Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

LBS apstiprina 3x3 izlases trenerus, darba plānu un kandidātu sastāvu

Agris Suveizda

LBS apstiprina 3x3 izlases trenerus, darba plānu un kandidātu sastāvu
Foto: basket.lv

Latvijas Basketbola savienības valde Latvijas 3x3 basketbola izlases galvenā trenera amatā apstiprinājusi Raimondu Feldmani. Apstiprināts arī LBS 3x3 komisijas izstrādātais izlases kandidātu saraksts un darba plāns, kas vērsts uz attīstību veicinošas vides izveidi.

Latvijas izlases pamatsastāva dalībnieki – Agnis Čavars, Edgars Krūmiņš, Kārlis Lasmanis, Nauris Miezis un Artūrs Strēlnieks – pēc decembrī izcīnītās uzvaras Pasaules tūres finālposmā un īsa atvaļinājuma atsākuši gatavoties Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram, kas maija beigās paredzēts Austrijā. Gatavošanās plāns tiks precizēts, kad būs zināms FIBA rīkoto turnīru grafiks.

LBS valde apstiprināja 3x3 komisijas sagatavoto paplašināto Latvijas 3x3 basketbola izlases kandidātu sarakstu, kurā papildus A sastāva spēlētājiem (Miezis, Lasmanis,Čavars, Krūmiņš) iekļauti arī Latvijas Olimpiskās vienības B sastāva dalībnieki Artūrs Strēlnieks, Armands Ginters, Roberts Pāže, Armands Seņkāns un Mārtiņš Šteinbergs, kā arī 12 spēlētāji no komandām, kuras 2020. gada vasarā izcīnīja augstākās vietas Latvijas 3x3 basketbola čempionātā (“Top Gun” līgā) un apstiprinājuši vēlmi iesaistīties 3x3 basketbola programmā.

LBS prezidents Raimonds Vējonis: “Latvijas izlases A sastāvam sezonas prioritāte ir cīņa par olimpisko ceļazīmi, un visai 3x3 basketbola videi jāstrādā uz to, lai viņiem palīdzētu, tai skaitā nodrošināt nepieciešamo sparingu treniņos. Savukārt ilgtermiņā LBS jārūpējas par to, lai mūsu līderiem augtu cienīgi pēcteči un visa 3x3 basketbola vide veicinātu attīstību.”

LBS 3x3 komisijas izstrādātais un valdes apstiprinātais darba plāns paredz, ka februārī un martā Latvijas izlases paplašinātajā kandidātu sarakstā iekļautie basketbolisti trīs reizes pulcēsies uz īsām treniņnometnēm un testiem, kā arī miniturnīriem. A sastāva līdzdalība būs atkarīga no viņu gatavošanās plāna un FIBA sacensību kalendāra. Ar LOV un Latvijas Olimpiskās komitejas vadību panākta vienošanās, ka 1. aprīlī LOV B sastāvā iekļauto basketbolistu saraksts tiks koriģēts, ņemot vērā izlases kandidātu darba ciklos sasniegtos rezultātus. LBS valde Latvijas 3x3 basketbola izlases fiziskās sagatavotības trenera amatā apstiprināja Dāvi Feikneru,

Latvijas 3x3 basketbola izlases kandidāti 2021. gadā: Nauris Miezis, Kārlis Lasmanis, Agnis Čavars, Edgars Krūmiņš (visi – LOV A sastāvs), Artūrs Strēlnieks, Armands Ginters, Armands Seņkāns, Mārtiņš Šteinbergs, Roberts Pāže (visi – LOV B sastāvs), Kārlis Apsītis, Lauris Bērziņš, Rendijs Feikners, Elvijs Frīdenbergs, Dāvis Gūtmanis, Artūrs Kramiņš, Edgars Lācis, Daniels Minajevs, Reinis Otersons, Reinis Ščerbinskis, Toms Upe, Niks Višņevičs.

Izmantotie resursi:
https://basket.lv/3x3/apstiprinati-...

     [+] [-]

, 2021-01-20 09:10, pirms 3 gadiem
O,LBS klāt gan! Jūt ka būs kāds labums!

     [+] [-]

, 2021-01-20 09:11, pirms 3 gadiem
Par sievietēm atkal aizmirsa! Gaida kaut ko!?"))