Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Francija asi kritizē tiesnešus, kuri Gazolu padarīja neaizskaramu

Agris Suveizda

Francija asi kritizē tiesnešus, kuri Gazolu padarīja neaizskaramu
Pau Gazols pret Rudiju Gobēru
Foto: AFP/Scanpix

Francijas basketbola izlases spēlētāji un arī galvenais treneris Vensāns Kolē pēc zaudējuma pusfinālā Spānijai (75:80, pagarinājumā) asi kritizēja tiesnešus, kuri, viņuprāt, acīmredzami pietiesāja spāņu superzvaigznei Pau Gazolam, kurš guva 40 punktus jeb tieši pusi no savas komandas iespētā.

Francijas izlases galvenais treneris Vensāns Kolē: "Viņi nesvilpa sodus pret Gobēru, kamēr pret Gazolu to darīja sistemātiski. Viņš pagarinājumā vien izdarīja astoņus soda metienus, kamēr mēs pa visu spēli – tikai 17. Pau Gazols ir fantastisks spēlētājs, taču FIBA kaut kas ir jādara, jo arī spēlētāji, kuri cīnās ar viņu, ir pelnījuši tikt pie iespējas spēlēt. Domāju, ka šovakar tā nebija. Tas nepavisam nebija pareizi."

Kolēģa domām nepiekrita Spānijas izlases galvenais treneris Serdžo Skariolo: "Nepiekrītu Kolē sacītajam, ka bija atšķirība starp to, kā attiecās pret Gazolu un Gobēru. Nedomāju, ka pēc zaudējuma labākā lieta, ko darīt, ir vainot tiesnešus. Nekad neesmu to darījis – ne pēc uzvarām, ne zaudējumiem. Nepiekrītu [Kolē] gan tehniskajā, gan arī ētikas ziņā. Tajā pašā laikā cilvēciski saprotu, cik smagi ir zaudēt 27 tūkstošu skatītāju priekšā, kad visi gaidīja uzvaru un spēlēšanu finālā. Šādos apstākļos zaudēt ir ļoti sāpīgi."

Tiesāšanu kritizēja arī Gazola tiešais sāncensis Rudijs Gobērs, kurš maču priekšlaicīgi pabeidza ar piecām piezīmēm. "Grūti spēlēt, kad kāds drīkst tev pieskarties, bet tu viņam – ne!" savā Twitter kontā rakstīja Gobērs. "Smags zaudējums. Ir sāpīgi zaudēt šādā veidā, bet mēs tiksim tam pāri! Nevēlos nekādi noniecināt pretiniekus. Pau ir izcils spēlētājs, arī viņi strādāja ļoti smagi un lieliski izmantoja situāciju."

Gazols laukumā pavadīja 36 minūtes, kuru laikā guva 40 punktus (2p. – 12/19, 1p. – 16/18, 3p. – 0/2), izcīnīja 11 atlēkušās bumbas, izprovocēja 11 piezīmes un izdarīja vairāk soda metienu nekā visa Francijas izlase kopā (10/17). Spēli tiesāja grieķu arbitrs Hristoss Hristodulu, ukrainis Boriss Rižiks un portugālis Fernandu Roša.

Tiesāšanu kritizēja arī Nikolā Batums, taču viņš bija satriekts arī par paša nerealizētajiem trim soda metieniem pie mīnus trīs pagarinājuma izskaņā: "Pēdējo garām metu tīšām, taču pirmos divus…Vēl nekad Francijas kreklā nebiju kļūdījies svarīgos soda metienos. Joprojām nesaprotu, kas notika…"

Ne to labāko spēli aizvadīja Francijas izlases līderis Tonijs Pārkers, kurš pēc spēles bija ļoti nerunīgs: "Ar šādu zaudējumu ir grūti samierināties. Nezinu, kā mums trūka, vēl skatīsimies video. Mēs uzvaram kopā, un mēs arī zaudējam kopā." Tikmēr Boriss Diavs, neskatoties uz neveiksmi, bija gandarīts par cīņassparu: "Esmu ļoti lepns par savu komandu un to, kā spēlējām. 37 minūtes plānu pildījām perfekti."

"Pēdējās trīs pamatlaikā nespēlējām tā, kā gribējām. Dažādu iemeslu dēļ – vēl nezinu, kādu," Diavs turpināja. "Beigās izšķīra soda metieni. Protams, ka labprātāk būtu atradušies situācijā, kad mums būtu jānotur uzvara, nevis ar soda metieniem jāpanāk izlīdzinājums. Neviens negribēja, lai Batums tos aizmestu garām. Briesmīgi, ka savu fanu priekšā nespēlēsim finālā."

Spānijas izlases līderis Pau Gazols: "Šī nav mana lielākā uzvara karjerā, taču tā noteikti ir īpaša uzvara. Viens no lielākajiem izaicinājumiem bija uzvarēt šīs trakās publikas priekšā. Nevēlos runāt par individuālu uzvaru. Tā bija kolektīva uzvara, un komanda parādīja lielu raksturu."

