Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Rubulis

Vācijas basketbola izlasei būs cits treneris

Vācijas basketbola izlasei būs cits treneris
Franks Mencs
Foto: AP/Scanpix

Vācijas Basketbola savienība (DBB) pārtraukusi sadarbību ar vīriešu valstsvienības galveno treneri Franku Mencu, kurš ar komandu strādāja kopš 2012.gada.

"Pēc 2013.gada Eiropas čempionāta teicām, ka rūpīgi analizēsim valstsvienības darbu. Tieši tas arī notika un pēc daudzām sarunām, diskusijām un apsvērumiem pieņēmām lēmumu, ka izlases vadībā strādās cits galvenais treneris," paziņojumā teica DBB prezidents Ingo Vaiss.

"Mēs negribējām pieņemt jebkādu lēmumu uzreiz pēc turnīra beigām, bet gan visu rūpīgi un mierīgi apsvērt. Franks ir nenoliedzami labs treneris, kuram ir bijuši panākumi ar otro izlasi un U20 jauniešiem, taču pirmās izlases sakarā mēs bijām gaidījuši ko citu," piebilda Vaiss.

"Pēdējos mēnešus pavadīju kopā ar DBB vadību, lai pārrunātu izlases jautājumus. Izrādījās, ka mums ir atšķirīgs skatījums uz valstsvienību. Līdz ar to es nevadīšu komandu 2015.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā," paziņojumā sacīja Franks Mencs, kurš vadīja Vācijas valstsvienību kopš 2012.gada.

2013.gada Eiropas čempionātā Menca vadītā izlase ieņēma tikai dalītu 17.vietu. Pirmajā mačā Vācija spēja uzveikt Franciju (kas pēc tam kļuva par čempioni), bet pēc tam piedzīvoja trīs zaudējumus pēc kārtas (pret Beļģiju, Ukrainu un Lielbritāniju). Piektajā spēlē vācieši uzveica Izraēlu, taču iekļūšanai nākamajā kārtā ar to nepietika.

2015.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā Vācija spēkosies vienā grupā ar Poliju, Austriju un Luksemburgu. Finālturnīrā iekļūs septiņu grupu uzvarētāji un seši labākie otrās vietas ieguvēji. Kvalifikācijas spēles notiks šī gada augustā.

Izmantotie resursi:
Deutscher Basketball Bund › Deutscher...


Aleksandrs Petrovičs (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
1

Petrovičs atgriežas Latvijas kvalifikācijā ielozētās Brazīlijas trenera amatā

Brazīlijas Basketbola federācija pavēstījusi par izmaiņām vīriešu basketbola izlases trenera amatā. Tajā atgriezies horvātu speciālists Aleksandrs Petrovičs, kurš tajā nomainījis līdzšinējo speciālistu Gustavo Konti. Brazīlija šajā vasarā Rīgā cīnīsies par vietu 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu turnīrā.
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.