Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Austrālijai neilgi pirms Pasaules kausa atsaka "Sixers" spēka uzbrucējs Boldens

Andrejs Siliņš

Austrālijai neilgi pirms Pasaules kausa atsaka "Sixers" spēka uzbrucējs Boldens
Džona Boldens. Foto: AFP / Scanpix

Austrālijas basketbola izlase jau augusta pirmajā pusē nosauca sastāvu Pasaules kausa izcīņai, tomēr trenerim Andrejam Lēmanim tomēr būs jāveic korekcijas, jo no dalības turnīrā atteicies Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Filadelfijas "76ers" spēka uzbrucējs Džona Boldens.

"Šādās situācijās vienmēr vispirms domāju par spēlētāja interesēm, jo atteikties no dalības izlasē ir smags lēmums jebkuram spēlētājam," Lēmanis bija saprotošs par Boldena komandu. "No komandas perspektīvas tas nav optimāli, taču mums paveicies, ka ir tik liels talantu dziļums, un ir spēlētāji, kas būs gatavi šim izaicinājumam. Lai gan varētu šķist, ka mums jāpieņem ātrs lēmums, svarīgākais ir vietā ņemt spēlētāju, kurš vislabāk papildina pārējo spēlētāju meistarību."

Pagaidām Lēmanis vēl nav publiskojis tā spēlētāja vārdu, kurš ieņems Boldena vietu. Nosaucot sākotnējo sastāvu, par lielāko pārsteigumu tiek saukta Miča Krīka un Denga Adela atstāšana ārpus sastāva. Vēlāk gan Minesotas "Timberwolves" spēlējušais Krīks atgriezās sastāvā, nomainot savainoto Ksavjēru Kuksu.

Austrālija pirmajās divās pārbaudes spēlēs tikās ar Kanādu, panākumus dalot uz pusēm. Zaudējumā Boldens 11 minūtēs guva divus punktus, bet uzvarā spēka uzbrucējam 18 minūtēs 12 punkti un piecas bumbas zem groziem.

23 gadus vecais Boldens 2017. gada draftā nonāca "76ers" rīcībā (36. izvēle otrajā kārtā), profesionāļa gaitas gan sāka jau sezonu iepriekš Belgradas FMP rindās. Pēc drafta Boldens sezonu aizvadīja Telavivas "Maccabi", bet pagājušajā gadā parakstīja četru gadu līgumu ar "Sixers". Debijas sezonā NBA Boldens 44 mačos vidēji 15 minūtēs guva 4,7 punktus un izcīnīja 3,8 atlēkušās bumbas.

Austrālija spēlēs vienā apakšgrupā ar Senegālu, Lietuvu un Kanādu. Iepriekšējā Pasaules kausā komanda ierindojās 12. vietā, bet Rio olimpiskajās spēlēs izdevās sasniegt pusfinālu, tiesa, beigās bija jāsamierinās ar palikšanu tūdaļ aiz goda pjedestāla.

Austrālijas basketbola izlase

SpēlētājsPoz.Klubs
Metjū Delavedova1.Cavaliers (NBA)
Neitans Sobijs1.Bullets
Petijs Milzs2.Spurs (NBA)
Kriss Goldings2.United
Kamerons Glaidons2.Bullets
Džo Inglss3.Jazz (NBA)
Mičs Krīks3.Phoenix
Niks Kejs4.Wildcats
Ārons Beinss5.Suns (NBA)
Endrjū Boguts5.Kings
Džoks Landeils5.Žalgiris (Lietuva)

     [+] [-]

, 2019-08-18 15:10, pirms 5 gadiem
Siliņ, nosaukumā aizmirsi laikam ierakstīt vienu vārdu "pirms" Pasaules kausa.

     [+] [-]

, 2019-08-18 18:48, pirms 5 gadiem
Šis arī sajuties īpašs!!??

  +1 [+] [-]

, 2019-08-18 20:05, pirms 5 gadiem
Impērija rakstīja: Šis arī sajuties īpašs!!??
Īpaši daudz jau viņš tāpat Phili sastāvā nespēlē