Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Kžiževskis un Oriemma - gada labākie treneri ASV

Kžiževskis un Oriemma - gada labākie treneri ASV
Maiks Kžiževskis un Lebrons Džeimss 2012. gada 5. decembrī "Sports Illustrated" balvu pasniegšanā Ņujorkā
Foto: AP/Scanpix

ASV sieviešu un vīriešu valstsvienību galvenie treneri Džīno Oriemma (Connecticut) un Maiks Kžiževskis (Duke) atzīti par 2012. gada labākajiem treneriem valstī, trešdien, 19. decembrī, paziņoja ASV Basketbola federācija (USA Basketball). Oriemma balvu saņem otro reizi, savukārt Kžiževskis par labāko atzīts jau piekto reizi.

Džīno Oriemma (Geno Auriemma) 2012. gada vasarā kopā ar ASV sieviešu valstsvienību triumfēja Londonas Olimpiskajās spēlēs, sasniedzot perfektu bilanci 13-0, tai skaitā piecas uzvaras pārbaudes spēlēs.

“Iespēja trenēt Olimpisko komandu ir apbrīnojama iespēja un liela bagātība. Tu vēlies paveikt lielisku darbu, vienlaikus palīdzot spēlētājām gūt panākumus,” teica Oriemma, kurš par valstsvienības treneri tika apstiprināts 2009. gadā, darbu sākot ar Eiropas čempionāta apmeklējumu Rīgā. “Domāju, ka visi izlases treneri, Dags Bruno, Merinella Mīdorsa, Džena Gilloma un visi iesaistītie, sākot ar komandas direktori Kerolu Kollanu, strādāja izcili. Mūsu rīcībā bija visi nepieciešamie līdzekļi un atbalsts. Esmu pateicību parādā visiem, ieskaitot Džimu Tūliju un Džeriju Kolandželo.”

Pirmo reizi Oriemma kopā ar Kžiževski balvu ieguva 2010. gadā, kad abu treneru vadītās valstsvienības pēc astoņu gadu pārtraukuma uzvarēja Pasaules čempionātos Čehijā un Turcijā. Divus gadus vēlāk ASV dāmas piekto reizi pēc kārtas uzvarēja Olimpiskajās spēlēs, sasniedzot jaunu izlašu rekordu.

Maiks Kžiževskis labākā trenera balvu nopelnīja piekto reizi, iepriekšējās balvas saņemot 2006., 2007., 2008. un 2010. gadā. “Pirmkārt, balva nozīmē darba nepārtrauktību. Lai rastos iespēja uzvarēt, nepieciešamas lieliskas komandas. Katra trenera balva raksturo spēlētāju izdarīto darbu. Tie ir Lebrons Džeimss, Kobe Braients, Kevins Durants un visi puiši, kuri pārstāvēja valsti. Man paveicies, ka septiņus gadus biju komandas sastāvdaļa un piecos no tiem sajutām konkurenci.”

USA Basketball National Coach of the Year

GadsTreneri
2012Geno Auriemma (Connecticut) un Mike Krzyzewski (Duke)
2011Jennifer Rizzotti (University of Hartford)
2010Geno Auriemma un Mike Krzyzewski
2009Jamie Dixon (University of Pittsburgh)
2008Anne Donovan un Mike Krzyzewski
2007Anne Donovan (Seattle Storm) un Mike Krzyzewski
2006Mike Krzyzewski
2005Gail Goestenkors (Duke)
2004Van Chancellor (Houston Comets/WNBA)
2003Larry Brown (Detroit Pistons)
2002Van Chancellor (Houston Comets)
2001Jim Boeheim (Syracuse University)
2000Nell Fortner (USA Basketball)
1999Larry Brown (Philadelphia 76ers)
1998Clem Haskins (University of Minnesota)
1997Mo McHone (Sioux Falls Skyforce)
1996Tara VanDerveer (Stanford University)

Izmantotie resursi:
THE OFFICIAL SITE OF USA BASKETBALL


, 2012-12-19 21:29, pirms 11 gadiem
Besi tā mode valkāt tās faggot brilles
, 2012-12-19 22:56, pirms 11 gadiem
Irbite drosvien ari tadas valkaa un jutaas pirmais saldais chalis podjezdaa
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.
Luka Banki. Foto: FIBA
9

Latvijas izlase pirms OS kvalifikācijas aizvadīs divas pārbaudes spēles

Latvijas Basketbola savienība (LBS) informē, ka Latvijas vīriešu basketbola izlase 2024. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram sāks gatavoties 17. jūnijā, un divu nedēļu garumā gaidāmas divas pārbaudes spēles. Publiski ziņots par pārbaudes maču savā laukumā pret Ēģipti, taču gaidāma arī viesošanās pie Somijas.