Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Kleiza: "Latvijai nav nekādu izredžu Eiropas čempionātā iegūt medaļas"

Rolands Eliņš

Kleiza: "Latvijai nav nekādu izredžu Eiropas čempionātā iegūt medaļas"
Lins Kleiza
Foto: Žygimanto Gedvilos/15min.lt

Bijušais Lietuvas basketbolists Lins Kleiza, kurš šovasar kļuva par „Lietuvas Rytas” sporta direktoru, sarunā ar Lietuvas medijiem pozitīvi raksturojis Kristapa Porziņģa talantu, taču nekādus lielus panākumus Eiropas čempionātā no Latvijas izlases negaida.

„Piektdienas spēle pret Rumāniju bija ļoti neinteresanta,” ar humora pieskaņu izteicās septiņas sezonas NBA aizvadījušais Lins Kleiza par Lietuvas uzvaru pirmajā spēlē Rīgā. „Taču ir ļoti patīkami vērot, kā Lietuvas izlase progresē līdz ar katru nākamo pārbaudes spēli.”

Šovakar Lietuvai Rīgā paredzēta pārbaudes spēle pret Latviju, ko lietuviešu mediji vērtē jau kā cita kalibra pārbaudījumu, un arī Kleiza ir ieinteresēts redzēt Latvijas lielāko zvaigzni Kristapu Porziņģi darbībā: „Ļoti interesanti vērot viņa spēli. Skaidrs, ka Porziņģis ir ļoti talantīgs spēlētājs.”

Taču Kleiza uzreiz arī norādīja, ka Porziņģa dēļ vien nav gatavs pieskaitīt Latviju pie EČ medaļu kandidātēm: „Latviešu cerības izcīnīt medaļu ar vienu spēlētāju – tām nav nekāda pamata. Mēs iepriekš redzējām, kā Dirks Novickis ar Vāciju vienreiz izcīnīja Eiropas čempionāta medaļas. Bet ar to nepietiek. Vajadzīga laba komanda. Porziņģis palīdzēs Latvijas izlasei, bet viņi neiegūs medaļas. Bez mazākajām izredzēm.”

Kleizas piesauktā Vācijas izlase izcīnīja EČ sudraba medaļas 2005. gadā, pa ceļam uz pusfinālu pieveicot Turciju, Slovēniju un Spāniju. Novickis toreiz izcēlās ar 26 punktiem vidēji spēlē un turnīra MVP titulu. Jāpiemin, ka 2005. gadā Novickis jau bija sasniedzis savas karjeras briedumu un tosezon pirmoreiz tika iekļauts NBA pirmajā simboliskajā izlasē kompānijā ar Timu Dankanu, Šakilu O`Nīlu, Alenu Aiversonu un Stīvu Nešu.

Kleiza arī noliedza Lietuvas medija „Basketnews.lt” izplatītās ziņas, ka Lietuvas izlases veterāni sapulcē pirms otrdienas mača pret Franciju asi kritizējuši Donātu Motejūnu: „Izlasei ir daudz sapulču. Izrunājamies, viss notiek. Tas viss ir pozitīvi, taču tiek izpūsts medijos un pārspīlēts. Izlases spēlētāju izrunāšanās ir normāla lieta.”

Kleiza arī pauda viedokli, ka Motejūnam Lietuvas izlases modelī būtu jāatvēl daudz lielāka loma: „Viņš man atgādina sevi 2013. gadā, kad pēc ilga laika atgriezos izlasē. Viņš palēnām iejūtas izlasē. Labprāt redzētu viņu spēlējam daudz vairāk. Donāts ir izlases kodola veidotājs, nesaprotu, kāpēc viņu tik maz izmanto. Donātam līdz EČ jāiegūst labākā sportiskā forma. Ja mēs gribam iegūt medaļas, tad tas ir nepieciešams.”

Izmantotie resursi:
sportas.lrytas.lt

1 2 51 komentārs

  +3 [+] [-]

, 2017-08-19 18:22, pirms 7 gadiem
Es jau ar to nezinu - bet domāju ka Latvija nekādas medaļas neiegūs, LV iedzīvotāji vienkārši ir baigi sacerējušies KP sakarā un tagad ceļ iedomu un sapņu pilis. Bet kā var Kleiza apgalvot ka Latvijai nav NEKĀDU IZREDŽU iegūt medaļas? Viņš ir kāds pareģis un kāda s*da Vanga? Sportā kaut kādas iespējas pastāv vienmēr un ir arī tāds faktors kā veiksme. Tāpēc jau mums sportu ir interesanti vērot.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2017-08-19 18:24, pirms 7 gadiem
AIJ LEITI UN KO TU DARĪSI JA BŪS PRETĒJI UN LV IEGŪS MEDAĻĀS, TAD BIKSIŅAS BŪS PILNAS UN METĪSI KAŽOKU UZ OTRU PUSI SAKOT, TIE JAU MŪSU BRAĻUKAS UTT.

