Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Rumānietes nenotur uzvaru pret Izraēlu

Rumānietes nenotur uzvaru pret Izraēlu
Lirona Kohena uzbrukumā
Foto: FIBA Europe

Kā lauvas piektdienas vakarā Bukarestē cīnījās Rumānijas dāmu basketbola izlases spēlētājas, taču 2011. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra mača izskaņā tomēr piedzīvoja zaudējumu pret Izraēlu ar rezultātu - 79:83.

Latvijas grupas pirmajā mačā šovakar rumānietes, kurām neveiksmes abās pirmajās spēlēs, savā laukumā uzņēma Izraēlu, kas iepriekšējā kārtā Rīgā pieveica arī Latviju. Šovakar rumānietes aizvadīja neticamu rezultatīvu pirmo spēles ceturksni, izraēliešu grozā sametot 29 punktus (29:20). Līdz puslaikam pārsvaru izdevās pat palielināt (47:36), taču pēc lielā pārtraukuma Svētās zemes pusē nostājās Visu varenais - pirms pēdējās ceturtdaļas izraēlietes jau bija minimalā vadībā un to mācēja noturēt līdz pat mača izskaņai - 83:79.

Izraēlas komandā 27 punktus iemeta aizsardze Šeja Dorona, bet 18 punkti, astoņas rezultatīvas piespēles, piecas atlēkušās bumbas un trīs pārtvertas bumbas Lironas Kohenas kontā. Rumānijas rindās 30 punkti un septiņas bumbas uzbrucējai Gabrielai Margineanai, bet 20 punkti un piecas piespēles centra spēlētājai Marijai Paskalau.

Līdz ar to Izraēlas vienība izcīnījusi trešo uzvaru trīs spēlēs, nostiprinoties B grupas vadībā, kamēr rumānietēm trešā neveiksme tikpat mačos un pēdējā vieta. Otrā grupas mačā šovakar tiksies Latvijas un Serbijas valstsvienības.

2011. gada Eiropas čempionāta kvalifikācija

B grupa

VKomandaSUZP
1.Izraēla3306
2.Latvija2113
3.Serbija2113
4.Rumānija3033

, 2010-08-20 20:29, pirms 14 gadiem
Šķiet, ka ar tabulu kaut kas nav kārtībā. Kā Latvijai un Serbijai var būt pieci punkti divās spēlēs, no kurām viena ir zaudēta?
, 2010-08-20 20:36, pirms 14 gadiem
zanessa rakstīja: Šķiet, ka ar tabulu kaut kas nav kārtībā. Kā Latvijai un Serbijai var būt pieci punkti divās spēlēs, no kurām viena ir zaudēta?
Pareizi ir trīs punkti abām komandām.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-08-20 20:58, pirms 14 gadiem
Nu izskatās ,ka izraēlietes tiecās uz 1. vietu grupā ,bet mēs to nelausim -Telavivā ebrejietes vinneesim ar lielaku punktu starpibu nekā zaudejam viņām Rīgā un būsim pirmās!!!
, 2010-08-20 22:04, pirms 14 gadiem
gribētos lai viss izšķiras Izraēlā, bet Latvija pēc nospēlētām 11 min zaudē Serbijai ar 21-13
, 2010-08-21 00:35, pirms 14 gadiem
Lai kā gribētos, lai meičas tiek tālāk, tomēr ar tādu spēli nekur netiekam.
Tādas bailes uzņemties iniciatīvu, mest, iet uz grozu. Un ja nesanāk, tad sāk psihot. Nu ja nav kazām piena, tad nav.
Tik vien, ko izdarījušas, ir uzaudzējušas pakaļas.
Babkina vispār izcila... bailule. Centri absolūtas nulles. Vienīgā, kas cīnās, ir lauku pele Baško. Bet es speciāli nepirkšu to čurūdeni, ko viņa reklamē.
Gintare Petronīte: 158 spēles Lietuvas valstsvienībā. Foto: FIBA
1

Lietuvas leģenda Petronīte paziņo par karjeras beigām

Gintare Petronīte nedēļas vidū Turcijā aizvadīja pēdējo spēli karjerā. Viena no visu laiku labākajām Lietuvas basketbolistēm nolēma beigt spēlētājas gaitas, ceturtdien, 21. martā, vēstīja kaimiņvalsts mediji.
Rihards Lomažs, Rodions Kurucs un Kristers Zoriks 2024. gada 25. februārī. Foto: Mārtiņš Goldbergs
29

Entonijs ielozē Rīgas turnīra uzvarētāju pret Vāciju, Franciju un Japānu

Otrdien, 19. martā, FIBA mītnē Ženēvā notika Parīzes Olimpisko spēļu izloze basketbolā. Rīgas kvalifikācijas turnīra uzvarētāja tika ielozēta B grupā pret Vāciju, Franciju un Japānu. Vīriešu turnīrs notiks no 27. jūlija līdz 10. augustam.
Beļģijas saspēles vadītāja Žulī Alemāna. Foto: EuroBasket Women

Eiropas čempione Beļģija nonāk Parīzes "nāves grupā" sievietēm

Otrdien, 19. martā, FIBA mītnē Ženēvā notika Parīzes Olimpisko spēļu izloze basketbolā sievietēm. Tokijas spēļu čempione ASV tika ielozēta C grupā pret vicečempioni Japānu, Eiropas čempioni Beļģiju un strauji progresējošo Vāciju.