Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

VEF jaunā maiņa dodas uz prestižu turnīru Spānijā

VEF jaunā maiņa dodas uz prestižu turnīru Spānijā
"VEF Kadetu" galvenais treneris Nikolajs Mazurs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze/f64

Otrdien, 19.jūnijā, „VEF Rīga” jauniešu komanda devās uz četru komandu U17 vecuma grupas turnīru Spānijas pilsētā Laspalmasā, kas atrodas Kanāriju salās. Šajā turnīrā, kurā piedalīsies arī ASV, Spānijas un Austrālijas izlases, „VEF Rīga” jaunā maiņa startēs kā Latvijas U17 izlase.

Gatavošanos šim turnīram Latvijas komanda tās galvenā trenera Nikolaja Mazura (“VEF Rīga”) vadībā sāka neilgi pēc sezonas noslēguma jaunatnes līgā. Jūnija sākumā treniņi pārsvarā notika vienreiz dienā, bet pēdējo nedēļu nodarbības notika jau divas reizes dienā. Aizvadītas arī divas pārbaudes spēles izbraukumā pret Lietuvas U17 valstsvienību.

Gaidāmais četru komandu turnīrs „Torneo Internacional Sub 17 Gran Canaria 2014” norisināsies pēc „Final Four” izspēles principa, proti, sāksies ar pusfinālu spēlēm. Latvijas U17 vienībai pusfinālā pretī izlikta ASV U17 izlase, kuras sastāvā būs neapstrīdama šā turnīra lielākā zvaigzne Džabari Pārkers - spēlētājs, kurš atzīts par aizvadītās sezonas Amerikas labāko vidusskolu basketbolistu un 2011.gada visu ASV basketbola valstsvienību labāko sportistu. Talantīgu spēlētāju netrūks arī otrā pusfināla pārī, kur savā starpā tiksies Spānijas un Austrālijas U17 komandas.

Pusfinālu spēles tiks aizvadītas svētdien, 24.jūnijā, bet finālspēles paredzētas 25.jūnijā. Spēles norisināsies Spānijas ACB līgas kluba „Gran Canaria” mājas zālē, kur vietas ir vairāk nekā pieciem tūkstošiem skatītāju. ASV, Spānijas un Austrālijas U17 vienībām turnīrs ietilps sagatavošanās posmā pirms pasaules čempionāta, kas no 29.jūnijam līdz 8.jūlijam notiks Lietuvas pilsētā Kauņā. Savukārt Latvijas komanda, kas būs kā neoficiālā U17 izlase, izvēlēta kā kvalitatīvs sparinga partneris.

Latvijas komandas dalībai turnīrā nepieciešamos izdevumus līdzfinansē basketbola klubs „VEF Rīga” un Latvijas Basketbola savienība (LBS). Tāpat klubs vēlas izteikt pateicību basketbola aģentam Artūram Kalnītim, ar kuru starpniecību radās iespēja piedalīties šajā prestižajā turnīrā.

Basketbola aģents Artūrs Kalnītis: "Liels prieks, ka man izdevās pārliecināt turnīra organizētājus par Latvijas komandas uzaicināšanu uz šo spēcīgo turnīru. Interese par dalību sacensībās bija liela, jo tajās piedalās savu kontinentu labākās komandas - ASV, Austrālija un Spānija. Īpašs paldies jāsaka basketbola klubam “VEF Rīga” un LBS par to, ka tika atrasts finansējums, lai mūsu labākie U17 basketbolisti varētu sacensties ar spēcīgākajām komandām pasaulē šajā vecuma grupā.

Tā būs lieliska iespēja novērtēt mūsu spējas pasaules mērogā. Ļoti ceru, ka spēlētāji izmantos šo iespēju, lai parādītu sevi un viņu sniegums neliks mums vilties. Ar nepacietību gaidu iespēju redzēt ASV izlases līderi Pārkeru, jo šis spēlētājs, pēc vairāku speciālistu domām, esot labākais vidusskolu spēlētājs kopš Lebrona Džeimsa. Vairāki ASV izlases dalībnieki tuvākajos gados tiks draftēti NBA. Ceru, ka tas vēl vairāk motivēs mūsu jaunos sportistus pierādīt sevi!"

„VEF Rīga” treneris Nikolajs Mazurs: "Turnīrā oficiāli piedalīsimies kā Latvijas U17 izlase, taču tās sastāvu veido galvenokārt “VEF Kadetu” spēlētāji, arī jaunieši no citu sporta skolu komandām – “VEF”, BS “Rīga”. Būs arī spēlētājs no Valmieras - Rolands Šmits, kurš šosezon bija Spānijas kluba „Fuenlabrada” sistēmā, tāpēc treniņprocesā pievienojās mums vēlāk. Pamatā turnīrā startēs tās Latvijas U16 izlases kodols, kas pirms gada Eiropas čempionātā iekļuva labāko sešiniekā.

