Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Kleiza: "Pasaules kausā uzvarēs Spānija, Lietuvai jācīnās par medaļām"

Kleiza: "Pasaules kausā uzvarēs Spānija, Lietuvai jācīnās par medaļām"
Lins Kleiza
Foto: SIPA/Scanpix

Lietuviešu basketbolists Lins Kleiza, kurš šovasar nepārstāvēs Lietuvas valstsvienību gaidāmajā Pasaules kausa izcīņā, uzskata, ka galvenā favorīte uz uzvaru čempionātā būs mājiniece Spānija, savukārt Lietuvai būtu jāstāda uzdevums cīnīties par medaļām.

"Sekoju komandas gaitām. Pagaidām spēlē labi, bet vēl ir laiks līdz Pasaules kausam. Mums vajadzētu koncentrēties uz medaļu iegūšanu," Kleiza atzīst, ka, lai arī šogad nav izlasē, par tās gaitām ir informēts. "Uzvarēt čempionātā būs ļoti, ļoti sarežģīti. Tomēr esmu pārliecināts, ka mūsu spēlētāji darīs pilnīgi visu iespējamo. Mums ir spēks, labas iespējas, rādām labu sniegumu un mums ir lielisks treneris. No otras puses Lietuvas medijiem nevajadzētu izdarīt lielu spiedienu."

Kleiza uzskata, ka viens no Lietuvas izlases līderiem Jons Valančūns varētu kļūt vēl labāks: "Jons aizvadīja labu sezonu, bet viņam jāuzlabo sniegums brīžos, kad ir spiediens. Tāpat, pieliekot pie kāju darbības, viņš var kļūt daudz labāks. Ar uzcītību viņš var kļūt par neapstādināmu spēlētāju."

"Domāju, ka čempionātā ir ļoti izteikti favorīti. Spānija uzvarēs šajā turnīrā, finālā viņi spēlēs pret ASV," savu prognozi izteica 29 gadus vecais Kleiza. "Serbija var būt pārsteigums, tāpat horvāti varētu sagādāt kādu pārsteigumu. Brazīlija un Argentīna vienmēr ir labas. No Eiropas labākās ir Spānija un Lietuva."

Septiņas sezonas Nacionālajā Basketbola Asociācijā (NBA) pavadījušais Kleiza pagājušo sezonu spēlēja Stambulas "Fenerbahce Ulker" rindās un tika saukts par labāk apmaksātāko Eiropas basketbolistu (tika lēsts, ka saņem ap 3,3 miljoniem eiro). Starpsezonā abu pušu ceļi šķīrās, un Kleiza jau pievienojies Itālijas čempionei Milānas "EA7 Emporio Armani". "Tas bija abpusējs lēmums. Aizvadītā sezona gan man, gan klubam nebija izdevusies, un mēs atradām kopīgu risinājumu."

Izmantotie resursi:
Ana Sayfa - BASKETFAUL - Türkiye'nin basketbol...


