Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Raduļica neatgriežas NBA, paraksta līgumu Ķīnā

Raduļica neatgriežas NBA, paraksta līgumu Ķīnā
Miroslavs Raduļica
Foto: SIPA/Scanpix

Viens no pasaules vicečempiones Serbijas izlases līderiem Miroslavs Raduļica nolēmis neatgriezties Nacionālajā Basketbola Asociācijā (NBA) un piekritis Ķīnas Basketbola asociācijas (CBA) kluba Šaņdunas "Lions" piedāvājumam uz vienu sezonu.

26 gadus vecais Raduļica pagājušajā sezonā debitēja NBA, Milvoki "Bucks" rindās vidēji nepilnās desmit minūtēs guva 3,8 punktus un izcīnīja 2,3 atlēkušās bumbas. Pasaules kausa izcīņā Raduļica bija viens no Serbijas valstsvienības pamanāmākajiem spēlētājiem, vidēji 21 spēlē gūstot 13 punktus un izcīnot 4,6 atlēkušās bumbas.

Augusta beigās Raduļica tika aizmainīts uz Losandželosas "Clippers", kas savukārt atbrīvoja spēlētāju. Basketbolists vēlāk norādīja, ka izskata variantus karjeras turpināšanai gan NBA, gan Eiropā un Ķīnā. Kļuvis zināms, ka 213 centimetrus garais Raduļica karjeru turpinās Lielajā Ķīnas līdzenumā, pievienojoties Šaņdunas "Lions" komandai. Iepriekš tika vēstīts, ka Raduļicam Ķīnā piedāvāts līgums par diviem miljoniem dolāru sezonā.

Tiesa, nav izslēgts, ka Raduļica pēc sezonas Ķīnā varētu arī uzspēlēt kādā no Eiropas vai NBA komandām, jo CBA sezona noslēdzas agrā pavasarī.

Pirms nonākšanas NBA Raduļica spēlēja Mariupoles "Azovmash", Belgradas "Partizan", Berlīnes "Alba", Stambulas "Efes Pilsen" un Belgradas FMP vienībās.


, 2014-09-19 11:50, pirms 10 gadiem
Normāli - par nepilniem 4 mēnešiem 2 citroni zaļo.
Un janvārī atpakaļ uz Euroleague. Neticu, ka piekritīs NBA piedāvājumiem - pārāk daudz uz soliņa būs jāsēž.
, 2014-09-19 12:59, pirms 10 gadiem
Līga kur Makgreidijs bez ceļgaliem meta 25 punktus vidēji, levela tur nekāda
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-09-19 14:56, pirms 10 gadiem
Atceros, ka vienā filmā bija tā- ķip, tusiņš notiekas. Viens melnais pienāk pie otra un saka- man bija jābūt vienīgajam melnajam šajā tusiņā. Otrs piekrita un aizgāja. Tagad laikam to pašu ir izdarījis Hārdens
Aleksandrs Petrovičs (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
1

Petrovičs atgriežas Latvijas kvalifikācijā ielozētās Brazīlijas trenera amatā

Brazīlijas Basketbola federācija pavēstījusi par izmaiņām vīriešu basketbola izlases trenera amatā. Tajā atgriezies horvātu speciālists Aleksandrs Petrovičs, kurš tajā nomainījis līdzšinējo speciālistu Gustavo Konti. Brazīlija šajā vasarā Rīgā cīnīsies par vietu 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu turnīrā.
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.