Ņemot vērā, ka uzreiz pusfinālā spēlēsim pret ASV izlasi, kas savā līdzšinējā U16 vecuma grupā vēl nav zaudējusi nevienu spēli un tās sastāvā jau šobrīd ir potenciālie NBA spēlētāji, tas būs mums ļoti labs pārbaudījums.
Taktiskais arsenāls lielākoties ir sagatavots, jo ar to esam spēlējuši jau visu gadu. Pamēģināsim arī ko jaunu un gatavosim spēlētājus tā, lai kāds no šiem spēlētājiem veiksmīgi adaptētos un tiktu uz Latvijas U18 izlasi, kur lielākā daļa šo basketbolistu jau ir kandidātos. Katrā ziņā mērķi vienmēr ir visaugstākie, un arī šoreiz iziesim laukumā tikai un vienīgi, lai cīnītos par uzvaru."

Latvijas U17 izlases sastāvs „Torneo Internacional Sub 17 Gran Canaria 2014” turnīrā:

SpēlētājsKlubs
Dāvis GeksVEF Kadeti
Andžejs PasečņiksVEF Kadeti
Ivars-Rihards ŽvīgursVEF Kadeti
Kristaps PļavnieksVEF Kadeti
Kristaps GludītisVEF Kadeti
Arvis BlūmbergsVEF Kadeti
Matīss SeipulānsVEF Kadeti
Armands GintersVEF Kadeti
Roberts NiedraVEF Kadeti
Rolands ŠmitsFuenlabrada

Informāciju sagatavoja:
Laila Spaliņa
“VEF Rīga” direktore


, 2012-06-19 13:11, pirms 12 gadiem
Vajadzēja vēl mūsējiem tos augumus piesviest klāt, lai kāds iespaids varētu rasties...
, 2012-06-19 13:32, pirms 12 gadiem
es domāju ka uz turnīru brauc kā VEF U17 tad lai zem tāda vārda arī startē, nevis tagad ņem un izmanto Latvijas U17 izlases vārdu - tā tomēr ir izlase (ar karogu un himnu) nevis klubs (kurš laikam mazliet ir pacēlies mākoņos)

tādas vismaz ir manas domas.
, 2012-06-19 14:04, pirms 12 gadiem
bobiits rakstīja: es domāju ka uz turnīru brauc kā VEF U17 tad lai zem tāda vārda arī startē, nevis tagad ņem un izmanto Latvijas U17 izlases vārdu - tā tomēr ir izlase (ar karogu un himnu) nevis klubs (kurš laikam mazliet ir pacēlies mākoņos)

tādas vismaz ir manas domas.
Tad jau LBS nedotu naudu braucienam.
, 2012-06-19 14:10, pirms 12 gadiem
cerams kkur varēs redzēt arī spēles live
, 2012-06-19 14:19, pirms 12 gadiem
Sharps rakstīja: Tad jau LBS nedotu naudu braucienam.
pa naudas lietām jā, bet ja brauc pārstāvēt sevi kā LV u17 tad jābūt arī labākajiem!
neesmu eksperts bet vai tad tiešām šajā vecuma grupā visi LV labākie pārstāv vienu latvijas klubu (izņemot protams vienu kandidātu)

prieks protams pa tādu iespēju utt un klubs var ar LBS spriest ko viņš vēlas, bet domāju ka LV vārdu ņemt un izmantot klubs - nu es nez.
Tomēr izlase ir izlase, tas ir savādāk, bet gadi iet, nauda plūst un ..es laikam palieku pa vecu lai saprastu kā un kam ir jāpārstāv izlase (tas laikam ir pa daudziem sporta veidiem ne tikai basketbolu)
, 2012-06-19 14:21, pirms 12 gadiem
bobiits rakstīja: pa naudas lietām jā, bet ja brauc pārstāvēt sevi kā LV u17 tad jābūt arī labākajiem!
neesmu eksperts bet vai tad tiešām šajā vecuma grupā visi LV labākie pārstāv vienu latvijas klubu (izņemot protams vienu kandidātu)

