Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Ļubkivskis: "Krievijas agresija padara EuroBasket 2015 rīkošanu neiespējamu"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Ļubkivskis: "Krievijas agresija padara EuroBasket 2015 rīkošanu neiespējamu"
Markijans Ļubkivskis
Foto: www.ukrbasket.net

"Ņemot vērā ārkārtas situāciju, uzskatu, ka valdībai un Ukrainas basketbola federācijai jāvēršas FIBA ar lūgumu piešķirt Ukrainai tiesības rīkot 2017. gada Eiropas čempionātu, savukārt EuroBasket 2015 uzticēt vienai vai vairākām citām Eiropas valstīm," oficiālā paziņojumā trešdien, 19. martā, informēja 2015. gada Eiropas čempionāta rīcības komitejas vadītājs Markijans Ļubkivskis.

“Nespēju iedomāties, kā šodienas ārkārtīgi sarežģītajos ekonomiskajos un politiskajos apstākļos var sarīkot EuroBasket 2015. Sagatavošanās tik vērienīgam projektam ir garš un smags process, kurš, pirmkārt, paredz sistēmisku plānošanu. Lai gūtu panākumus, tādi pasākumi tiek organizēti vairākus gadus un prasa saskaņotas pūles ar tūkstošiem cilvēku līdzdalību.

Pirmais un svarīgākais nelabvēlīgais apstāklis ir Krievijas agresija pret Ukrainu, kura radījusi nestabilitāti un drošības apdraudējumu Ukrainas dienvidaustrumu reģionos. Tas nozīmē, ka Ukrainai jāpārskata prioritātes, jākoncentrē politiskie un ekonomiskie resursi teritoriālās vienotības un pat neatkarības nosargāšanai.

Nākamais nelabvēlīgais apstāklis ir smagā ekonomiskā situācija Ukrainā un nepieciešamība risināt sociāla rakstura jautājumus. Kļuvis acīmredzams, ka šodien mūsu valsts nevar atļauties piešķirt līdzekļus privātajiem investoriem, kuri būvē daudzfunkcionālās arēnas, un nevar finansēt sagatavošanās darbus, kuru ietilpst tās pārraudzībā. Neskaitot to, rīcības komiteja izjūt laika trūkumu pilnvērtīgai turnīra sagatavošanai.”

Ļubkivskis norāda, ka viens no risinājumiem būtu piešķirt Ukrainai 2017. gada Eiropas čempionāta rīkošanas tiesības. “Tā būtu godīgi un taisnīgi, ņemot vērā, ka jau veikta ievērojama sagatavošanās: sākta arēnu celtniecība, kuras, paliekot neuzceltas, var kļūt par “baltajiem ziloņiem”, veikts liels organizatoriskais darbs, kuram nebūtu jāiet zudumā.”

EuroBasket 2015 rīcības komitejas vadītājs pauž cerību, ka tuvākajā laikā situācija Ukrainā stabilizēsies. “Tas atļaus valstij un privātajiem investoriem atstrādāt jauno sadarbības sistēmu un pabeigt arēnu celtniecību. Tādi lēmumi atbildīs Ukrainas un Eiropas tuvināšanas stratēģijai: neatņemt turnīra rīkošanas tiesības un dot Ukrainai, kura šodien cīnās par savu eiropeisko nākotni, iespēju stabilizēt iekšējo situāciju un veiksmīgi sarīkot Eiropas mēroga sporta projektu.”

Interesi par 2015. gada Eiropas čempionāta rīkošanas tiesību pārņemšanu izrādījušas 15 valstis, tajā skaitā Polija, Čehija, Serbija, Francija, Grieķija un Latvija. Nākamā FIBA Eiropas nodaļas apspriede par šo jautājumu paredzēta 22. martā.

Izmantotie resursi:
Лубкивский: Украина должна передать...

  +8 [+] [-]

, 2014-03-19 13:19, pirms 10 gadiem
Jāriko LT+LV+EE!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-03-19 13:57, pirms 10 gadiem
ja iedos LV+LT+EE, tad jaataisa cita izloze, jo LV veel nav kvalificeejushies. driizaak iedos kaadam citam, kaa Serbija, Francija vai Griekjija.

     [+] [-]

, 2014-03-19 15:01, pirms 10 gadiem
lai iedod organizēt kādai citai valstij, un Krievijai neļaut piedalīties.

  -1 [+] [-]

, 2014-03-19 16:29, pirms 10 gadiem
Krievijai jāsedz Ukrainai radītie zaudējumi. Vai arī krieviju jādiskvalificē, lai spēlē krimas atklātajā čempionātā.

     [+] [-]

, 2014-03-19 17:27, pirms 10 gadiem
Lietuvai varētu diezgan smagi neinteresēt EČ kopā ar vēl kādu valsti, cita lieta, ja tas būtu PČ.