Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

LBS centīsies panākt NBA spēlētāju dalību izlasē, Bertāns bez līguma nespēlēs

LBS centīsies panākt NBA spēlētāju dalību izlasē, Bertāns bez līguma nespēlēs
Kaspars Cipruss. Foto: Mārtiņš Zilgalvis/f64

Latvijas Basketbola savienības (LBS) ģenerālsekretārs Kaspars Cipruss sarunā ar Sportacentrs.com atklāja, ka Latvija izvērtēs iespēju un, visticamāk, pieteiksies par kāda no ''burbuļa'' rīkošanu. Tāpat savienība darīs visu iespējamo, lai sapulcinātu iespējami stiprāko vīriešu izlases sastāvu, tostarp uzrunājot NBA spēlējošus basketbolistus.

Šodien FIBA izplatīja paziņojumu, ar kuru informēja par novembra un februāra izlašu logu aizvadīšanu burbuļos , tādējādi atceļot mājas un izbraukuma spēļu formātu. Lēmums tika pamatots ar spēlētāju, treneru un tiesnešu veselības nodrošināšanu un drošības apsvērumiem. Latvijas vīriešu izlasei novembrī bija paredzētas izbraukuma spēles Grieķija un Bosnija un Hercegovinā, bet februārī mājas spēles ar Bulgāriju un Grieķiju, kamēr dāmām novembrī izbraukumā būtu jāspēlē ar Vāciju un Horvātiju, kamēr februārī mājās jāuzņem Ziemeļmaķedonija un Vācija.

Sarunā ar Sportacentrs.com Latvijas Basketbola savienības ģenerālsekretārs Kaspars Cipruss atzina, ka tiks izskatīta iespēja uzņemt kādu no burbuļiem Latvijā: ''Šādu iespēju noteikti izskatīsim, bet vēl ir pāragri par to runāt, jo nav zināmi FIBA noteikumi šo sabraukumu organizēšanai, kā arī plānotās izmaksas. Noteikti māju sienas palīdz mājiniekiem un, ja iespēja radīsies, esam gatavi uzņemt gan kādu no vīriešu, gan sieviešu izlašu burbuļiem.''

Lai arī Dāvis Bertāns jau paziņoja, ka bez jauna līguma izlases spēles nepiedalīsies, aktuāls jautājums ir par citu NBA latviešu basketbolistu piesaisti uz tuvākajām, novembra izlases spēlēm: ''Noteikti uzrunāsim gan Rodionu Kurucu, gan Anžeju Pasečņiku. Noskaidrosim, kādi plāni ir Kristapam Porziņģim. Mērķis ir sapulcināt iespējami spēcīgāko sastāvu. Esam ikdienas komunikācijā ar mūsu basketbolistiem, ieskaitot tiem, kas spēlē ULEB Eirolīgā.''


, 2020-09-18 17:26, pirms 4 gadiem
Diez vai mēs KP vel redzēsim izlasē, jo kaut kā neticas, ka LBS spēs apmaksāt viņa apdrošināšanu.
, 2020-09-18 17:46, pirms 4 gadiem
Nav jau problēma apdrošināšanā, bet gan cilvēka vēlmē palīdzēt savas valsts izlasei. Kā zināms Porziņģim un vispār basketbolistiem šī vēlme ir švaka.
, 2020-09-18 17:52, pirms 4 gadiem
maris777 rakstīja: Nav jau problēma apdrošināšanā, bet gan cilvēka vēlmē palīdzēt savas valsts izlasei. Kā zināms Porziņģim un vispār basketbolistiem šī vēlme ir švaka.
Par Porziņģi tas gan nav zināms, ka viņš negribētu spēlēt izlasē. Bija divi citi, šķiet no Itālijas klubiem, kas īsti negribēja braukt.
, 2020-09-18 17:57, pirms 4 gadiem
Un lai arī nebrauc. Lai citi pierāda sevi, iekļūst NBA un atkal nebrauc.
, 2020-09-18 18:11, pirms 4 gadiem
maris777 rakstīja: Nav jau problēma apdrošināšanā, bet gan cilvēka vēlmē palīdzēt savas valsts izlasei. Kā zināms Porziņģim un vispār basketbolistiem šī vēlme ir švaka.
Kristapam jau nu vismazāk, kaut ko varētu pārmest.
, 2020-09-18 18:26, pirms 4 gadiem
maris777 rakstīja: Nav jau problēma apdrošināšanā, bet gan cilvēka vēlmē palīdzēt savas valsts izlasei. Kā zināms Porziņģim un vispār basketbolistiem šī vēlme ir švaka.
KP lielo traumu dabūja sezonā pēc izlases.
, 2020-09-18 18:36, pirms 4 gadiem
otins rakstīja: Par Porziņģi tas gan nav zināms, ka viņš negribētu spēlēt izlasē. Bija divi citi, šķiet no Itālijas klubiem, kas īsti negribēja braukt.
Tiem abiem itāļiem noteikti bija vēlme braukt, bet klubiem nebija vēlmes ļaut braukt. KP cik varējis, tik ir bijis izlasē, bet šobrīd noteikti ārstēs traumu un nekur nespēlēs. Nedomāju arī, ka kādu NBA spēlētaju covid laikā laidīs kāds spēlēt. Ja Decembrī atsāksies sezona, tad Novembrī visi jau būs treniņnometnēs. Reāli šie teksti - uzrunāsim NBA spēlētājus ir tik salkani, itkā kāds viņus neuzrunātu, ja šie atrastos šaipus okeānam, tagad tikai jāpaceļ savas akcijas - mēs daram ko varam, ticiet mums.
, 2020-09-18 18:46, pirms 4 gadiem
Pec Melnkalnes un kas bija ar Strelnieku, klubi nav idioti, es tolaik jau teicu, ka zaudejums Melnalnei bija netikai zaudejums PC2019.
, 2020-09-18 18:47, pirms 4 gadiem
Visas tas runas, lai butu doma ka mes kaut ko daram.
, 2020-09-18 19:01, pirms 4 gadiem
Nu KP ar Dāvi 100% nespēlēs..
Ar Anžeju vispār neko nevar zināt,jo atkal kaut ko var izdomāt.
Rodions vispār viena liela jautājuma zīme
NBA paši vēl nezin,kad reāli sāks sezonu.Datums visu laiku tiek atstumts atpakaļ.
, 2020-09-18 20:30, pirms 4 gadiem
"Noteikti uzrunāsim gan Rodionu Kurucu, gan Anžeju Pasečņiku. Noskaidrosim, kādi plāni ir Kristapam Porziņģim. Esam ikdienas komunikācijā ar mūsu basketbolistiem, ieskaitot tiem, kas spēlē ULEB Eirolīgā."

Mmmhm, ir ikdienas komunikācijā, bet KP plānus "noskaidrojis" nav, un Rodionu aicinājuši arī nav. Bezdeļņiki.
, 2020-09-18 20:35, pirms 4 gadiem
Nu cerams, ka Dāvim būs līgums tuvākajā laikā 😎, protams, žēl, ja viņš nebūtu dēļ tā, bet var Dāvi pilnībā saprast, jo viņam šis būs ļoti labs un svarīgs līgums.
Nesaprotu gan, kāpēc par Porziņģi te komentē, ka nevēlas izlasē spēlēt. Ok, es nesekoju līdzi visam, ko Kristaps saka savos twiteros un intervijās, bet kkā nav nācies nekur lasīt, ka viņš negribētu izlasē spēlēt. Iespējams, esmu palaidis garām kko.
, 2020-09-18 21:50, pirms 4 gadiem
NBA sezona nebūs ātrāk par februāri.

Kāds Dāvim līgums tuvākajā laikā? Vēl sezona nav beigusies, viņš nemaz nav free agent.
, 2020-09-18 21:52, pirms 4 gadiem
jA draftu sola uz 18. novembri, tad free agency sākumu vēl mēnesi var droši likt klāt.
, 2020-09-18 22:33, pirms 4 gadiem
Daziem no Dirka Novicka vajadzetu pamacities attieciba uz spelem izlase.
, 2020-09-18 23:04, pirms 4 gadiem
Timma ar savu jauno "rožu" jau iemaksājis un ielīdis Urganta šovā, interesanti kas viņam patiesībā ir ar smadzeņu IQ??? Zelta ķēde ar krustu neiztrūkstoši
, 2020-09-19 03:32, pirms 4 gadiem
Pirms kāds nav pateicis, ka nebrauc, nav ko tagad riet, ka nebūs! Arī Dāvis var paspēt līgumu noslēgt, laika vēl daudz.
Veči, gaidām visus, kas grib un var! Jo komandai ir jāuzvar!!! 🙂
, 2020-09-19 04:48, pirms 4 gadiem
KP jau nu vispār nav ko pārmest. Tā meniska situācija arī tāda stipri neskaidra, un Cov19 laikā neviens NBA klubs nevienu nekur visticamāk nelaidīs spēlēt. Cipam būtu ārunā ne tikai ar spēlētājiem, bet arī ar klubiem. Un, starp citu, nekur nav zvanīts, a Kurucam tas klubs vispār būs Bruklina. Eiropiešiem vajadzētu būt prioritātei un ar to šim kvalim vajadzētu pietikt. BET tur nemaz nav ti spoži: Timma izskatās noķēris pamatīgu krievu tusiņu zvaigznīti tā, ka širmis sāk braukt ciet, Dairim ir lejupslīde, jācer, ka Strēlniekam ar veselību būs OK, cerams, ka ar Šmitu, Lomažu un citiem varēs rēķināties
, 2020-09-19 05:24, pirms 4 gadiem
Es gribu precizēt mēs runājam par to izlasi kura pat uz EČ nevar tikt ?
, 2020-09-19 09:01, pirms 4 gadiem
Interesanti, par ko šeit ir stāsts?

"Ja vēl piepildīsies runas par to, ka viens cits izlases kodola spēlētājs ir notēmējis kaimiņvalsts pilsonības virzienā..."

https://www.gerbtuve.com/tagad-vai-...
, 2020-09-19 09:15, pirms 4 gadiem
Cik daudz dubļu..
, 2020-09-19 12:06, pirms 4 gadiem
Bujumbura rakstīja: Timma ar savu jauno "rožu" jau iemaksājis un ielīdis Urganta šovā, interesanti kas viņam patiesībā ir ar smadzeņu IQ??? Zelta ķēde ar krustu neiztrūkstoši
Tev un pārējiem vispār nevajadzētu līst Timmas privātajā dzīvē, ar ko draudzējas utt..
Timmam izlases ziņā vismazāk varētu ko pārmest. Vienmēr bijis klāt.
, 2020-09-20 08:29, pirms 4 gadiem
Izskatās,ka LBS ir parādījies plāns kā dabūt naudu,ka taisās pieteikties burbuļa rīkošanai ...saprotu ,ka spēlēs notiks bez skatītājiem ,tatad pasakas par ieņēmumiem no biļetēm , pienesumu LV ekonomikai un Latvijas tēla spodrināšanu eiropā, cauri neies.
Visticamāk LBS darboņi dabūjuši signālu no kādiem politiķiem ,ka ir iespēja nedaudz atmazgāt naudiņu no valsts budžeta , ko piešķirs (pēc LBS pieprasījuma) no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.
Luka Banki. Foto: FIBA
9

Latvijas izlase pirms OS kvalifikācijas aizvadīs divas pārbaudes spēles

Latvijas Basketbola savienība (LBS) informē, ka Latvijas vīriešu basketbola izlase 2024. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram sāks gatavoties 17. jūnijā, un divu nedēļu garumā gaidāmas divas pārbaudes spēles. Publiski ziņots par pārbaudes maču savā laukumā pret Ēģipti, taču gaidāma arī viesošanās pie Somijas.