Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Adetokunbo Eiropas čempionātā nespēlēs, Grieķija vaino NBA klubu "Bucks"

Rolands Eliņš

Adetokunbo Eiropas čempionātā nespēlēs, Grieķija vaino NBA klubu "Bucks"
Jannis Adetokunbo
Foto: AFP/Scanpix

Grieķijas basketbola zvaigzne Jannis Adetokunbo savā „Facebook” profilā paziņojis, ka savainojuma dēļ nevarēs piedalīties Eiropas čempionātā. Grieķijas Basketbola federācija gan šo paziņojumu apšauba, paziņojot, ka Adetokunbo nespēlēšanā vainojama viņa pārstāvētā "Bucks" vienība.

NBA kluba Milvoki „Bucks” topošā superzvaigzne Jannis Adetokunbo apliecinājis, ka EČ šoreiz viņam ies secen. Viņš šovasar centās tikt galā ar ceļgala traumu, taču pēdējās medicīniskās pārbaudes nav nesušas cerētos rezultātus, līdz ar to Adetokunbo atmetis cerību, ka līdz EČ varētu būt gatavs palīdzēt Grieķijas izlasei.

„Centos piemānīt savu ķermeni, liekot tam domāt, ka sāpes nav pārāk lielas un ka būšu gatavs spēlēm,” raksta Adetokunbo. „Manas vēlmes ietekmēja manu rīcību, taču pārbaudes, ko es Ķīnā veicu kopā ar „Bucks”, ir patiesības mirklis. Man jāakceptē patiesība un jāskatās tai acīs,” turpināja Adetokunbo. „Man jāturpina strādāt un pilnveidoties, lai tiktu galā ar savu ceļgala problēmu.”

Adetokunbo norādīja, ka nespēšana palīdzēt Grieķijas izlasei viņam ir ļoti rūgta pieredze, ko viņš nosauc par sliktāko savā karjerā. 22 gadus vecais sportists novēl veiksmi Grieķijas izlasei, kā arī aicina basketbola sabiedrību nepārvērtēt viņa nespēlēšanas nozīmi, tā vietā atbalstot tos spēlētājus, kuri būs Grieķijas izlasē.

Grieķijas Basketbola federācija ziņas par Adetokunbo nespēlēšanu, protams, nesagaidīja ar priecīgām emocijām, norādot, ka šādu iznākumu jau bija paredzējusi. Grieķija Adetokunbo lēmuma ietekmēšanā apsūdz NBA klubu Milvoki "Bucks", kurš tāpat kā daudzi citi NBA klubi nevēlas savu zvaigžņu piedalīšanos citos turnīros, riskējot ar traumām.

"Adetokunbo neierašanās pie izlases mūs nepārsteidz," paziņojusi Grieķijas Basketbola federācija. "Mēs par to bijām noraizējušies jau kopš viņa ierašanās Grieķijā. Jau kopš izlases treniņnometnes sākuma mums bija pārliecība, ka "Bucks" realizē plānotu un rūpīgi izstrādātu plānu, lai nepieļautu Adetokunbo dalību Eiropas čempionātā." Grieķijas Basketbola federācija apsūdz "Bucks", ka tā nostādījusi jauno spēlētāju grūtā situācijā, piespiežot viņam nespēlēt izlasē.

Adetokunbo ir šobrīd lielākā Grieķijas un visas Eiropas basketbola zvaigzne. Nigērijas imigrantu dēls Jannis ir kļuvis vienu no lielākajiem NBA talantiem, kurš aizvadītajā sezonā ieguva progresējušākā spēlētāja titulu, piedalījās Visu zvaigžņu spēlē un tika iekļauts sezonas otrajā simboliskajā izlasē. Arī šosezon NBA apskatnieki no viņa sagaida izaugsmes turpinājumu un piesauc viņa vārdu potenciālo MVP kandidātu lokā.

„Bucks” sastāvā Adetokunbo aizvadītajā sezonā izcēlās ar 22.9 punktiem vidēji spēlē, kā arī izcīnīja vidēji 8.7 atlēkušās bumbas un veica 5.4 rezultatīvas piespēles. Līdz ar nākamo sezonu viņam spēkā stāsies četru gadu un 100 miljonu dolāru vērts līgums ar Milvoki komandu.