     [+] [-]

, 2017-08-19 18:33, pirms 7 gadiem
Neko nepareizi nepateica-to,ka leiši čempī būs augstākā vietā,tas pat kaimiņ Indulim zināms!! Ir tikai viens pamatojums-Lietuva uzņems apgriezienus tikai grupu turnīra beigās,4 finālā utt! Nebūtu pārsteigts,ka Lv šovakar arī uzvilks LT!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2017-08-19 18:37, pirms 7 gadiem
Labi, vēl nesapņosim. Pareizi jau leitis saka, ar vienu spēlētāju medaļas izcīnīt nav iespējams... Pagaidām jau īsti neredz Porziņģim palīgu, varbūt Bagatskis vēl uzlabos komandas sniegumu. Blakus Porziņģim jau visi labi spēlē, bet lielākais risks LV komandai, ka pamainot Porziņģi, tajās 8-10 minūtēs, ko viņš nespēlēs, var uzreiz dabūt -15 vai -20.

     [+] [-]

, 2017-08-19 18:39, pirms 7 gadiem
Kepka. Aizej pie ārsta. Nopietni.

Kas attiecas uz kleizas teikto. Visticamāk vienīgais arguments ir tas ka izlase ir samērā jauna. Bet arī talantīga. Lielais jautājums ir cik labi džeki jutīs viens otru uz laukuma. Pārējais jau ir darbs.

  +1 [+] [-]

, 2017-08-19 18:40, pirms 7 gadiem
Impērija rakstīja: Neko nepareizi nepateica-to,ka leiši čempī būs augstākā vietā,tas pat kaimiņ Indulim zināms!! Ir tikai viens pamatojums-Lietuva uzņems apgriezienus tikai grupu turnīra beigās,4 finālā utt! Nebūtu pārsteigts,ka Lv šovakar arī uzvilks LT!
Vēl Štelmahera laikos mēs LT uzvarējām arī EČ ietvaros. Lietuva protams ir Lietuva, var piekrist, var nepiekrist Kleizam bet viņa kategoriskā pozīcija ir nepamatota un augstprātīga. Un tas nu gan būtu baigais brīnums ja LT būs čempī augstāk par LV, ha-ha, tā ir bijis vienmēr.
Slēpts komentārs: bczal

  -3 [+] [-]

, 2017-08-19 18:53, pirms 7 gadiem
kristaps.26 rakstīja: katra leišu izgāšanās basī man sagādā prieku , cerams leiši pelavos !!!
DIEVS SVETII LIETUVU!!BRAALI NELAUJIET SIEM RIŽAJIEM REŅĞU EDAAJIEM PAT MAZAAKAS CERIBAS SODIEN.PAR LIELU LIETUVU.

  -1 [+] [-]

, 2017-08-19 18:54, pirms 7 gadiem
MES UŽ-LIETUVA⛹⛹🏀🏀

     [+] [-]

, 2017-08-19 18:58, pirms 7 gadiem
Dabīgi, ka maz cerību uz medaļām. Nav jau tāds sastāvs. Ja desmitniekā tiks, būs labi.

  -1 [+] [-]

, 2017-08-19 18:58, pirms 7 gadiem
Latviešiem ir normālas iespējas iegūt medaļas, tikai šaubos vai Bagatskis ir uz to spējīgs. Būtu normāls treneris, Pasečņiks, K.Bērziņš...
Slēpts komentārs: zaipis

     [+] [-]

, 2017-08-19 18:59, pirms 7 gadiem
zaxx rakstīja: AIJ LEITI UN KO TU DARĪSI JA BŪS PRETĒJI UN LV IEGŪS MEDAĻĀS, TAD BIKSIŅAS BŪS PILNAS UN METĪSI KAŽOKU UZ OTRU PUSI SAKOT, TIE JAU MŪSU BRAĻUKAS UTT.
STULBAIS LEITIS CERAMS APDIR SIISIES ŠOVAKAR DABŪS IEKŠĀ AIZIET LATVIJA PORZINGIS!!

