Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Vācijas izlasi turpmāk vadīs Fleminga asistents Rodls

Andrejs Siliņš

Vācijas izlasi turpmāk vadīs Fleminga asistents Rodls
Henriks Rodls
Foto: FIBA

Par jauno Vācijas basketbola izlases galveno treneri iecelts līdzšinējā galvenā trenera Krisa Fleminga asistents Henriks Rodls.

Pēdējos divus gadus Vāciju trenēja Vācijā karjeru sākušais amerikānis Kriss Flemings, taču pēdējās divas sezonas viņš ir arī asistents NBA klubos, un jaunajā sezonā turpinās darbu Bruklinas "Nets" vienībā. Līdz ar to 47 gadus vecajam Flemingam nebūs iespēja vest Vācijas komandu Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra cīņās.

Par jauno galveno treneri iecelts Fleminga līdzšinējais asistents Henriks Rodls. 48 gadus vecis speciālists savulaik deviņas sezonas bija Berlīnes "Alba" uzbrucējs, pēc spēlētāja karjeras kļuva par "Alba" treneri, vēlāk strādāja arī ar Trīres klubu. Pēdējās trīs sezonas Rodls bija arī Vācijas otrās izlases galvenais treneris.

Vācijai, kas nule kā noslēgušos Eiropas čempionātu pabeidza sestajā vietā, Pasaules kausa kvalifikācija jāsāk G grupā, kur jāmērojas spēkiem ar Serbiju, Austriju un Gruziju. Ja izdosies iekļūt otrajā kārtā, tur pretī stāsies trīs labākās H grupas komandas (Izraēla, Lielbritānija, Grieķija, Igaunija).

Tikmēr Itālijas federācija apsver iespēju piedāvāt darbu nupat trenera karjeru noslēgušajam Bogdanam Taņevičam, kurš Eiropas čempionātā vadīja Melnkalnes izlasi. 70 gadus vecais speciālists 1999. gadā aizveda Itāliju līdz Eirops zeltam, bet 2010. gadā Turciju - līdz pasaules sudrabam. Nopelniem bagātais Taņevičs varētu kļūt par visu Itālijas izlašu direktoru.

Izmantotie resursi:
BASKETBALL.DE - Basketball News und Storys aus...
La Gazzetta dello Sport