Izmantotie resursi:
Euro - Vincent Collet : «L'arbitrage...
https://twitter.com/rudygobert27/st...
Euro - Tony Parker après l'élimination:...
Euro - Boris Diaw : «Personne n'en veut...
Euro - Pau Gasol: «Un des challenges...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-09-18 13:24, pirms 9 gadiem
Gazols vakar bija kosmosaa

  +5 [+] [-]

, 2015-09-18 13:25, pirms 9 gadiem
Gudribaszobs1 rakstīja: Nopietni?! Viņi tagad sāks čīkstēt?!
Viņiem vakardienas spēlē piesvilpa tiesneši, kā arī visa turnīra laikā piesvilpj.
Skariolo pareizi atbildeja!!! Nemāk zaudēt kolee
Piezīmes bija par daudz tas nu bija skaidrs. Kapēc pč Gobērs abus gazolus sūtija mājās, kad atļāva normālu cīņu, bet tagad tiesneši noņem no trases!

  +6 [+] [-]

, 2015-09-18 13:28, pirms 9 gadiem
– nezkapēc viņi nesūdzas ka Parkera pretiniekiem tika dotas piezīmes pa labi un pa kreisi.

  +1 [+] [-]

, 2015-09-18 13:37, pirms 9 gadiem
Nopietni?Spaniem tas piezimes dalija pa labi un pa kreisi kad saka spelet fiziski,bet kad Franchi to soka darit tad vispar nekas netika svilpts aizsardziba.

  +3 [+] [-]

, 2015-09-18 13:44, pirms 9 gadiem
Īpaši neizceļot Gazolu (individuāli pret viņu varbūt arī svilpa sodus)... man gan radās iespaids, ka sviljp mazliet uz otru pusi, bet kā jau mājniekiem, tas likās OK...
Frančiem pret LV ar svilpa par labu...

  +3 [+] [-]

, 2015-09-18 13:48, pirms 9 gadiem
Raitcha rakstīja: Īpaši neizceļot Gazolu (individuāli pret viņu varbūt arī svilpa sodus)... man gan radās iespaids, ka sviljp mazliet uz otru pusi, bet kā jau mājniekiem, tas likās OK...
Frančiem pret LV ar svilpa par labu...
Nu nesvilpa gan par labu. Tiesāšana bija OK. Pret Grieķiem, gan tiesnesis ņēma spēli savās rokās.

  +5 [+] [-]

, 2015-09-18 13:49, pirms 9 gadiem
Ja papildlaikā aizmet garām 6 no 7 soda metieniem, tad nu tiesneši ir pēdējie, kurus vajadzētu kritizēt.

  +1 [+] [-]

, 2015-09-18 13:49, pirms 9 gadiem
Man tikai vienu reizi likaas ka nepareizi nosvilpa Gobeeram pret Pao, bet kaadas triis reizes francijas paarkaapumus nenosvilpa(peec manaam domaam)

  +3 [+] [-]

, 2015-09-18 13:54, pirms 9 gadiem
50/50 par tiesnešiem. Bet nu vispār pret Gazolu bija par daudz piezīmes.

  -2 [+] [-]

, 2015-09-18 13:55, pirms 9 gadiem
Var tikai piekrist. Nba arī visu laiku brēc, kad knapi pieskaras. Un Eiropas soģi pavedas tam līdz

     [+] [-]

, 2015-09-18 14:19, pirms 9 gadiem
Nu nevaru piekrist es francūžiem. Manuprāt, tiesāšana bija ļoti laba, un vispār tādi vīri kā Hristodulu un Rižiks, kas regulāri tiesā atbildīgākās Eirolīgas spēles, ir tāds zināms tiesāšanas paraugs Eiropā. Šis tomēr ir basketbols, un priekšrocībai ir jābūt tehniskākam un meistarīgākam spēlētājam nevis tam, kurš cenšas spēlēt vairāk kontaktā un tehniku kompensē ar fizisko spēku. Visi sodi Gobēram bija. Varbūt var runāt vienīgi par kādu nenozīmīgu epizodi, kur nenosvilpa pret viņu... bet katrā ziņā tas neizšķīra spēli. Pret Gazolu Francijai šoreiz nebija argumentu. Bet, ja par tiesnešiem, atceramies šo turnīru un šīs tiesnešu interpretācijas. Lieki teikt, ka izšķirošās spēles tiesā Eiropas tiesnešu ELITE. Domāju, ka tad, kad sāksies LBL, mēs varēsim atgriezties pie daudziem jautājumiem un salīdzināt.