, 2014-08-19 12:36, pirms 10 gadiem
Jā, kā tad. Lietuva 2. labākā no Eiropas. Ka tik ne arī. Lai priecājas, ka tikuši D grupā.
, 2014-08-19 12:46, pirms 10 gadiem
Leiši aiz Francijas
, 2014-08-19 12:49, pirms 10 gadiem
Spāņi vispār var priecāties, ka tiks līdz finālam un ātrāk ar ASV nebūs jāspēlē... Manas prognozes - 1/2finālos cīnīsies ARG vs ESP un USA vs LTU... fināls skaidrs, ja nenotiks nekādi brīnumi...
, 2014-08-19 13:10, pirms 10 gadiem
ASV tapat vinnēs kausu kaut nebus labākajā sastāvā.
, 2014-08-19 13:15, pirms 10 gadiem
Tak Kleiza jau pateica, ka karjeru izlasē ir beidzis.
, 2014-08-19 13:57, pirms 10 gadiem
1)ASV 2)Spānija 3)Francija 4)Argentīna LET'S GO USA LET'S GO USA <3 USA USA un vel kas Kleizam ir jāsaka kad sapņo lai aizver acis
, 2014-08-19 14:34, pirms 10 gadiem
Starpcitu, es viņam pilnībā piekrītu! ASV uz papīra, protams, joprojām ir un būs spēcīgākie, bet jāņem vērā pāris lietas:
1) Spānijai izlasē būs VISI labākie spēlētāji : Gazoli, Ibaka, Navarro, Fernandezs, Kalderons, Rubio, visi itkā būšot (cik es saprotu). Līdz ar to talanta ziņā noteikti daudz no ASV neatpaliek.
2) Viņi visi spēlē jau cik turnīrus pēc kārtas kopā, viņi nešķiro PK, EČ vai Olimpiādes (kā ASV izlasē, piemēram, Džeimsi, CP3, Duranti to var atļauties un braukt tikai uz OS, izejot no tās juniora fāzes), līdz ar to viņi kā komanda ir ļoti saliedēta.
3) Jau 2 OS spēles ir parādījuši, ka var ne tikai nezaudēt ar -30, bet arī spēlēt un spēlēt kā līdzīgs ar līdzīgu pret ASV lielo OS izlasi (kas, atkal jau, liek domāt vai šis ASV modelis būs spējīgs ko likt pretī).
4) Durents un Lavs bija pēdējie lielie dūži palikuši sastāvā. + Džordžs vairs nav. Es vienkārši šobrīd neredzu īsti nevienu spēlētāju, kas reāli var uz saviem pleciem vilkt izlasi. Protams, Karijs izšaus kādā spēlē, protams, Rouzs ir atpakaļ un arī ir labs spēlētājs (te gan jāsaka, ka viņa dotības nav gluži piemērotas FIBA basketbolam, ko gan par Kariju nevar teikt), vēl jau itkā ir Deiviss, kurš pēdējā laikā rāda pat ļoti atzīstamu sniegumu abos laukuma galos, tas pats Hārdens var būt ļoti bīstams spēlētājs (ja vien viņš pielāgosies FIBA basketbolam un spēlēs basketbolu, nevis uz sodiņiem), bet nu nav neviena tāda īsta pirmā numura izlasē, nav līdera! Un tas, manuprāt, ir vislielākais mīnuss šobrīd viņiem! Skaidrs, ka bez pieminētajiem 4 spēlētājiem arī pārējie 8, kas tiks izlasē savu devumu dos un par soliņa ''dziļumu'' viņiem noteikti jāuztraucās nebūs, tāpat ir skaidrs, ka viņi tāpat joprojām IR favorīti uz zeltu, bet tā, kā viņiem pēdējos cik turnīrus zeltu jau bez maz vai dāvina vēl pirms pats turnīrs ir sācies tikai plika sastāva dēļ, tad šoreiz es tā noteikti nevarētu teikt un viņiem nāksies tā pamatīgi pasvīst, jo īpaši jau pret Spāniju.
Kas attiecās uz Lietuvu, nu par medaļām jau var cīnīties, bet nu nezinu vai iznāks, jo pēc Kleizas, izskatās, ka arī tādu īstu līderi vēl atraduši nav. Es domāju, ka par Franciju bez Pārkera aizmirstiet, par Argentīnu bez Džinobili aizmirstiet! Es teiktu tā : 1) Spānija; 2) ASV; 3) Serbija. Bet vēl noteikti vērošu Brazīliju, Austrāliju, Grieķiju, Horvātiju un galu galā tās pašas Francija un Argentīna arī var izšaut veiksmes gadījumā.
, 2014-08-19 14:42, pirms 10 gadiem
Un turklāt ASV ir pārāk zaļi, Rouzs, Karijs, Gejs, Hārdens un Deiviss ir vienīgie, kas ir spēlējuši ASV izlasē un zin, ko nozīmē spēlēt starptautiskā līmenī komandā, kur tu neesi pirmais numurs. Spānija nu noteikti zin, kā uzvarēt, komanda ir ar lielu pieredzi!
, 2014-08-19 14:55, pirms 10 gadiem
Nja Spāņiem garais gals ir labāks nekā ASV būs interesanti. Bet ASV ir labā ziņa viņiem ir aizsardziibas tipa garie.
, 2014-08-19 17:05, pirms 10 gadiem
chubaki rakstīja: Nja Spāņiem garais gals ir labāks nekā ASV būs interesanti. Bet ASV ir labā ziņa viņiem ir aizsardziibas tipa garie.
Nū, paga paga
Marks Gazols DPOY, Ibaka jau cik gadus ir viens no top 5 metienu bloķētājiem līgā un Pau arī jau aizsardzībā nav uz mutes kritis!
Ja nu kur, tad ASV lielākais ierocis ir aizsargi.
Aleksandrs Petrovičs (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
1

Petrovičs atgriežas Latvijas kvalifikācijā ielozētās Brazīlijas trenera amatā

Brazīlijas Basketbola federācija pavēstījusi par izmaiņām vīriešu basketbola izlases trenera amatā. Tajā atgriezies horvātu speciālists Aleksandrs Petrovičs, kurš tajā nomainījis līdzšinējo speciālistu Gustavo Konti. Brazīlija šajā vasarā Rīgā cīnīsies par vietu 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu turnīrā.
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.