Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Kuzminsks priecājas par danku pret Porziņģi un alkst atriebības Eiropas čempionātā

Agris Suveizda

Kuzminsks priecājas par danku pret Porziņģi un alkst atriebības Eiropas čempionātā
Mindaugs Kuzminsks
Foto: Žigimants Gedvila, 15min.lt

Latvijas basketbola izlase fanu pilnā "Arēnā Rīga" ar rezultātu 87:77 pārbaudes spēlē pieveica kaimiņus no Lietuvas. Lietuvieši pēc mača atzina, ka pārāk slikti sākuši cīņu un ka nav bijis viegli spēlēt mājinieku publikas priekšā.

"Pirmām kārtām, ļāvām viņiem gūt pārāk daudz vieglo punktu pēc mūsu kļūdām. No mūsu 17 kļūdām viņi guva 24 punktus," neapmierināts bija lietuviešu galvenais treneris Daiņus Adomaitis. "Pirmajā puslaikā mums bija problēmas arī ar 2+1 situācijām. Katrs punkts ir svarīgs. Nebijām pietiekami agresīvi perimetrā – uzsitām divas piezīmes, un tās abas bija tālmetienos. Šādas lietas nedrīkst atkārtoties. No otras puses, mums ir problēma ar spēles stabilitāti. Mums ir jākontrolē spēles ritms – mums ir pārāk daudz labu un sliktu epizožu."

"Kā izskaidrot slikto spēles sākumu? Grūti pateikt. Varbūt ietekmēja atmosfēra. Taču bija epizodes, kurām grūti rast izskaidrojumu. Taisnība, ka varbūt ietekmēja atmosfēra, taču zinājām, ka tā būs, un šeit spēlējām tieši tādas atmosfēras dēļ," sacīja Adomaitis. "Pret Porziņģi aizsardzībā izmēģinājām dažādus sedzējus un dažādus variantus. Daži bija labāki. Reizēm tiesneši pret viņu bija labsirdīgi. Tomēr mēs spēlējām pret ļoti talantīgu spēlētāju. Kurš sedzējs bija labāks? Izmantojām dažādus spēlētājus atkarībā no centra. Kuzminsks, iespējams, viņu pazīst vislabāk, tādēļ bija interesanti izmēģināt viņu. Nebija slikti. Kas notika ar Grigoni, Milakni un Geceviču? Grūti teikt. Latviešiem otrā numura pozīcijā bija ļoti agresīvi spēlētāji. Izmēģinājām trīs variantus, bet beigās spēlējām ar diviem saspēles vadītājiem."

Lai arī Latvija uzvarēja, viena no spēles efektīgākajām epizodēm bija Ņujorkas "Knicks" spēlētāju duelis, kurā Mindaugs Kuzminsks par spīti Porziņģa pretestībai ar abām rokām caurgājienā trieca bumbu grozā. "Kad spēlējām Spānijā, viņš ietrieca, blakus esot man. Pagājušajā gadā viņš par to daudz runāja, tā ka tagad arī man būs kas sakāms. Protams, ja mēs būtu uzvarējuši, man sakāmā būtu vairāk. Ceru, ka mums izdosies satikties Eiropas čempionātā un tikt pie iespējas atriebties," teica Kuzminsks. "Porziņģis nav tipisks piektais numurs – viņš ir ļoti mobils. Dažas reizes man izdevās viņu nosegt, dažas – ne. Taču kopumā man būtu jāspēj aizsargāties pret šādiem mobiliem garajiem spēlētājiem. Visu gadu spēlējām un trenējāmies kopā, tādēļ zināju viņa stiprās puses."

"Pēc spēles ir divējāda sajūta…," Kuzminsks turpināja. "Sākām bailīgi, kas spēlei iedeva sliktu toni. Pēc tam latvieši trāpīja savus metienus. Paldies Dievam, ka spējām iedzīt, bet beigās neizpildījām plānoto. Mums jāpieliek punkts mūsu nestabilitātei un jāspēj visas 40 minūtes aizvadīt vienā līmenī. Tomēr šāda spēle bija nepieciešama. Mājās spēlēt vienmēr ir patīkami, bet te, izbraukumā, bija ļoti daudz fanu. Šādos apstākļos pret mājiniekiem mēs spēlēsim Izraēlā. Tagad vienkārši nepieciešams tikt galā ar mūsu psiholoģiju, jo tad, kad spēlējam pie mūsu atbalstītājiem, vai kā vakar, kad skatītāju nebija vispār, pieļaujam mazāk kļūdu un spēlējam saturīgāk."

Izmantotie resursi:
https://www.15min.lt/24sek/naujiena...
https://www.15min.lt/24sek/naujiena...

  +6 [+] [-]

, 2017-08-20 10:40, pirms 7 gadiem
Lai danko pāri kam vien grib, kamēr mūsējie uzvar!

  +6 [+] [-]

, 2017-08-20 11:23, pirms 7 gadiem
man ar patika kā kuzminsks spēlēja vakar. un dāvis super. Nu tad revanš finālā

  +5 [+] [-]

, 2017-08-20 12:41, pirms 7 gadiem
Ļoti patika Kuzminska spēle vakar.

  +2 [+] [-]

, 2017-08-20 13:03, pirms 7 gadiem
Porziņģis tāds pamīksts pret Valančūnu un Motejūnu izskatījās. Manas domas. Tagad lieciet mīnusus.

  +1 [+] [-]

, 2017-08-20 13:05, pirms 7 gadiem
dvielis rakstīja: Porziņģis tāds pamīksts pret Valančūnu un Motejūnu izskatījās. Manas domas. Tagad lieciet mīnusus.
Valančūns ir ne tikai fiziski spēcīgāks, bet, manuprāt, spēlēja pat pārāk agresīvi un netīri!

  +4 [+] [-]

, 2017-08-20 13:08, pirms 7 gadiem
nebija jau nekāds monstruāls trieciens pāri KP - uz ātrumu aizgāja garām un KP no aizmugures solīdi nesista sodu, viss

  +5 [+] [-]

, 2017-08-20 13:46, pirms 7 gadiem
Salidzinat Valancunu ar Porzingi
Valancuns ir tipisks "veca" stila C.Speks,un spele posta ar muguru pret grozu.Porzingis ir jauna tipa C.Mobils,atrs,atletisks,ar metienu.
Man vienam liekas,ka Lietuvas izlase trukst perimetra snaiperu.Kadreiz leisi bija speks tiesi ar snaiperiem Macijausks Jasikevics Strombergas u c

  -1 [+] [-]

, 2017-08-20 13:54, pirms 7 gadiem
dvielis rakstīja: Porziņģis tāds pamīksts pret Valančūnu un Motejūnu izskatījās. Manas domas. Tagad lieciet mīnusus.
Un ko tas deva? 4p guva laikam pret KP

  +1 [+] [-]

, 2017-08-20 14:00, pirms 7 gadiem
Mani pārsteidza, ka neviens lietuvietis nevarēja nosegt Dairi. Tāpēc arī Grigonis un Milaknis tika atsēdināts.

  +2 [+] [-]

, 2017-08-20 14:35, pirms 7 gadiem
dvielis rakstīja: Porziņģis tāds pamīksts pret Valančūnu un Motejūnu izskatījās. Manas domas. Tagad lieciet mīnusus.
Viņš visus garos līderus aizsūtija uz soliņa sēdēt ar piezīmēm.Bonusā visam Jonas to vien darija,kā bakstija KP kuņģi ar saviem elkoņiem.