     [+] [-]

, 2017-08-19 19:01, pirms 7 gadiem
zaipis rakstīja: normāli "kepkām" ierādīja vietu, kurā jābūt...to staigā visi te "rozā brillēs"
Kādi visi? Baigi daudz te tādu redzēji, kas mums medaļas paredz?

  -1 [+] [-]

, 2017-08-19 19:03, pirms 7 gadiem
balts rakstīja: Latviešiem ir normālas iespējas iegūt medaļas, tikai šaubos vai Bagatskis ir uz to spējīgs. Būtu normāls treneris, Pasečņiks, K.Bērziņš...
Laba diena Gaidy😆Ar jau prisikelei??

  -2 [+] [-]

, 2017-08-19 19:05, pirms 7 gadiem
Swordsman rakstīja: STULBAIS LEITIS CERAMS APDIR SIISIES ŠOVAKAR DABŪS IEKŠĀ AIZIET LATVIJA PORZINGIS!!
😆😆Lepojos ka esmu Leitis.Mes vienigie VATŅIKUS pie vietas noliekam Lietuva.Nav mums tadi"koloradņiji"kaa jums😆😆

  -1 [+] [-]

, 2017-08-19 19:09, pirms 7 gadiem
pag pag, kas viņam ir teicis ka Latvijas mērķis šajā čempī ir medaļas? galvenais ir labi nostartēt, kā būs tā būs. Principā es teiktu ka spēlētāji Latvijai šogad ir ļoti labi bet vājā vieta ir treneris. Tieši tas ir tas kas varētu patraucēt pacīnīties pat par medaļām. bet arī leišiem treneris ir galīgi pī... Lietuva un Latvija šogad ir viena līmeņa komandas lai kā to leišiem protams negribētos atzīt bet viņi vairs nav tie kas agrāk. Un nebrīnīšos ja šodien LV viņus uzvilks

     [+] [-]

, 2017-08-19 19:10, pirms 7 gadiem
bczal rakstīja: 😆😆Lepojos ka esmu Leitis.Mes vienigie VATŅIKUS pie vietas noliekam Lietuva.Nav mums tadi"koloradņiji"kaa jums😆😆
Varbūt nesaprati, ka to komentāru ar ironiju rakstīju

Kāpēc saki, ka vienīgie? Igauņi arī liek pie vietas un lika jau padomju laikos. Par to respekts. Bet jums arī tomēr paveicās - daudz mazāks skaits koloradosu padomju laikos iesūtīts.

     [+] [-]

, 2017-08-19 19:11, pirms 7 gadiem
bczal rakstīja: 😆😆Lepojos ka esmu Leitis.Mes vienigie VATŅIKUS pie vietas noliekam Lietuva.Nav mums tadi"koloradņiji"kaa jums😆😆


malači protams, visu cieņu jums par to bet kā jūs protat tik labi pa latviski?

     [+] [-]

, 2017-08-19 19:13, pirms 7 gadiem
veči, neiespringstiet tik ļoti, tā ir tikai pārbaudes spēle. mēs esam kaimiņi un mums savā starpā it kā ir jāsadzīvo

  -1 [+] [-]

, 2017-08-19 19:16, pirms 7 gadiem
Kleiza trāpa desmitniekā. Astotnieks būs teicams rezultāts. Pēc četriem gadiem, ja pievienosies Paška, varēsim sapņot par bronzu. Prozit!

     [+] [-]

, 2017-08-19 19:17, pirms 7 gadiem
nav liela māksla uzvilkt Rumāniju, to arī igauņi prastu... Klaizam laikam kautkas sašķobījies pēc leišu uzvaras pār Rumāniju. da i pohui ko viņš domā, mēs visu viņiem parādīsim laukumā. lai nedomā ka Latvijai ir tikai Porziņģis, viņš ir patups leitis kurš daudz neko nezin. lai atcerās 2001 gadu Turcijā

     [+] [-]

