Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Serbijas preses reakcija pēc negaidītā zaudējuma Latvijai

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Serbijas preses reakcija pēc negaidītā zaudējuma Latvijai
Gunta Baško-Melnbārde: piektais Eiropas ceturtdaļfināls karjerā
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Serbijas sieviešu basketbola valstsvienības galvenais treneris Stevans Karadžičs un kapteine Jeļena Milovanoviča zaudējumu Latvijai uztvēra ar pašcieņu, savukārt atsevišķi preses izdevumi norādīja uz tiesnešu neviennozīmīgi vērtējamo darbu.

Soskanal.net: Basketbolistes pēc zaudējuma Latvijai paliek bez Eiropas ceturtdaļfināla un ceļazīmes uz Pasaules kausa izcīņu
Košarkašice bez četvrtfinala EP i plasmana na...

"Serbijas sieviešu basketbola valstsvienība nespēja kvalificēties Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālam, zaudējot Latvijai ar 70:75. Sakāve, visticamāk, liegs kvalificēties 2018. gada Pasaules kausa izcīņai Spānijā.

Savainojumu vajātās un tiesnešu nevienlīdzīgā darba ietekmētās Serbijas basketbolistes nespēja ilgi pretoties spožajai Latvijai.

Pēc trenera pieprasītā pārtraukuma un divām minūtēm bez punktu guvuma, Nevena Jovanoviča un Soņa Petroviča tuvināja Serbiju pretiniecēm (63:65), solot aizraujošu finišu. Diemžēl, latvietes atvairīja Serbijas uzbrukumu, bet Krastiņas tālmetiens dzēsa visas šaubas par spēles iznākumu.

Serbijas basketbolistes “Kralovka” zāles tribīnēs Prāgā labi atbalstīja gan līdzjutēji, gan Serbijas basketbola federācijas (Košarkaški Savez Srbije) vadītāji. Spēli apmeklēja KSS prezidents Predrags Daņilovičs un viceprezidente Ana Jokoviča.

Serbijas valstsvienības galvenais treneris Stevans Karadžičs vainoja sevi: "Šis nav patīkams mirklis, ņemot vērā rezultātus, pie kādiem meitenes mūs pieradināja. Uzņemos pilnu atbildību, jo izveidoju šo komandu. Vēlējos pulcēt labākās spēlētājas, taču domāju, ka citas meitenes nevarētu pienācīgi aizvietot Soņu Petroviču un Anu Daboviču, kuras finālturnīrā ieradās bez pienācīgas gatavošanās."

Karadžičs domā par nākotni. "Nesaku, ka meitenes negribēja (uzvarēt), viņas darīja, ko varēja, taču enerģijas vairs nebija. Veiksim izvērtēšanu, kā rīkoties tālāk, jo nākamgad nespēlēsim Pasaules kausa izcīņā. Valstsvienībai nākamgad tāpat jāsanāk kopā, jāpiedalās turnīros un pārbaudes spēlēs, jāatbild uz saņemtajiem piedāvājumiem. Man bija spēkā līgums līdz čempionāta beigām."

"Tiesāšana bija nevienlīdzīga, īpaši spēles sākumā. Pretinieces ieguva priekšrocības, panākot 15 punktu pārsvaru. Sākām steigties un iztērējām daudz enerģijas, lai atgrieztos spēlē. Tamara Radočaja, nākot no soliņa, deva mums papildus enerģiju, taču Soņa bija pārgurusi. Izmēģināju visu, ko varēju. Soņa ir izcila cīnītāja, izcila spēlētāja un īsta čempione. Tas ir sports, tās nav pasaules beigas."

Soņa Petroviča: "Nevaru teikt, ka necīnījāmies, tikai ar to nepietika. Acīmredzams, ka Latvija ir komanda, kura spēlē ļoti enerģiski. Mēs... Pēc sliktā sākuma patērējām daudz spēka, lai atgrieztos spēlē. Čempionāta laikā mums tā arī neizdevās parādīt savu labāko sniegumu."

Jeļena Milovanoviča: "Nemeklēšu nekādus attaisnojumus. Mums ir profesionāli treneri un 12 spēlētājas, kuras zina, kam esam izgājušas cauri. Viņas zina, ka šeit ieradās 12 spēlētajas, kuru veselība bija tāda, kāda bija, taču viņas vēlējās laukumā atstāt savu sirdi. Un zinu, ka laukumā atstājām sirdi katrā spēlē, no pirmās līdz pēdējai minūtei. Gribējām iepriecināt mūsu tautu, kura mums ticēja. Es, kā kapteine, ticēju."

Milovanoviča turpināja: "Iespējams, tas ir labi, varbūt labi, ka nākamgad nespēlēsim Pasaules kausa izcīņā. Visa komanda varēs pārdzimt un būt gatava nākamajam Eiropas čempionātam 2019. gadā, kurā centīsimies tikt uz Olimpiskajām spēlēm. Esmu lepna par visām meitenēm. Neatļaušu nevienam runāt sliktu, lai gan zinu, kā būs, kad atgriezīsimies Serbijā. Ļoti daudzi cilvēki mūs ir atbalstījuši visu laiku un vēlos pateikties ikvienam, kurš bija ar mums. Ceru, ka nepievīlām nevienu. Ticiet man, mēs izdarījām, ko varējām. Pateicos cilvēkiem, kuri devās uz Prāgu mūs atbalstīt, jo bez viņiem mēs netiktu pat tik tālu."

