Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Dāvis Bertāns: "Vēlamies, lai Latvija būtu starp pasaules top komandām, tāpēc jākvalificējas Pasaules kausam"

Andrejs Siliņš

Dāvis Bertāns: "Vēlamies, lai Latvija būtu starp pasaules top komandām, tāpēc jākvalificējas Pasaules kausam"
Dāvis Bertāns
Foto: FIBA

"Otrajā kārtā palikušas tikai labākās komandas, katrai komandai ir ambīcijas ar mērķi nonākt finālturnīrā. Mums būs jāizcīna pēc iespējas vairāk uzvaru, jo mērķis ir aizvest Latviju uz Pasaules kausu," Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) mājaslapā publicētajā intervijā saka Latvijas valstsvienības uzbrucējs Dāvis Bertāns.

"Mājās spēlēt ir lieliski, jo jūtam lielu mīlestību, pēdējos gados pieaug kaisle pret basketbolu un Nacionālo valstsvienību. Kā profesionālim un kā basketbola mīlētājam, ir ļoti patīkami šo jauno un lielisko atmosfēru ap mūsu sporta veidu," FIBA mājaslapā citēts Bertāns. "Esmu lepns un laimīgs būt daļa no Latvijas basketbolam lieliska laika. Ar visas tautas atbalstu mēs turpināsim augt."

"Lieliski sākt otro kārtu mājās, jo mūs atbalstīs visa nācija. Kad spēlē mājās, var just milzīgu enerģiju, ļoti intensīvu atbalstu, kas var daudz palīdzēt spēles laikā. Mājās spēlēšana var būt izšķiroša pozitīvā ziņā. Būs ļoti svarīgi aizvadīt lieliskus mačus un izcīnīt uzvaras mājās," norāda Bertāns. "Otrajā kārtā palikušas tikai labākās komandas, katrai komandai ir ambīcijas ar mērķi nonākt finālturnīrā. Mums būs jāizcīna pēc iespējas vairāk uzvaru, jo mērķis ir aizvest Latviju uz Pasaules kausu."

"Mums stāsies pretī ļoti spēcīgas komandas, piemēram, Spānija, kas bijusi viena no labākajām Eiropā vairāk nekā desmit gadus, un Slovēnija, kas ir Eiropas čempione. Tomēr mēs būtu naivi, ja domātu, ka pārējie nevar cīnīties par vietu [Pasaules kausā]. Šādā kvalificēšanās sistēmā, kad ir daudzi logi, katra komanda var uzvarēt un cīnīties par vietu Pasaules kausā."

"Sportistam sacensties starptautiskā līmenī un vilkt mugurā izlases kreklu ir īpaši un unikāli. Man to vienmēr paticis darīt un patiks vēl ilgu laiku. Visi vēlamies sacensties augstākajā līmenī, vēlamies, lai Latvija būtu starp pasaules labākajām komandām. Tāpēc mums jākvalificējas Pasaules kausam."

"Pēdējās divās [kvalifikācijas turnīra pirmās kārtas] spēlēs padarījām labu darbu un sasniedzām savu mērķi, kas bija - izcīnīt četras uzvaras pirms nākamās kārtas," apmierināts ar rezultātu pirms otrā grupu turnīra, kas sāksies septembrī, bija Dāvis. "Nekad nevar zināt, ko var sagaidīt, spēlējot izbraukumā, tāpēc jāspēlē ļoti labi, īpaši aizsardzībā. Tieši to arī paveicām."

"Mums bija lielisks komandas darbs abos laukuma galos un bijām apmierināti ar to, kā nospēlējām. Tagad mūsu domas pievērstas otrajai kārtai un tam, lai kvalificētos Pasaules kausam. Joprojām jāizcīna daudz uzvaru, lai tiktu uz Pasaules kausu, bet mēs tur vēlamies nokļūt," uz izlases mērķi norādīja Dāvis.

Izmantotie resursi:
International Basketball Federation (FIBA) -...

     [+] [-]

, 2018-07-18 14:41, pirms 6 gadiem
Bez tik daudziem EL un NBA večiem (Melnkalnei un Slovēnijai mazāk iztrūkumu) būs ļoti grūti bet vismaz derētu vēl 3 uzvaras īpaši jau viena pret Melnkalni kas dotaja brīdī pat stiprāka par Slovēniju ir.

  +1 [+] [-]

, 2018-07-18 15:32, pirms 6 gadiem
Bez TOP čaļiem un ar tādu treneri tas noteikti nesanāks...

     [+] [-]

, 2018-07-18 17:39, pirms 6 gadiem
Nu te parādīsies kurai valstij tiešām ir tās rezerves, kuri tikai naturalizējot un ar labākajiem ir augšā!
Tāda Serbija, Spānija, Francija, Lietuva var savākt labu sastāvu gandrīz jebkurā laikā! Pārējiem nav kāds top vecis un viss!!!