Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Artis Ate: "Trenerus sen nebiju redzējis tik priecīgus"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Artis Ate: "Trenerus sen nebiju redzējis tik priecīgus"
Artis Ate. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

"Izlasē spēlēt ir pagodinājums, neatkarīgi no spēles laika. Galvenais ir iet uz kopīgu mērķi – spēlēšanu pasaules čempionātā," otrdien, 19. februārī, pēc vīriešu valstsvienības treniņa teica basketbola kluba "VEF Rīga" uzbrūkošais aizsargs Artis Ate.

Galvaspilsētas klubs pēc sarežģītās gadu mijas atrodas uz augšupejas līknes. Sākot no 30. janvāra, Jāņa Gailīša, Jevgeņija Kosuškina, Dāvja Čodera un Oskara Ernšteina trenētā komanda izcīnījusi sešas uzvaras pēc kārtas, tai skaitā VTB līgā pieveikusi Tallinas “Kalev/Cramo” un Sanktpēterburgas “Zenit”.

Liepājnieks krāj sekmju ierakstus ar Kurzemei raksturīgu pamatīgumu. Pirmajai sezonai VTB līgā sekoja debija vīriešu valstsvienībā un uzaicinājums pārstāvēt pasaules izlasi trīspunktu metienu konkursā. VTB līgā Ates spēles laiks pieaudzis vidēji līdz 25:12 minūtēm – tajās viņš 8,6 punktiem pievienojis 2,5 atlēkušās bumbas un 1,4 rezultatīvas piespēles.

Pēdējais mēnesis VEF sportiski bijis ļoti labs. Vai esi apmierināts ar komandas rezultātiem?
Ar (jaunajā gadā) paveikto esmu apmierināts. Vislielākais prieks par Sanktpēterburgā otrajā pagarinājumā izcīnīto uzvaru pār “Zenit”. Uzvara komandai sagādāja ļoti pozitīvas emocijas – sen nebiju redzējis trenerus tik priecīgus. Mums svarīgas ir visas uzvaras.

”Zenit” gadījumā apspēlējāt arī ļoti pazīstamu treneri – Hoans Plaza uzvarējis gan ACB līgā, gan izcīnījis Eirokausu. Pamanīji arī viņa reakciju?
Tajā brīdī nebija laika skatīties. Domāju, ka viņam nebija iemesla būt priecīgam un apmierinātam. Mums par pretiniekiem nav jādomā.

Komanda gadu mijā palika septiņu spēlētāju sastāvā. Varējāt izturēt?
Viegli nebija. Spēles laiks liels, atjaunošanās laiks mazs, daudz pārlidojumu. Kļuva grūtāk, taču tas ir mūsu darbs – rūpēties par saviem ķermeņiem, ātrāk atjaunoties un spēlēt.

Svētdien piedalījies VTB līgas trīspunktu metienu konkursā. Sportiskie rādītāji – 18 punkti pamatkārtā, 11 punkti ātrajās pārspēlēs – visnotaļ pieklājīgi. Kādi iespaidi?
Pasākums bija viennozīmīgi pozitīvs, bet... Sarūgtinājums, ka neiekļuvu finālā un neuzvarēju. Jāatzīmē, ka zvaigžņu spēle bija ļoti labi noorganizēta. Man tiešām patika. Sportiskais rezultāts nebija slikts, taču arī ne izcils.

Pirmdien vakarā bija izlases pirmais treniņš. Varbūt ieradies taisnā ceļā no lidmašīnas?
Gandrīz. No Maskavas atlidoju vienos naktī, pirmdien pa dienu nedaudz atpūtos. Tagad ieeju treniņu un spēļu ritmā. Izlasē spēlēt ir pagodinājums, neatkarīgi no spēles laika. Galvenais ir iet uz kopīgu mērķi – spēlēšanu pasaules čempionātā.

Ir kādas zināšanas un priekšstats par Spānijas pašreizējo sastāvu?
Sapratu, ka izņemot (Kvino) Kolomu, Eirolīgas spēlētāju viņiem sastāvā nav. Vairāk zināšu, kad noskatīsimies video.

  -3 [+] [-]

, 2019-02-20 11:12, pirms 5 gadiem
Tāda paīsa intervija, bet ir ok, vismaz kaut kas, kas nav copy-paste

  +3 [+] [-]

, 2019-02-20 11:26, pirms 5 gadiem
Pat ja izlase tiks uz PK domājams Atem vieta sastāvā varētu neatrasties.

  -1 [+] [-]

, 2019-02-20 11:48, pirms 5 gadiem
Witslenamitea rakstīja: Pat ja izlase tiks uz PK domājams Atem vieta sastāvā varētu neatrasties.
To ir grūti tagad pateikt. Iespējams ka 12tais spēlētājs gan jau tiktu....Tāpat jau ir problēma SF pozīcija, uz to, ja tiekam uz PK, pretendē Timma, Peiners un Kurucs.

  +3 [+] [-]

, 2019-02-20 11:56, pirms 5 gadiem
Jēkabpilij šodienas spēlē koef. palika mazāks 11. Tur kaut kas nav labi. ValkaiValka tač nav, kas spēlē. Sīpoliņš Liepājā.

  -3 [+] [-]

, 2019-02-20 13:25, pirms 5 gadiem
crosbijs87 rakstīja: Jēkabpilij šodienas spēlē koef. palika mazāks 11. Tur kaut kas nav labi. ValkaiValka tač nav, kas spēlē. Sīpoliņš Liepājā.
viņiem leģionāri