Arī Serbijas kapteine skatījās nākotnē. "Šīs nav mūsu paaudzes beigas. Neatmetu cerības un negribu, lai kāds padodas. Esmu bijusi valstsvienībā kopš 17 gadu vecuma, esmu piedzīvojusi visu... Man ir gods vadīt meitenes – tas ir jaukākais, kas mums ir. Esmu lepna par viņām. Vēlos, lai neviens mūs nenoraksta, jo nākamvasar atkal sanāksim kopā un atkal strādāsim. Ceru, ka labi sagatavosimies 2019. gadam, jo domāju, ka varam turpināt mūsu panākumus."

Radio Televizija Srbije/Serbijas sabiedriskā televīzija un radio: Serbija zaudē Latvijai, netiekot Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā
РТС :: Србија изгубила од Летоније, ништа од...

"Serbijas sieviešu basketbola valstsvienība neaizstāvēja pirms diviem gadiem izcīnīto zelta medaļu, jo Eiropas čempionāta astotdaļfinālā Prāgā cieta sakāvi pret Latviju ar 70:75. Latvija ceturtdaļfinālā spēlēs pret Spāniju, savukārt pašreizējās čempiones pabeidza turnīru ar bilanci 1-3.

Latvijas labā Kristīne Vītola guva 19 punktus, bet Anete Šteinberga pievienoja 18 punktus. Serbijas rindās labākā bija Tamara Radočaja ar 14 punktiem. Jeļena Milovanoviča guva par vienu punktu mazāk, savukārt Soņa Petroviča pabeidza spēli ar 10 punktiem."

Sport.blic.rs: Tiesneši izmet mūs no Eiropas čempionāta, basketbolistes brauc mājup
Sudije nas izbacile sa Evrobasketa, košarkašice...

"Serbijas sieviešu basketbola valstsvienība nespēja kvalificēties Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālam, jo tiesnešu kļūdu dēļ astotdaļfinālā piekāpās Latvijai ar 70:75. Mūsu basketbolistes tādējādi palika bez titula, kuru izcīnīja pirms diviem gadiem. Viņas nespēlēs arī 2018. gada Pasaules kausa izcīņā, kurā piedalīsies piecas labākās Eiropas komandas.

Serbijai neklājās viegli, jo pirms 24 stundām tā jau aizvadīja vienu izšķirošu spēli. Pretinieces ātri ieguva 12 punktu pārsvaru, bet tiesnešu trio strādāja pret mums. Kā citādi nosaukt faktu, ka Baltijas komandai visu laiku tika atļauts spēlēt rupji? Pirmajās 35 minūtēs tai tika nosvilpti tikai deviņi pārkāpumi. Tiesneši nepamanīja situācijas, kurās pretinieces “nostaigāja”, turklāt izskaņā serbietēm tika piešķirtas izdomātas piezīmes."

B92: Serbietes nenosargā troni, Latvija ceturtdaļfinālā
Srpkinje ostale bez odbrane trona, Letonija u...

"Divdesmit sekundes pirms puslaika beigām Milovanovičai bija iespēja izlīdzināt rezultātu, taču viņa nebija precīza. Kolēģes misēkli laboja Tina Jovanoviča, kura trešās ceturtdaļas sākumā sameta trīs punktus, izvirzot Serbiju vadībā – 35:34.

Latvija atkal pārņēma iniciatīvu, taču Tamara Radočaja guva virkni svarīgu punktu, neļaujot pretiniecēm doties izrāvienā. Trīsarpus minūtes pēc ceturtās ceturtdaļas sākuma Latvija atkal ieguva 10 punktu pārsvaru – 55:65. Serbija pietuvojās divu punktu attālumā, taču tas bija viss, ko Eiropas čempiones spēja izdarīt."

Sportska Centrala: Serbijas basketbolistes atvadās no titula, Latvija ceturtdaļfinālā
Košarkašice Srbije predale titulu, Letonija u...

"Serbijas basketbolistes tika izslēgtas no cīņas par Eiropas titulu pēc astotdaļfināla sakāves pret Latviju. Stevana Karadžiča komanda slikti iesāka spēli, no paša sākuma atdodot iniciatīvu pretinieču rokās. Viņu pārsvars brīžiem sasniedza 15 punktus.

Jeļena Milovanoviča ar komandu trešajā ceturtdaļā spēja izvirzīties vadībā, taču latvietes (Letonke) atkal aizbēga 10 punktu attālumā un līdz spēles beigām spēja atvairīt visus Serbijas uzbrukumus."

