Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

Āzijas kausa finālā Lēmaņa vadītā Austrālija spēlēs pret Irānu

Āzijas kausa finālā Lēmaņa vadītā Austrālija spēlēs pret Irānu
Andrejs Lēmanis
Foto: FIBA

FIBA Āzijas kausa pusfinālspēlēs sestdien, 19. augustā, panākumus guva Austrālijas un Irānas izlases, kas pieveica attiecīgi Jaunzēlandi un Dienvidkoreju.

Šī gada FIBA Āzijas kauss notiek Libānas galvaspilsētā Beirūtā, tajā piedaloties 16 spēcīgākajām zonas komandām. Katras grupas uzvarētāja automātiski iekļūs ceturtdaļfinālā, kamēr 2. un 3. vietu ieguvējas savā starpā noskaidros atlikušās četras ceturtdaļfināla dalībnieces. Pēdējo vietu ieguvējām turnīrs būs beidzies. Iepriekšējā Āzijas kausa izcīņas turnīrā, kas 2015. gadā notika Filipīnās, triumfēja Ķīnas izlase, kam šis bija jau 16. tituls (rekords).

Jaunzēlande - Austrālija

Pirmajā pusfinālā tikās komandas, kuras savā starpā ir spēlējušas ļoti daudzos Okeānijas zonas finālos - Jaunzēlande un latviešu izcelsmes trenera Andreja Lēmaņa vadītā Austrālija. Intriga šajā spēlē gan pazuda jau pēc pirmajām sešām nospēlētajām minūtēm, kurās Austrālija bija pārāka ar 22:2... Otrajā ceturtdaļā Jaunzēlandes izlase saņēmās, puslaika beigās spējot pietuvoties līdz -13 (33:46). Tomēr otrajās 20 minūtēs austrālieši atkal uzspieda kāju uz gāzes pedāļa, kā rezultātā Austrālijai beigās pārliecinoša uzvara ar 106:79. Pa 15 punktiem austrālietim Metjū Hodžsonam un jaunzēlandietim Reubenam Te Rangi.

Irāna - Dienvidkoreja

Austrāliju finālā eksaminēs Irāna, kam par spīti pirmajā ceturtdaļā iegūtajai 30:13 vadībai pret Dienvidkoreju spēles beigās nācās atspēlēties. Galotnē Irānai smaga uzvara ar rezultātu 87:81. 21 punkts Benamam Jakčali.

FIBA Āzijas kausa pusfināls

SpēleRez./Laiks
Jaunzēlande - Austrālija86:118
Irāna - Dienvidkoreja80:70

Pusfinālos par 5. - 8. vietu Ķīna ar 86:55 sagrāva Jordāniju, kā arī lietuviešu trenera Ramūna Butauta vadītā Libāna pārliecinoši uzveica Filipīnas - 106:87.

Izmantotie resursi:
FIBA Asia Cup 2017 - FIBA.basketball


Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.
Luka Banki. Foto: FIBA
9

Latvijas izlase pirms OS kvalifikācijas aizvadīs divas pārbaudes spēles

Latvijas Basketbola savienība (LBS) informē, ka Latvijas vīriešu basketbola izlase 2024. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram sāks gatavoties 17. jūnijā, un divu nedēļu garumā gaidāmas divas pārbaudes spēles. Publiski ziņots par pārbaudes maču savā laukumā pret Ēģipti, taču gaidāma arī viesošanās pie Somijas.