Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Latvijas 3x3 basketbolisti pārliecinoši sāk turnīru Ķīnā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Latvijas 3x3 basketbolisti pārliecinoši sāk turnīru Ķīnā
Nauris Miezis
Foto: FIBA

Latvijas izlase 3x3 basketbolā, kas startē ar nosaukumu "Rīga Ghetto Basket", uzsākusi dalību Ķīnas pilsētā Nandzjinā notiekošajā "Challanger" turnīrā, pirmajā mačā ar 22:10 sakaujot komandu no Maskavas, bet otrajā ar 22:15 Čehijas komandu "Humpolec", iekļūstot ceturtdaļfinālā.

"Rīga Ghetto Basket" pirms nedēļas Dienvidkorejā apstājās sezonas pirmā "Challanger" sērijas turnīra pusfinālā, zaudējot Zemunas komandai no Serbijas. Šonedēļ latvieši Ķīnas pilsētā Nandzjinā uzsāka cīņu šīs sezonas otrajā "Challanger" turnīrā, kur viņu pirmie pretinieki bija pāris stundas iepriekš kvalifikāciju pārvarējušie "Moscow Inanomo" basketbolisti no Krievijas, kuri pamatturnīrā iekļuva vien labākas punktu attiecības dēļ.

Spēli ar diviem ātriem tālmetieniem sāka Nauris Miezis, trāpot otro no tiem. Agnis Čavars neizmantoja divas labas iespējas palielināt pārsvaru, bet pretinieki arī uzbrukumā neko nerādīja. Miezis atbildēja ar precīzu metienu, bet pēc tam realizēja soda metienu (4:0). Krievi pie uzbrukuma teju netika laisti, ātri divus tālmetienus realizējot Mārtiņam Šteinbergam (8:0).

Maskavas komanda pie pirmā punkta tika vien pēc nedaudz vairāk nekā pusotras spēlētas minūtes, bet aizsardzībā darbojās ļoti slikti, netiekot līdzi nevienam no latviešu basketbolistiem. Maskavas komandas spēlētājs neizmantoja iespēju gūt divus punktus no soda metiena atzīmes, bet pēc tam punktu ar sodu realizēja Kārlis Pauls Lasmanis (11:1). Krieviem izdevās atspēlēt divus punktus, bet tad sekoja vairāku neprecīzu metienu sērija.

Latviešu uzbrukumu ar precīzu tālmetienu atdzīvināja Lasmanis, atjaunojot 10 punktu pārsvaru. Latvijas basketbolisti centās spēlēt maksimāli ātri un dinamiski, kas pretiniekiem radīja lielas problēmas. Pēc piecām spēlētām minūtēm mača iznākums bija skaidrs. Latvijas 3x3 basketbolisti uzvarēja pirmo spēli priekšlaicīgi ar rezultātu 22:10.

"Rīga Ghetto Basket" pretinieki grupas otrajā spēlē bija Čehijas komanda "Humpolec", kas savā pirmajā mačā atspēlējās, bet tā galotnē zaudēja Maskavas komandai ar rezultātu 16:18. Tā kā rezultāta starpība nebija liela, tad pat zaudējums latviešiem garantēja pirmo vietu grupā un netikšanos ceturtdaļfinālā ar turnīra favorīti "Novi Sad".

Arī šo maču ļoti labi sāka latvieši, izvirzoties vadībā ar 3:0. Tik labs turpinājums šoreiz nesekoja, jo čehi labāk darbojās aizsardzībā. Čavars neizmantoja iespēju atjaunot trīs punktu starpību, bet pēc nedaudz vairāk nekā divām spēlētām minūtēm to paveica Miezis (5:2). Pus minūti vēlāk Miezis ātri guva četrus punktus, čehi divus atspēlēja, bet tad otro tālmetienu realizēja Šteinbergs, atjaunojot sešu punktu vadību "Rīga Ghetto Basket" (11:5).

Spēles vidū rezultāta starpība pieauga līdz deviņiem punktiem. Čehi sāka spiest uz groza apakšu un spēja tur gūt vairāk punktus, nekā iepriekš no pustālās distances. Pamazām rezultāta starpība sadila līdz pieciem punktiem, bet nopietni apdraudēt Latvijas komandas uzvaru "Humpolec" nebija pa spēkam. Tuvojoties mača beigām, Lasmanis regulāri guva punktus groza apakšā. Arī šo maču Latvijas komanda noslēdza priekšlaicīgi, izcīnot uzvaru un pirmo vietu grupā ar 22:15.

Līdz ar to "Rīga Ghetto Basket" ceturtdaļfinālā spēlēs pret Ķīnas komandu "Changzhou Kaidagroup", kas A grupā ieņēma otro vietu aiz "Novi Sad". Spēle paredzēta svētdien, plkst. 11:30 pēc Latvijas laika.