, 2017-08-19 19:17, pirms 7 gadiem
lacis67 rakstīja: malači protams, visu cieņu jums par to bet kā jūs protat tik labi pa latviski?
Esmu dzimis un uzaudzis Latvijaa.Vecaki ir Lietuviesi.Dzivoju tagad Lietuvaa.Kautkaa taa.Miilu arii Latviju,bet ciest nevaru ka atrodas Kretiini kuri seit iekomentee negacijas par Lietuvu.Tapeec paradaa nepalieku un atbildi dodu pretiim ar negativiem komentiem.Vot Tu tads sakarigakais izklausies seit no visiem komenteetaajiem

  -1 [+] [-]

, 2017-08-19 19:18, pirms 7 gadiem
lacis67 rakstīja: veči, neiespringstiet tik ļoti, tā ir tikai pārbaudes spēle. mēs esam kaimiņi un mums savā starpā it kā ir jāsadzīvo
Man šķiet, ka Tu te kaut ko muldi te tagad...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2017-08-19 19:22, pirms 7 gadiem
belo31 rakstīja: jūties pārāks par krieviem? hmm tik nez kāpēc viņi vinnēja karu, bet tavējie zaudēja
Krievi karu zaudēja, paskaties apkārt.

  +1 [+] [-]

, 2017-08-19 19:29, pirms 7 gadiem
belo31 rakstīja: jūties pārāks par krieviem? hmm tik nez kāpēc viņi vinnēja karu, bet tavējie zaudēja
I!!Ja SABIEDROTIE TAVIEM UTAINAJIEM nebutu palidzejusi tad TAVI KRIEVI butu gabalos sadriskaati.Ambicil TU.

     [+] [-]

, 2017-08-19 19:36, pirms 7 gadiem
belo31 rakstīja: jūties pārāks par krieviem? hmm tik nez kāpēc viņi vinnēja karu, bet tavējie zaudēja
Karā viens latvietis bija vismaz 8 krievu vērts un to pat tu, ute, zini
kā arī to, ka karu uzvarēja sabiedrotie, nevis krievi. lai kā jūs savairojušies, bez britiem tāpat stāvētu pie ratiem ar visu savu skaitlisko pārspēku... kgan, paga... Jūs jau vienalga tagad stāvat pie ratiem Braukājat ar "zaudētāju" vāciešu mašīnām, jo normālas savas uzražot neļauj intelekts, lai gan naftas nauda ir un 150milj populācija arī
Utis ienācāt un pirmo reizi ieraudzījāt civilizāciju, protams, ka jebkurš jūtas par tādiem pārāks.

     [+] [-]

, 2017-08-19 19:38, pirms 7 gadiem
Swordsman rakstīja: Karā viens latvietis bija vismaz 8 krievu vērts un to pat tu, ute, zini
kā arī to, ka karu uzvarēja sabiedrotie, nevis krievi. lai kā jūs savairojušies, bez britiem tāpat stāvētu pie ratiem ar visu savu skaitlisko pārspēku... kgan, paga... Jūs jau vienalga tagad stāvat pie ratiem Braukājat ar "zaudētāju" vāciešu mašīnām, jo normālas savas uzražot neļauj intelekts, lai gan naftas nauda ir un 150milj populācija arī
Utis ienācāt un pirmo reizi ieraudzījāt civilizāciju, protams, ka jebkurš jūtas par tādiem pārāks.
Traapigi teikts😉

     [+] [-]

, 2017-08-19 19:47, pirms 7 gadiem
Bibis Kleiza un bczal

     [+] [-]

, 2017-08-19 19:49, pirms 7 gadiem
belo31 rakstīja: jūties pārāks par krieviem? hmm tik nez kāpēc viņi vinnēja karu, bet tavējie zaudēja
Kurā gadā tad tavu vectēvu - vodkas un betona mešalkas operatoru - iesūtīja Latvijā no Kazaņas? Kaut kādi 60tie, ne? Ap to laiku te sāka masveidā piemēslot.

     [+] [-]

, 2017-08-19 19:57, pirms 7 gadiem
Nepiekrītu, mums vienmēr pietrūka pavisam maz, lai dabūtu vēlamo rezultātu un iepriekšējos čempionātā, mēs startējam cienīgi izņemot to pēdējo zaudējumu Čehiem, tagad mums klāt nāca 2 augstas klases spēlētāju kur pastiprinās mūsu vājās vietas
Esmu optimists, ceru tiksim Top 5

     [+] [-]

, 2017-08-19 20:00, pirms 7 gadiem
Skrabars rakstīja: Bibis Kleiza un bczal
Ciulpk bybi Tu gaidyy.As pisau Tavo motina.
1 2 51 komentārs