  +4 [+] [-]

, 2015-09-18 14:46, pirms 9 gadiem
Piekrītu frančiem. Papildlaika pēdējā minūtē, kad Gazols atgrūda savu spēlētāju, izcīnija atlēkušo bumbu un ietrieca no augšas - TUR NOTEIKTI GAZOLAM BIJA SODS. Kā izrādījās, tad tā bija izškirošā uzvaras epizode.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2015-09-18 14:54, pirms 9 gadiem
Pārkers ar Batumu aizplivinaaja garam vajadzīgos metienus, neko te tiesneši neizšķīra

     [+] [-]

, 2015-09-18 15:02, pirms 9 gadiem
resnais putns rakstīja: Pilnīgi piekrītu! It sevišķi par pēdējo savākto atlēkušo pie -1 frančiem, kad Gazols brutāli aizmeta prom francijas centru un iedankoja... Tas izšķīra.
Laikam tas arī patraucēja Batumam 3 sodiņus iemest, jo viņam sirsniņa sāpēja par netaisnību. Viss skaidrs, "eksperts"!

  +1 [+] [-]

, 2015-09-18 15:03, pirms 9 gadiem
Vēlreiz atkārtošu - viss bija francūžu pašu rokās! Pašu rokās! Neiemet pats, iemet tev, paši vainīgi. Pārāk pašpārliecināti izgāja uz šo spēli.

  +4 [+] [-]

, 2015-09-18 15:17, pirms 9 gadiem
larondons rakstīja: Nu nevaru piekrist es francūžiem. Manuprāt, tiesāšana bija ļoti laba, un vispār tādi vīri kā Hristodulu un Rižiks, kas regulāri tiesā atbildīgākās Eirolīgas spēles, ir tāds zināms tiesāšanas paraugs Eiropā. Šis tomēr ir basketbols, un priekšrocībai ir jābūt tehniskākam un meistarīgākam spēlētājam nevis tam, kurš cenšas spēlēt vairāk kontaktā un tehniku kompensē ar fizisko spēku. Visi sodi Gobēram bija. Varbūt var runāt vienīgi par kādu nenozīmīgu epizodi, kur nenosvilpa pret viņu... bet katrā ziņā tas neizšķīra spēli. Pret Gazolu Francijai šoreiz nebija argumentu. Bet, ja par tiesnešiem, atceramies šo turnīru un šīs tiesnešu interpretācijas. Lieki teikt, ka izšķirošās spēles tiesā Eiropas tiesnešu ELITE. Domāju, ka tad, kad sāksies LBL, mēs varēsim atgriezties pie daudziem jautājumiem un salīdzināt.
Nevēlos komentēt neko par visu spēli, bet runājot tieši par tavu "spēles neizšķiršanu" atceros, kur Gazols, novelkot francūzi gar zemi, izcīnīja atlēkušo uzbrukumā, iecirta no augšas un dabūja tās padsmit sekundes pirms beigām +3, kaut arī tur bija stabils sods un frančiem būtu jāliek 2 sodiņi. Tas tā runājot par tavu "spēles neizšķiršanu"
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-09-18 16:02, pirms 9 gadiem
žel ka spāņi nezaudeja,tad gan butu bimbu kalns
likas ka Gazolu velk

  -2 [+] [-]

, 2015-09-18 16:47, pirms 9 gadiem
Frančiem jau nu nevajadzētu čīkstēt - paši vainīgi! Bija taču normāls pārsvars jau pamatlaika beigās, taču sanāca tā, ka Batumam ar to zilo trejaci pagriezienā izdevās pagarinājumu izraut. Kaut arī vēl spāņiem palika kādas padsmit sekundes... Pagarinājumā jau varžēdāji pārāk nostresojās, faktiski noraka maču tas pats Batums, kurš neiemeta nevienu no 3 sodiem, un Parkers, kurš citiem bumbu vispār nedeva, kamēr "ar pieri" ieskrēja, šķiet, uzreiz triju sedzēju "mūrī"... Jā, Gazols vakar spēlēja "outstanding"! Diezin vai tiesneši viņu speciāli saudzēja, pats atceros tikai vienu momentu, šķiet, pagarinājumā, kad Gazols saķērās pie franču groza ar mājinieku tā kā elkoņiem, kā rezultātā francūzis atradās sēdus zemē... Iespējams, tur varēja dot Gazolam piezīmi, bet varbūt arī nē. Starp citu, šī mača komisārs laikam bija mūsu pašu Latiševs, kurš vienmēr bijis goda puika (piedod, Oļeg, tev vēl vīra auguma nav, tāpēc es tā...)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-09-18 17:18, pirms 9 gadiem
Ar Gasolu patiešām bija joki, it sevišķi pēdējā uzbrukumā, kad ar roku noslaucīja franci un ielika atlēkušo no augšas!
Tikai Francijai nevajadzētu bimbot par tiesāšanu - Pārkeram pat garām nedrīkstēja paskriet "mazās komandas", kā Latvija!!!