Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Freimanis

Klāvs Čavars: "Spānijā gribēju iet pa Anžeja ceļu"

Klāvs Čavars: "Spānijā gribēju iet pa Anžeja ceļu"
Klāvs Čavars izlases pirmajā treniņā strādā trenažieru zālē.
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas basketbola izlases kandidātu sarakstā atrodams arī 21 gadu vecais un 205 centimetrus garais Klāvs Čavars, kurš pagājušajā sezonā nesekmīgi centās nostiprināties Spānijas ACB klubā Grankanārijas "Herbalife", bet vasaras sākumā parakstīja līgumu ar Latvijas čempionvienību "VEF Rīga".

Pērnvasar Čavars parakstīja ilgtermiņa līgumu ar Grankanārijas klubu, kurā spēlēja arī Anžejs Pasečņiks, bet otro komandu pārstāvēja Džeiks Krūmiņš un Kristaps Gludītis. "Uz Spāniju braucu ar cerībām sevi attīstīt, ko man lielā mērā arī izdevās izdarīt. Kārtīgi strādāju individuālajos treniņos. Tāds arī bija mans mērķis - šo sezonu veltīt sev, lai kļūtu labāks. Par cik procentiem tas izdevās? To redzēsim jaunajā sezonā. Uzskatu, ka paņēmu no turienes tik, cik vien varēju."

Pirms sezonas Klāvs trenējās kopā ar lielo komandu, bet sezonas laikā "Herbalife" treniņos iesaistījās pēc vajadzības. "Lielā komanda bieži braukāja apkārt, tādēļ bija jāsaskaņo grafiks. Doma par manis izīrēšanu Turcijas pēc spēka otrās līgas klubam "Pertevniyal" nāca gan no manas, gan kluba puses. Lielā komanda paņēma vēl vienu spēlētāju, tādēļ bija jādomā, ko darīt tālāk? "

"Protams, uz Spāniju braucu ar mērķi spēlēt lielajā komandā. Ņēmu piemēru no Anžeja, kurš arī sākotnēji bija otrajā komandā, bet tad tika uz pirmo komandu, Gribēju paveikt to pašu," skaidro Čavars.

"Turcijā gāja labi. Līmenis tur bija augstāks nekā tajā līgā, kurā man nācās spēlēt Spānijā. Bija ļoti daudz pieredzējušu spēlētāju, tieši leģionāru. Sanāca paspēlēt kopā ar pat ar tik veciem spēlētājiem, kādu LBL nemaz nav. Joprojām nespēju saprast, kā viņi varēja spēlēt. Turklāt nevis vienkārši spēlēt, bet mest punktus un būt rezultatīvākie komandā."

Vaicāts par iespējamo palikšanu Kanāriju salās, Čavars norāda, ka klubā šovasar notiekot diezgan lielas pārmaiņas. "Salīdzinājām manus un viņu mērķus, nonācām pie secinājuma, ka labāk būtu šķirties kā draugiem. Tā arī šķīrāmies. Mana vēlme bija ne tik daudz spēlēt pie otrās komandas, bet vairāk būt pie pirmās komandas. Klubs to apsolīt nevarēja, tādēļ nācām pie kopsaucēja, ka es pamēģināšu kaut kur citur."

"Ar "VEF Rīga" nekādas vienošanās par spēles laiku man nav. Cik pats izkapāšu, tik arī būs," piebilst Klāvs.


