Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Basketbola lielvalstu federācijas nosoda Eirolīgas "uzbrukumu" nacionālajām izlasēm

Basketbola lielvalstu federācijas nosoda Eirolīgas "uzbrukumu" nacionālajām izlasēm
Foto: FIBA

Šodien tika aizvadīta FIBA un desmit nacionālo basketbola federāciju tikšanās, pēc kuras tās izteica nosodījumu Eirolīgas vadībai par sava kalendāra nepārkārtošanu izlašu vajadzībām, taču jaunu priekšlikumu nepiedāvāja.

Ar FIBA vadību šodien sapulcē tikās deviņu valstu nacionālo federāciju vadītāji, kuru valsts klubi pārstāvēti Eirolīgā (Vācija, Grieķija, Izraēla, Itālija, Lietuva, Krievija, Spānija, Serbija un Turcija), kā arī Francija. Pēc sapulces tika izplatīts šāds paziņojums, kuru parakstījuši visu desmit federāciju pārstāvji.

1. Basketbola ģimenei nepieciešams būt vienotai un strādāt kopā, lai sasniegtu kopīgu mērķi – basketbola sporta popularizēšanu.

2. Klubu un nacionālo izlašu sacensības var pastāvēt kopā sezonas gaitā, kā tas basketbolā notika līdz 2003. gadam un kā tas šobrīd notiek citos komandu sporta veidos.

3. Mēs nosodām Eirolīgas komercnodaļas (ECA) atteikšanos mainīt datumus divām spēļu dienām un uzskatām to par komerciālos apsvērumos radušos uzbrukumu nacionālajām izlasēm, kas apdraud to pastāvēšanu un iedragā to izredzes kvalificēties Pasaules kausam un olimpiskajām spēlēm. Nacionālās izlases joprojām ir basketbola lokomotīves globālā līmenī.

4. Mēs ņemam vērā ECA rakstisko apstiprinājumu Eiropas komisijai, ka „klubi noteikti nepārkāptu noteikumus, ja nesūtītu laukumā dažus spēlētājus, kuri ir izlašu rīcībā saskaņā ar FIBA vai nacionālās federācijas noteikumiem”, un mēs aicinām ECA ievērot tās apņemšanos no 2016. gada novembra, veicot izmaiņas Eirolīgas kalendārā, kurš rada acīmredzamus šķēršļus spēlētāju dalībai izlases spēlēs.

5. Mēs atgādinām, ka klubiem, kuri piedalās mūsu nacionālajos čempionātos, ir ne tikai tiesības, bet arī pienākumi. Mēs nosodām jebkādu tiešu vai netiešu spēlētāju lēmuma ietekmēšanu kluba izpildījumā

6. Mēs turpināsim nodrošināt visus labākos apstākļus nacionālo izlašu spēlētājiem.


, 2017-10-19 20:48, pirms 7 gadiem
Ja Lielvalstis .. nu tad diskvalificējiet šīs sliktās Eirolīgas sliktos klubus no saviem lielvalstu nacionālajiem čempionātiem .. savākušies tur tādi jaunupi ar saviem politiķu tizlajiem tekstiem
Slēpts komentārs: eevelee
Slēpts komentārs: eevelee
, 2017-10-19 22:10, pirms 7 gadiem
eevelee rakstīja: Uz tevi kliedzu, jo Tu kā dzenis, neatlaidīgi dzen vienu un to pašu sviestu, ko esi ieņēmis prātā. FIBA ir mafija, kurai nav jālien klubu basketbolā.
Tieši tā! Viņi paši atdeva Uleb tiesības pagātnē un tagad to neizmainīt un viss šis ir tikai tukšs gājiens, lai FIBA neskatītos uz viņiem ar šķību aci
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.
Luka Banki. Foto: FIBA
9

Latvijas izlase pirms OS kvalifikācijas aizvadīs divas pārbaudes spēles

Latvijas Basketbola savienība (LBS) informē, ka Latvijas vīriešu basketbola izlase 2024. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram sāks gatavoties 17. jūnijā, un divu nedēļu garumā gaidāmas divas pārbaudes spēles. Publiski ziņots par pārbaudes maču savā laukumā pret Ēģipti, taču gaidāma arī viesošanās pie Somijas.