  +7 [+] [-]

, 2017-06-21 10:57, pirms 7 gadiem
Sākumu neredzēju. Kā bija ar tiesāšanu? Tiešām Serbietes tā čakarēja, vai arī nemāk zaudēt? Paši jau arī mēdzam bieži vien lamāt tiesnešus pēc zāģuem

 +16 [+] [-]

, 2017-06-21 11:05, pirms 7 gadiem
Serbietes vienmēr ir spēlējušas rupji un vakar nebija izņēmums bet viņas tā spēlē un faniem liekās ka tas ir īstais basketbols. Šoreiz tiesneši neiekrita!

  +4 [+] [-]

, 2017-06-21 11:20, pirms 7 gadiem
Tiesneši tiesāja godīgu spēli, tāpēc tur nevajag teikt ka LV basketbolistes pavilka! Neprot zaudēt! LV principā daudz kur varētu medaļas ņet galotnes reti tiek izpildītas pareizi! Ja psiholoģiski nesākas stres beigās tad uzvaras daudz daudzkur būtu!

  +6 [+] [-]

, 2017-06-21 11:20, pirms 7 gadiem
Ralfinolv rakstīja: Sākumu neredzēju. Kā bija ar tiesāšanu? Tiešām Serbietes tā čakarēja, vai arī nemāk zaudēt? Paši jau arī mēdzam bieži vien lamāt tiesnešus pēc zāģuem
Parasti pietiesā nedaudz favorītiem par labu(protams tas ir jānopelna), bet šajā čempionātā favorīti netiek vilkti, jo acīmredzot kāds vēlas pārmaiņas no ierastā!
Vismaz Grieķijas- Krievijas un šajā spēlē to neredzēju!

 +10 [+] [-]

, 2017-06-21 11:27, pirms 7 gadiem
Man gan likās, ka vairākas reizes tiesneši tieši par sliktu Latvijai fiksēja autus, neiedeva sodus pret Latviju, utt. Katrā ziņā nevarēja pamanīt kaut kādu palīdzēšanu Latvijai, drīzāk pretēji. Bet jāatcerās, ka katrs šo spēli redz no sava punkta: mēs no latviešu, viņi no serbu.
Meitenēm paldies par vakardienas uzvaru un galvenais, šodien savest kārtībā veselību, lai rīt par mums rakstītu skaļi pēc uzvaras pār Spāniju! Ticam un ceram!

 +14 [+] [-]

, 2017-06-21 11:31, pirms 7 gadiem
Serbija ir viena no valstīm, par kuru ir īpašs prieks, ja tā dabū iekšās no mūsējiem. Tas viņu netīrais basketbols vispār ir īpašas sarunas vērts. Ja tiesneši tiesātu pēc visiem priekšrakstiem, Serbija pabeigtu spēli 4 cilvēku sastāvā. Bet kas mums par ko bēdāties, ja mūsu meitenes šobrīd dzīvo Prāgā. Prozit!

  +1 [+] [-]

, 2017-06-21 12:36, pirms 7 gadiem
Lai sāk pierast, nākamais pēriens no Latvijas vīriešu izlases. Nez ko tad viņi teiks 🤔😂

     [+] [-]

, 2017-06-21 13:44, pirms 7 gadiem
eevelee rakstīja: Lai sāk pierast, nākamais pēriens no Latvijas vīriešu izlases. Nez ko tad viņi teiks 🤔😂
Oi, to varbūt pat pamanīs!

     [+] [-]

, 2017-06-21 13:49, pirms 7 gadiem
Ralfinolv rakstīja: Sākumu neredzēju. Kā bija ar tiesāšanu? Tiešām Serbietes tā čakarēja, vai arī nemāk zaudēt? Paši jau arī mēdzam bieži vien lamāt tiesnešus pēc zāģuem
Pašam smiekli nenāk? Letiņiem jau vispār būtu pēdējiem jābūt, kas varētu iesmiet par sūdzēšanos par tiesnešiem. Burtiski vienmēr, visos sportos mūsu "fani" zaudējuma gadījumā lamā tiesnešus.

  -2 [+] [-]

, 2017-06-21 15:32, pirms 7 gadiem
Krievs paliek krievs

     [+] [-]

, 2017-06-21 15:35, pirms 7 gadiem
eevelee rakstīja: Lai sāk pierast, nākamais pēriens no Latvijas vīriešu izlases. Nez ko tad viņi teiks 🤔😂
mani vairāk interesē, ko teiksim mēs paši, ja sakausim Serbijas vīriešu basketbola izlasi ))))

  -1 [+] [-]

, 2017-06-21 16:05, pirms 7 gadiem
Slāviem tomēr raksturīgi, meklēt vainīgos citur, nevis starp savējiem. Par tiesāšanu - tieši mūsu trenerim iedeva tehnisko par protestiem, kad serbietei nenosvilpa ''nostaigātu''.
Labi, ka vēl nepieminēja to, ka zeme apaļa, un tāpēc nevarēja vinnēt...

  +3 [+] [-]

, 2017-06-21 16:41, pirms 7 gadiem
Spēli noskatījos. Man tieši likās otrādi, ka bija brīži, kad mums svilpa izdomātus pārkāpumus, bet serbietēm nedeva piezīmes, jo tās jau tāpat spēlēja rupjāk un tad kopējā piezīmju aina izskatītos vēl trakāk.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja