Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Austrālijas centrs Boguts sola drīzumā izšķirties starp Tokijas OS un karjeras beigām

Agris Suveizda

Austrālijas centrs Boguts sola drīzumā izšķirties starp Tokijas OS un karjeras beigām
Endrjū Boguts. Foto: AP/Scanpix

Austrālijas basketbola izlases centrs Endrjū Boguts bija plānojis šogad beigt karjeru pēc Tokijas olimpiskajām spēlēm, taču tās Covid-19 pandēmijas dēļ tika pārceltas uz nākamo gadu. Veterāns, kuram novembrī apritēs 36 gadi, lēmumu par savu nākotni sola maija vidū.

"Jebkurā dienā varu piecelties uz basketbola spēli, bet ir smagi celties piecām sešām treniņu dienām un svaru cilāšanai," Austrālijas televīzijā neslēpa 2015. gada Nacionālās basketbola asociācijas čempions un 2005. gada drafta pirmais numurs. "Neesmu spēlējis basketbolu kopš sezonas beigām, un ir patīkama sajūta pamosties, izkāpt no gultas un nejusties, it kā staigātu pa stikliem. Pandēmijas laikā neko daudz nedaru. Katru vakaru noskūpstīt bērnus un nolikt viņus gulēt… Ļoti novērtēju šo iespēju."

Boguts ļoti vēlējās pārstāvēt Austrālijas izlasi olimpiskajās spēlēs: "Mūsu komanda, domājams, būs labākā Austrālijas izlases vēsturē – vismaz uz papīra. Runājot savtīgi, es ārkārtīgi vēlos būt šīs komandas daļa, taču galavārds piederēs manam ķermenim." Pirms gada Austrālija arī bez Bensa Simonsa pārspēja Franciju (100:98) un Lietuvu (87:82) un sasniedza pusfinālu, kur gan otrajā pagarinājumā tomēr atzina Spānijas pārākumu (88:95). Boguts vidēji 17,9 minūtēs tika pie 8,0 punktiem, 6,0 atlēkušajām bumbām, 2,4 rezultatīvām piespēlēm, 1,6 kļūdām un 0,8 bloķētiem metieniem.

Pandēmijas dēļ Boguts ne tikai var palikt bez olimpiskajām spēlēm, bet martā palika arī bez Austrālijas titula. Finālsērija turpinājās par spīti vīrusa draudiem, un Boguta pārstāvētā vienība Sidnejas "Kings" nolēma nedoties uz mačiem, par ko tituls tika pasniegts Pērtas "Wildcats". Boguts šosezon vidēji 21,5 minūtēs guva 8,2 punktus, izcīnīja 8,8 atlēkušās bumbas un izdarīja 2,8 rezultatīvas piespēles.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...

     [+] [-]

, 2020-04-20 01:12, pirms 4 gadiem
Nu izlasei diži viņš nepietrūks...