Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

U19 treneris: "Iespējams, pārsteidzām ar sastāvu, bet mērķus sasniedzām"

U19 treneris: "Iespējams, pārsteidzām ar sastāvu, bet mērķus sasniedzām"
Matīss Graudiņš pārtraukuma sarunā ar komandu. Foto: FIBA

"Uz daudzu pretinieču fona mūsu komanda te izskatās maziņa, bet taizemietes ir vēl mazākas," pēc uzvaras pār Kanādu U19 Pasaules kausa izcīņas pirmajā spēlē Latvijas meiteņu izlases galvenais treneris Matīss Graudiņš aicināja neieslīgt priekos un pievērsties gatavošanās procesam pret nākamajām pretiniecēm.

"Zinājām, ka Kanāda izlases līderes ir augumos lielas un pretinieces centīsies to izmantot, spiežoties uz groza apakšu. Aizsardzībā zināmā mērā riskējām, atstājot brīvākas rokas viņu ārējai līnijai, taču risks attaisnojās. Kanādietes no tālienes meta samērā maz, jo nav gatavas to darīt. Savukārt soda laukumā izdevās viņas apturēt. Turklāt, lai arī skaitļi rāda, ka grozu zaudējām, kopumā pietiekami labi atbloķējām pretinieču garās spēlētājas un pie mūsu groza viņas pie atkārtoties metieniem tika reti," uzvaras atslēgu atklāja Graudiņš.

"Iespējams, mūsu sākumsastāvs ar Aleksu Purmali un Betiju Rudzīti basketbola zinātājus pārsteidza, taču sasniedzām vairākus mērķus. Spēlētāju maiņas pastiprināja komandas spēli, debitantes, kurām nav šāda līmeņa pieredzes, ātrāk tika galā ar starta stresu un palīdzēja komandai, turklāt pārliecinājāmies, ka katrai potenciālajai līderei aiz muguras ir spēlētāja, kas var viņu nomainīt," niansi pastāstīja treneris.

"Pēc spēles meitenēm pateicu, ka priecāties varam tikai piecas minūtes, jo turnīrs tik tikko sācies. Labi, ka uz pozitīvas nots, bet visas galvenās cīņas vēl priekšā. Par Taizemes komandu pagaidām ir tikai statistikas informācija. Uz daudzu pretinieču fona mūsu komanda te izskatās maziņa, bet taizemietes ir vēl mazākas. Būtu loģiski, ja viņas censtos spēlēt pēc iespējas ātrāk un agresīvi segtu mūsu ārējās līnijas spēlētājas, lai neļautu organizēti izmantot mūsu augumu pārsvaru. Noskatīsimies spēli Taizeme – Mozambika un gatavosimies nākamajai cīņai."

Nākamo spēli mūsu meitenes aizvadīs rīt no rīta 10:15 pret Taizemi.

Izmantotie resursi:
| Latvijas Basketbola savienība


Aleksandrs Petrovičs (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
1

Petrovičs atgriežas Latvijas kvalifikācijā ielozētās Brazīlijas trenera amatā

Brazīlijas Basketbola federācija pavēstījusi par izmaiņām vīriešu basketbola izlases trenera amatā. Tajā atgriezies horvātu speciālists Aleksandrs Petrovičs, kurš tajā nomainījis līdzšinējo speciālistu Gustavo Konti. Brazīlija šajā vasarā Rīgā cīnīsies par vietu 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu turnīrā.
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.