prieks protams pa tādu iespēju utt un klubs var ar LBS spriest ko viņš vēlas, bet domāju ka LV vārdu ņemt un izmantot klubs - nu es nez.
Tomēr izlase ir izlase, tas ir savādāk, bet gadi iet, nauda plūst un ..es laikam palieku pa vecu lai saprastu kā un kam ir jāpārstāv izlase (tas laikam ir pa daudziem sporta veidiem ne tikai basketbolu)
Protams, ka nav visi labākie, bet VEF arī dot naudu, loģiski, ka savējie brauks.
, 2012-06-19 14:58, pirms 12 gadiem
būs interesanti, gaidu ar nepacietību rezultātus un tiešām sapnis būtu redzēt vef junioru vs usa u17 spēles ierakstu.. nekā personīga, bet man bail ka mazās vafeles paņems pēc pilnas programmas, jo mūsu taktika pret viņu tehniku diezin vai dos kādu rezultātu. ja viņi nezaudētu ar vairāk kā -10, tad mazurs būtu paveicis brīnumu.
, 2012-06-19 15:12, pirms 12 gadiem
Zaudēs visiem un pie tam vēl smagi. Kā jau kārtīgiem amatieriem pienākas
, 2012-06-19 15:20, pirms 12 gadiem
Kurzemes Patriots rakstīja: Zaudēs visiem un pie tam vēl smagi. Kā jau kārtīgiem amatieriem pienākas
tu tak esi slims ej ārstējies, pretīgi lasīt kā noliec jaunos jo pārstāv VEF komandu
, 2012-06-19 16:33, pirms 12 gadiem
Gan jau parējos neņēma tādēļ, lai nav jāpiķo par uzturēšanos + taktiskos zīmējumus.
, 2012-06-19 17:44, pirms 12 gadiem
Un ja arī zaudēs,kas par to?Vai tad USA nav pasaules vismaz TOP 3 komanda?Bet kas tā viņiem būs par neatsveramu pieredzi!Tieši šis sastāvs arī ir visvairāk pelnījis piedalīties tādā turnīrā,tur ir visi kas pamatā kaldināja pagājušogad Eiropā 6. vietu.
, 2012-06-19 20:55, pirms 12 gadiem
mazaisbilijs rakstīja: tu tak esi slims ej ārstējies, pretīgi lasīt kā noliec jaunos jo pārstāv VEF komandu
tu pats esi slims
, 2012-06-19 22:11, pirms 12 gadiem
Kurzemes Patriots rakstīja: tu pats esi slims
neko jau gudru nevari atbildēt
, 2012-06-20 01:41, pirms 12 gadiem
bobiits rakstīja: es domāju ka uz turnīru brauc kā VEF U17 tad lai zem tāda vārda arī startē, nevis tagad ņem un izmanto Latvijas U17 izlases vārdu - tā tomēr ir izlase (ar karogu un himnu) nevis klubs (kurš laikam mazliet ir pacēlies mākoņos)

tādas vismaz ir manas domas.
manas domas ka vienmēr šajā portāla atradies kāds smirdonis, kurš obligāti piesmirdēs komentāros, izliekoties ka viņam tiešām tas interesē un viņš par to ir ļoti satraucies!
Gintare Petronīte: 158 spēles Lietuvas valstsvienībā. Foto: FIBA
1

Lietuvas leģenda Petronīte paziņo par karjeras beigām

Gintare Petronīte nedēļas vidū Turcijā aizvadīja pēdējo spēli karjerā. Viena no visu laiku labākajām Lietuvas basketbolistēm nolēma beigt spēlētājas gaitas, ceturtdien, 21. martā, vēstīja kaimiņvalsts mediji.
Rihards Lomažs, Rodions Kurucs un Kristers Zoriks 2024. gada 25. februārī. Foto: Mārtiņš Goldbergs
29

Entonijs ielozē Rīgas turnīra uzvarētāju pret Vāciju, Franciju un Japānu

Otrdien, 19. martā, FIBA mītnē Ženēvā notika Parīzes Olimpisko spēļu izloze basketbolā. Rīgas kvalifikācijas turnīra uzvarētāja tika ielozēta B grupā pret Vāciju, Franciju un Japānu. Vīriešu turnīrs notiks no 27. jūlija līdz 10. augustam.
Beļģijas saspēles vadītāja Žulī Alemāna. Foto: EuroBasket Women

Eiropas čempione Beļģija nonāk Parīzes "nāves grupā" sievietēm

Otrdien, 19. martā, FIBA mītnē Ženēvā notika Parīzes Olimpisko spēļu izloze basketbolā sievietēm. Tokijas spēļu čempione ASV tika ielozēta C grupā pret vicečempioni Japānu, Eiropas čempioni Beļģiju un strauji progresējošo Vāciju.