels Bambāls
Iļja Petrušenko
Reinis Krēgers
Anna Ševčenko
Patrīcija Cīrule
VingrošanaElina VihrovaIgors Vihrovs

Izmantotie resursi:
https://minsk2019.by/en/tsrd/BOX/re...


, 2019-06-21 12:35, pirms 5 gadiem
Neesmu vēl iedziļinājies- kuri tv kanāli translē Eiropas spēles?
, 2019-06-21 12:39, pirms 5 gadiem
FUNS rakstīja: Neesmu vēl iedziļinājies- kuri tv kanāli translē Eiropas spēles?
Neviens
, 2019-06-21 12:44, pirms 5 gadiem
FUNS rakstīja: Neesmu vēl iedziļinājies- kuri tv kanāli translē Eiropas spēles?
Rīga TV 24.
, 2019-06-21 13:07, pirms 5 gadiem
jā,kur rāda vasaras lielāko notikumu???
, 2019-06-21 18:29, pirms 5 gadiem
Mūsu vīriešu komandai 3x3 basketbolā šajās spēlēs jāiet pēc medaļām. Šie Ventspils puiši pirms divām nedēļām Maskavas Challanger turnīrā ļoti spēcīgā konkurencē bija 1/2finālā (Riga Ghetto tajā reizē izstājās 1/4finālā), tā ka tas viņiem noteikti ir pa spēkam.
, 2019-06-21 19:32, pirms 5 gadiem
Joprojām nesaprotu priekš kam vajadzīgas šīs Eiropas spēles, jēgas nekādas, pat neviena televīzija nerāda šo cirku...
, 2019-06-21 19:55, pirms 5 gadiem
Eiropas spēles - lepns nosaukums bezjēdzīgam pasākumam!
, 2019-06-21 22:15, pirms 5 gadiem
zaxx rakstīja: Joprojām nesaprotu priekš kam vajadzīgas šīs Eiropas spēles, jēgas nekādas, pat neviena televīzija nerāda šo cirku...
Kad 1896. gadā aizsākās modernās Olimpiskās spēles, liela daļa neko par to nezināja, vēl citi domāja, kam viss tas pasākums maz vajadzīgs. Līdzīgi ir arī šajā gadījumā. Lai šāds pasākums kā Eiropas spēles iedzīvotos, jāpaiet vairākām desmitgadēm. Galu galā tādi analoģiski pasākumi ka Panamerikas spēles vai Āzijas spēles vai arī nedaudz citā tradīcijā rīkotas Britu Sadraudzības spēles ir visai populāri notikumi savās pasaules daļās. Neredzu iemesla, kāpēc nākotnē arī Eiropas spēles neizaugtu par ievērojamu pasākumu.
Aleksandrs Petrovičs (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
1

Petrovičs atgriežas Latvijas kvalifikācijā ielozētās Brazīlijas trenera amatā

Brazīlijas Basketbola federācija pavēstījusi par izmaiņām vīriešu basketbola izlases trenera amatā. Tajā atgriezies horvātu speciālists Aleksandrs Petrovičs, kurš tajā nomainījis līdzšinējo speciālistu Gustavo Konti. Brazīlija šajā vasarā Rīgā cīnīsies par vietu 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu turnīrā.
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.