Grieķijas izlase Eiropas čempionātā spēlēs A grupā Helsinkos kopā ar Somiju, Poliju, Franciju, Islandi un Slovēniju. Pirms diviem gadiem ar Adetokunbo ierindā Grieķija ieguva piekto vietu, pieveicot arī Latviju mazajā pusfinālā ar 97:90.

Izmantotie resursi:
https://www.facebook.com/GreekFreakOfficial/posts/1414366902017225:0
https://www.basket.gr/eidhseis/7168...

  -1 [+] [-]

, 2017-08-19 20:49, pirms 7 gadiem
Gan jau ka komanda neļāva kā pasečņikam nevis baigā trauma

  -1 [+] [-]

, 2017-08-19 21:06, pirms 7 gadiem
Talantīgākais vecis nebūs čempī, visas iespējas KP spīdēt!

  +1 [+] [-]

, 2017-08-19 21:25, pirms 7 gadiem
placis rakstīja: Gan jau ka komanda neļāva kā pasečņikam nevis baigā trauma
Pasecniks intervija pateica, ka pats izvelejas nespelet!

  -1 [+] [-]

, 2017-08-19 21:33, pirms 7 gadiem
Real Rebel rakstīja: Dončičs spīdēs visticamāk
lol

  +2 [+] [-]

, 2017-08-19 21:37, pirms 7 gadiem
Nu diez vai tur Bucki pie vainas. Tad jau neļautu braukt uz pārbaudes spēlēm.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-08-19 22:19, pirms 7 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Nu diez vai tur Bucki pie vainas. Tad jau neļautu braukt uz pārbaudes spēlēm.
Protams, Buki aizliegt viņam spēlēt nevar (reku, Kristaps no Ņujorkas "aizbēga"), taču tā vietā vilcinājās un maldināja Grieķijas federāciju par Jaņņa veselības stāvokli, tikai tagad izvelkot pirms sazin cik ilga laika Ķīnā veiktas veselības pārbaudes.

     [+] [-]

, 2017-08-19 22:57, pirms 7 gadiem
placis rakstīja: Gan jau ka komanda neļāva kā pasečņikam nevis baigā trauma
Pasečņiks pareizi dara - tagad viņam ir jāpierāda, ka ir NBA cienīgs un viņam jāgatavo sevi priekš lieliskas sezonas Spānijā kur trauma izlasē galīgi neder šiem nākotnes plāniem.
Domāju, ka arī Rodions Kurucs pēc drafta NBA darīs tieši tāpat - sākumā nostabilizēsies un pēc tam arī nāks palīdzēt izlasei.
Porziņģis uzlika mīksto Knicks, jo labi zina, ka Knicks nekādas sankcijas un tirgošanos neveiks, jo bez viņa tai komandai nav nākotnes.

  +2 [+] [-]

, 2017-08-19 23:36, pirms 7 gadiem
Ambrē rakstīja: Pasečņiks pareizi dara - tagad viņam ir jāpierāda, ka ir NBA cienīgs un viņam jāgatavo sevi priekš lieliskas sezonas Spānijā kur trauma izlasē galīgi neder šiem nākotnes plāniem.
Domāju, ka arī Rodions Kurucs pēc drafta NBA darīs tieši tāpat - sākumā nostabilizēsies un pēc tam arī nāks palīdzēt izlasei.
Porziņģis uzlika mīksto Knicks, jo labi zina, ka Knicks nekādas sankcijas un tirgošanos neveiks, jo bez viņa tai komandai nav nākotnes.
Pasečņiks pa lielam jau negatavojas, tikai atpūšas, vismaz tā intervijā varēja noprast. tātad ja diezgan nestrādā ar sevi, tad palielinās iespēja, ka sezonu iesākt varētu diezgan viduvēji vai pat slikti

     [+] [-]

, 2017-08-20 00:39, pirms 7 gadiem
Grieķiem liels zaudējums .

  -1 [+] [-]

, 2017-08-20 07:25, pirms 7 gadiem
Ta nu "grieķis", kaut gan visa francijas izlase tāda 😁😂🤣