Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Rauls Avenītis: "Komanda cīnījās par 120 procentiem"

Rauls Avenītis: "Komanda cīnījās par 120 procentiem"
Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze", f64

"Brīžiem jutām pretinieku augumu pārsvaru, taču tas īpaši netraucēja. Īpaša prieka par cīņu nav, jo piedzīvojām zaudējumu. Uzskatu, ka vienmēr var nospēlēt labāk," apmierināts ar komandas parādīto raksturu un cīņassparu, taču ne rezultātu, pēc zaudējuma Spānijai bija Latvijas U16 izlases rezultatīvākais spēlētājs Rauls Avenītis.

Uzbrucējs Eiropas čempionātā debitēja ar 16 punktiem, piespiežot Spānijas basketbolistus septiņas reizes pārkāpt noteikumus. No soda metienu līnijas Avenīša roka bija droša, realizējot 10 no 12 metieniem. Klāt nāca laba precizitāte groza tuvumā (2p 3/5), bet perimetrā Raulam un viņa komandas biedriem neveicās.

“Spāņi bija garāki, mēs – ātrāki. Pierādījām, ka varam cīnīties pret tādu komandu. Treneris gribēja, lai mēs uzvarētu. Lika skriet, cīnīties par atlēkušajām bumbām,” spēles gaitu un uzdevumus raksturo Avenītis.

Pirmo kadetu spēli Ventspilī apmeklēja 500 skatītāju, tai skaitā Spānijas izlases atbalstītāji. Līdzjutēju klātbūtne un cīņas karstums palīdzējis pārvarēt starta drudzi. “Uztraukums bija tikai spēles sākumā. Kad iejutos, viss bija labi. Ļoti palīdzēja zāles atbalsts. Fani bija apbruņojušies karogiem, saukļiem. Līdzi just atnāca vecāki ar vecvecākiem. Arī kopumā Ventspilī jūtos labi. Patīk zāle un turnīra organizācija.”

Ceturtajā ceturtdaļa Latvija divas reizes izlīdzināja rezultātu, līdz pēdējām sekundēm turpinot cīņu par uzvaru. Pāris sekundes pirms cīņas beigām komandas kapteinis Dāvis Čīma iemeta abus soda metienus, samazinot starpību līdz minimumam 63:64. Alternatīva bija otrajā reizē mest garām un pacīnīties par atlēkušo bumbu, taču pēc notikušā nav vērts izteikt pārmetumus, jo piektdien paredzēta nākamā spēle. Ir lietas, kuras var paņemt līdzi un izmantot tālāk, domā Avenītis.

“Iespējams, ka beigās pieņēmām nepareizus lēmumus, taču man patika, kā komanda cīnījās. Cīņasspars bija 120 procentu līmenī. Izskatās, ka pret spāņiem vajadzēja simt divdesmit vienu.”


, 2012-07-19 23:23, pirms 12 gadiem
Mūsējie nokapāja ar 120% atdevi, spāņi ar 121% atdevi, fantastiska spēle, abas komandas cīnījās!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-07-20 06:57, pirms 12 gadiem
puiši malači, bet treneriem bija jāpieņem gudrāki lēmumi...
Gintare Petronīte: 158 spēles Lietuvas valstsvienībā. Foto: FIBA
1

Lietuvas leģenda Petronīte paziņo par karjeras beigām

Gintare Petronīte nedēļas vidū Turcijā aizvadīja pēdējo spēli karjerā. Viena no visu laiku labākajām Lietuvas basketbolistēm nolēma beigt spēlētājas gaitas, ceturtdien, 21. martā, vēstīja kaimiņvalsts mediji.
Rihards Lomažs, Rodions Kurucs un Kristers Zoriks 2024. gada 25. februārī. Foto: Mārtiņš Goldbergs
29

Entonijs ielozē Rīgas turnīra uzvarētāju pret Vāciju, Franciju un Japānu

Otrdien, 19. martā, FIBA mītnē Ženēvā notika Parīzes Olimpisko spēļu izloze basketbolā. Rīgas kvalifikācijas turnīra uzvarētāja tika ielozēta B grupā pret Vāciju, Franciju un Japānu. Vīriešu turnīrs notiks no 27. jūlija līdz 10. augustam.
Beļģijas saspēles vadītāja Žulī Alemāna. Foto: EuroBasket Women

Eiropas čempione Beļģija nonāk Parīzes "nāves grupā" sievietēm

Otrdien, 19. martā, FIBA mītnē Ženēvā notika Parīzes Olimpisko spēļu izloze basketbolā sievietēm. Tokijas spēļu čempione ASV tika ielozēta C grupā pret vicečempioni Japānu, Eiropas čempioni Beļģiju un strauji progresējošo Vāciju.