Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Austrālija Boldena vietā uz Pasaules kausu vedīs ACB spēlējušo veterānu Bārlovu

Andrejs Siliņš

Austrālija Boldena vietā uz Pasaules kausu vedīs ACB spēlējušo veterānu Bārlovu
Deivids Bārlovs Pasaules kausā pirms deviņiem gadiem. Foto: AP / Scanpix

Latviešu izcelsmes austrāliešu treneris Andrejs Lēmanis paziņojis, ka Austrālijas basketbola izlases komplektācija pirms Pasaules kausa izcīņas noslēgta ar pieredzējušā uzbrucēja Deivida Bārlova piesaisti.

Jau vēstījām, ka pēc pirmajām divām pārbaudes spēlēm pret Kanādu (viena uzvara, viens zaudējums)no vietas Austrālijas izlases sastāvā atteicās spēka uzbrucējs Džona Boldens. Filadelfijas "76ers" basketbolists nolēma tomēr vairāk uzmanības veltīt tam, lai individuāli sagatavotos jaunajai sezonai Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA). Lēmanis publiski pauda sapratni par šādu Boldena lēmumu un solīja drīzumā paziņot spēlētāju, kurš ieņems brīvo vietu.

Iepriekš Lēmanis no sastāva atskaitīja pēdējās četras sezonas Eirolīgā ("Žalgiris" un "Anadolu Efes") spēlējušo Broku Motumu un tika spekulēts, ka tieši viņš varētu atgriezties ierindā, tomēr tā nav noticis. Eirolīgas vicečempions Motums jau devies uz Valensiju, kur sācis gatavošanos sezonai savas jaunās komandas "Valencia" rindās.

Austrālijas izlases komplektācija noslēgta ar 35 gadus vecā Deivida Bārlova piesaisti. 203 centimetrus garais spēlētājs karjeras laikā lielākoties pārstāvējis "Zaragoza", "Murcia", "Obradoiro" klubus Spānijā un "Zielona Gora" Polijā, bet pārējā laikā spēlējis Austrālijā. Jaunajā sezonā veterāns turpinās spēlēt Melburnas "United", kur pavadījis jau piecas iepriekšējās sezonas.

Pagājušajā sezonā Bārlovs 34 mačos vidēji 27 minūtēs guva 11.1 punktu, realizējot 41% trīspunktnieku, izcīnīja 4.6 atlēkušās bumbas un atdeva 2,1 rezultatīvu piespēli.

Bārlovs pārstāvēja Austrāliju 2006. un 2010. gada pasaules čempionātos, kā arī 2008. un 2012. gada olimpiskajās spēlēs.

Nākam/as divas pārbaudes spēles pirms Pasaules kausa Austrālija aizvadīs 22. un 24. augustā, Melburnā uzņemot Pasaules kausa galveno favorīti ASV izlasi. Pasaules kausā austrālieši spēlēs H grupā, cīnoties pret Kanādu, Senegālu un Lietuvu. Pirmais mačs 1. septembrī pret kanādiešiem.

Austrālijas basketbola izlase

SpēlētājsPoz.Klubs
Metjū Delavedova1.Cavaliers (NBA)
Neitans Sobijs1.Bullets
Petijs Milzs2.Spurs (NBA)
Kriss Goldings2.United
Kamerons Glaidons2.Bullets
Džo Inglss3.Jazz (NBA)
Mičs Krīks3.Phoenix
Deivids Bārlovs4.United
Niks Kejs4.Wildcats
Ārons Beinss5.Suns (NBA)
Endrjū Boguts5.Kings
Džoks Landeils5.Žalgiris (Lietuva)

     [+] [-]

, 2019-08-20 17:17, pirms 5 gadiem
Skatījos kā šie spēlē otri spēli pret Kanādu.... garaisgals par švaku, Serbija, ASV, Lietuva, tā pati Kanāda sit pušu, bet nu kādas iespējas ir tādas ir. Motums gan iespējams būtu noderējis...