, 2017-07-19 11:34, pirms 7 gadiem
Cerams, ka spēs sevi pieteikt kārtīgi veču basketbolā, interesanti būs paskatīties viņa un Gromova konkurenci
, 2017-07-19 11:39, pirms 7 gadiem
Anžejam bija laiks priekš Pozitivus, bet ne priekš izlases!
, 2017-07-19 12:00, pirms 7 gadiem
Potenciāls ir..Atgādina pēc spēles stila Meieru, lai izdodas tāpat izisties!
, 2017-07-19 12:26, pirms 7 gadiem
Kaut kā tie auguma cm priekš centra spēlētāja manuprāt ir par maz.
, 2017-07-19 12:27, pirms 7 gadiem
Real Rebel rakstīja: Cerams, ka spēs sevi pieteikt kārtīgi veču basketbolā, interesanti būs paskatīties viņa un Gromova konkurenci
Vai VEF plāno arī iesākt sezonu ar Gromovu un Čavaru centru pozīcijās? Priekš šiem spēlētājiem tā būtu lielā iespēja, kas jāizmanto It sevišķi, ja runājam par Gromovu, kurš ir gan vecāks, gan jau ar VTB pieredzi.
, 2017-07-19 12:27, pirms 7 gadiem
oxa rakstīja: Anžejam bija laiks priekš Pozitivus, bet ne priekš izlases!
Tas saucās esot fiziskās sagatavošanās plāns sastādīts vasarai kopā ar 76ers un Grandkanaris, kā Kalnītis teica.
, 2017-07-19 12:31, pirms 7 gadiem
Pareiz, jau biju piemirsis Gluditi, ka sis tur ari kapajas....
, 2017-07-19 12:32, pirms 7 gadiem
oxa rakstīja: Anžejam bija laiks priekš Pozitivus, bet ne priekš izlases!
acīmredzot tev arī pietiek laika positivusam, bet ne lai kļūtu par labu basketbolistu. Ak Dievs, bija positivusā, drošvien nenormāli pārdzērās un bļaustījās, un traucēja tev, kultūrālam cilvēkam, mierīgi izbaudīt mūziku un festivālu.
, 2017-07-19 12:35, pirms 7 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Vai VEF plāno arī iesākt sezonu ar Gromovu un Čavaru centru pozīcijās? Priekš šiem spēlētājiem tā būtu lielā iespēja, kas jāizmanto It sevišķi, ja runājam par Gromovu, kurš ir gan vecāks, gan jau ar VTB pieredzi.
Nezinu, bet ceru, ka jā, jo šī iespēja būs ļoti liela priekš Gromova, ja viņš būs pirmais, tad esot labai sezonai, viņš var daudz sasniegt, pērn izskatījās, ka viņam sportiskās nekaunības trūkst...Galvenais, ka abi ir dažāda stila spēlētāji un varēs ar abiem variēt
, 2017-07-19 12:38, pirms 7 gadiem
Real Rebel rakstīja: Nezinu, bet ceru, ka jā, jo šī iespēja būs ļoti liela priekš Gromova, ja viņš būs pirmais, tad esot labai sezonai, viņš var daudz sasniegt, pērn izskatījās, ka viņam sportiskās nekaunības trūkst...Galvenais, ka abi ir dažāda stila spēlētāji un varēs ar abiem variēt
Gromovu nevajag ka pamatcentru! tik tizls centrs sen nebija redzets! Gars slanga jau ir, bet nu ar bumbu gan vins ir uz jus!
, 2017-07-19 13:24, pirms 7 gadiem
PSL123 rakstīja: Gromovu nevajag ka pamatcentru! tik tizls centrs sen nebija redzets! Gars slanga jau ir, bet nu ar bumbu gan vins ir uz jus!
Tāpēc es saku, ka nekaunības trūka pērn, vai šosezon būs savādāk? Redzēsim...Pērn tik uz sezonas beigām normāli dankot sāka, pie tam ar viņa augumu, to jau no paša sākuma vajadzēja darīt, nespēja sava auguma priekšrocības izmantot
, 2017-07-19 14:31, pirms 7 gadiem
funkyz rakstīja: acīmredzot tev arī pietiek laika positivusam, bet ne lai kļūtu par labu basketbolistu. Ak Dievs, bija positivusā, drošvien nenormāli pārdzērās un bļaustījās, un traucēja tev, kultūrālam cilvēkam, mierīgi izbaudīt mūziku un festivālu.
Nedzert ir svarīgāk kā būt vaai nebūt speletajam!
Nē, es neapmekleju tada veida pasakumus kā Pozitivus, bet man visos portalos ir jāskatās uz viņu foto;
, 2017-07-19 15:18, pirms 7 gadiem
VietējaisMurisDzīvelīgs rakstīja: Tas saucās esot fiziskās sagatavošanās plāns sastādīts vasarai kopā ar 76ers un Grandkanaris, kā Kalnītis teica.
Un? Teorētiski, tad var piekasīties, ka iet vakarinas. Plānos parasti ir arī atslodze, plus tas ir vina lemums par savu nākotni, lai vai kur ta vestu un diez vai Tev ir tiesības ko pārmest.
, 2017-07-19 16:03, pirms 7 gadiem
Kaspars Bērziņš, galvu ietinis džemperī, arī ballējās pie Melnā balzama telts.
, 2017-07-19 16:26, pirms 7 gadiem
PSL123 rakstīja: Gromovu nevajag ka pamatcentru! tik tizls centrs sen nebija redzets! Gars slanga jau ir, bet nu ar bumbu gan vins ir uz jus!
Izskatās,ka tu ar latviešu valodas gramatiku esi uz jūs!!!
, 2017-07-19 20:07, pirms 7 gadiem
Supervaronis rakstīja: Kaspars Bērziņš, galvu ietinis džemperī, arī ballējās pie Melnā balzama telts.
No kaa tad shis sleepaas ?! Nevienaa klubaa tachu neskaitas un izlasee arii nepanjeema ... Vareeja mieriigi njemt uz pilnu kruuti atklaati un neslapstiities !
Aleksandrs Petrovičs (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
1

Petrovičs atgriežas Latvijas kvalifikācijā ielozētās Brazīlijas trenera amatā

Brazīlijas Basketbola federācija pavēstījusi par izmaiņām vīriešu basketbola izlases trenera amatā. Tajā atgriezies horvātu speciālists Aleksandrs Petrovičs, kurš tajā nomainījis līdzšinējo speciālistu Gustavo Konti. Brazīlija šajā vasarā Rīgā cīnīsies par vietu 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu turnīrā.
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.